Koupili by jste si znovu Astru nebo Zafiru?

Co se jinam nehodí pište sem
Vojta
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupili by jste si znovu Astru nebo Zafiru?

Příspěvek od Vojta » 19 kvě 2011, 11:34

teda ty kecy že nový auto nebrat že určitě narazíš na páteční kus nebo že mu někde v polsku vyměnili světla na novym autě, to sou hrozný hovadiny
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Reklama

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 19 kvě 2011, 12:12

Mas to overene ze to neni pravda? :D Asi jako ze novy je spolehlivejsi nez jety, to je taky blbost :D
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

zmrzlina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zmrzlina » 19 kvě 2011, 12:27

To si teda nemyslím. Nemám teď k ruce statistiky, ale u nových jsou poruchy statisticky méně časté než u ojetých. Neznám nikoho s novým autem, kdo by prvních pár let dělal na autě něco jiného, než běžnou údržbu. Za to znám spoustu lidí s ojetým autem, kteří opravují pořád něco v řádech tisíců a bojí se víc jezdit, aby je auto nenechalo ve štychu někde. Koneckonců tohle fórum je toho přeci důkazem.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT

"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."

Majesty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majesty » 19 kvě 2011, 13:19

Úplně nové není vždy jistota, a znám hned tři lidi, co v prvních třech letech rozhodně dělali víc, než běžnou údržbu.... A není to nic z doslechu, ale vlastní zkušenost v rodině. Ale jsou to řeči o ničem, protože v dnešní době je úplně jedno, jaké člověk koupí auto. U nového je jistá záruka, ale při reklamacích člověk hned pozná, že dva roky na nové znamená dva roky jenom na něco. Každopádně má člověk větší jistotu původu a snad i kilometrů... V tomhle státě je možné úplně všechno a výrobci dneska všechno šidí z důvodu úspory. Dříve vyhlášená auta jako držáci a nezmaři a stejně tak reznoucí šmejdy a podobně, to už dneska neplatí. Obecně se dá snad jen spolehnout na to, že hned nová generace aut má jisté mouchy, které se postupně vychytávají a většinou po faceliftu už to bývá vždy spolehlivější, takže je výhodnější si počkat. Jinak souhlasím do určité míry s tím, že u nového auta je větší jistota, ovšem o menší četnosti poruch už tolik přesvědčen nejsem.....
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
Obrázek Obrázek O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/

prma

Příspěvek od prma » 19 kvě 2011, 13:40

Přesně jak píše Majesty.Pondělí,pátek je jen fáma,ale stejně není žádná jistota.Osobně znám člověka,co koupil nový VW a po třech při prodeji mu změřili lak a přišli na to,že je po ráně.Zda opravu provedli ještě u výrobce či u prodejce se už asi nikdo nedoví :x
Jinak tím jak se auta stále více plní elektronikou,tak samozřejmě vzrůstá riziko závad.Pro příklad na služební O1 chodí topení ovládané lankem bez chyby již 365000km(celkově prakticky jen běžný servis) 8) ,na O2,kde je ovládací kolečko s potenciometrem a servo motorek na klapce,bylo topení již 3x seřizováno a jednou měněn kompletní ovládací panel(najeto cca.50000km) :?
Astra 1,4 16V

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 20 kvě 2011, 20:48

Nejste trochu na hlavu ?.... zkuste si přečíst ještě jednou první příspěvek, ať víte, o čem se tu má diskutovat. Obrázek
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Defender
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Defender » 20 kvě 2011, 21:04

Já ANO, ale asi bych šel přímo do OPC2 nebo alespoň do nějakýho vymazlenýho kupátka a už vůbec bych se nebál toho motoru co mám, ale pozor, když Géčko tak jedině ještě poctivou německou práci :lol: 8)
Mobil : 602318645

prma

Příspěvek od prma » 20 kvě 2011, 21:21

Frydex píše:Nejste trochu na hlavu ?.... zkuste si přečíst ještě jednou první příspěvek, ať víte, o čem se tu má diskutovat. Obrázek
Konkrétně na první příspěvek jsem reagoval hned na začátku,tady už se jedná o reakci na rozvinutou diskuzi,což si myslím je zcela přirozený průběh.
A ke tvé otázce za sebe říkám na hlavu určitě jsem,ale radost ze života mi to nekazí :D :lol:
Astra 1,4 16V

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 20 kvě 2011, 21:35

8) :lol:
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

mexxo

Příspěvek od mexxo » 23 kvě 2011, 10:26

Ja by som do Géčka kludne znovu išiel. Viem už lepšie na čo si dať pozor a presnejšie čo by som chcel.
A s mojim som velmi spokojný.

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 23 kvě 2011, 11:12

Ja bych do géčka šel znovu.. teď mám x14xe v kombajnu a jsem s ním spokojený. Ale kdybych se v budoucnu rozhodl znovu pro géčko, určitě bych si vzal chrochtáka s nějakým větším obsahem zase v kombajnu a nejlépe full výbavou. za poctivé km, stav a mládí bych se nebál i připlatit...

a co se týče těch úplně nových aut, přikláním se k těm, které by je nechtěli... stačí když vidím co se dělá s hyundai když se montujou a nemyslím si že v jiných automobilkách (v takové cenové relaci) se děje něco jiného...

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 23 kvě 2011, 11:18

Povidej :) klido do sz pokud jsi zamestnanec :mrgreen:

funzoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funzoo » 23 kvě 2011, 16:46

zaměstnanec nejsem - naštestí ... sou tam hrozné podmínky za směšný žold.

co se týče té linky, tak to není zase nic tak vážného.. Dutiny nejsou pořádně vystříkané, občas trochu lak nevyjde, problémy s elektronikou, když nefunguje spojka, tak se řadí přez zuby (aby se to z linky dovezlo na opravu) na opravách rychle aby to bylo pryč a tak dál.. to je spíše pokec k pivu...

ale pobavilo mne, jak mi kamarád popisoval situaci kdy nepasovaly dveře (byly špatně vytvarované) a nedovíraly se.. přišel šikmoočko udělal pár chvatů nohou aby se zavřely a už se expedovalo...

kdo viděl film Nošovice, tak nějak se s těma lidma vevnitř zachází ( a to je jen zlomek věcí)

mexxo

Příspěvek od mexxo » 23 kvě 2011, 21:16

funzoo píše:...a co se týče těch úplně nových aut, přikláním se k těm, které by je nechtěli...
S týmto názorom sa stotožňujem. Pracujem v autorizovanom servise (nie Opel :D ) A nové autá sa ozaj nekazia menej ako jazdené, akurát vám to zadarmo opravia. A za ten cenový rozdiel to nestojí. Nové autá sa asi oplatia len firmám, ktoré si ich odpíšu.

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 24 kvě 2011, 20:44

Jediná astra G, kterou bych si momentálně koupil stojí někde blízko Komárovského nábřeží v Brně....

Odpovědět