ZTRÁTA VÝKONU MOTORU Y17DT aneb trampoty v autoservisu Zralý
ZTRÁTA VÝKONU MOTORU Y17DT aneb trampoty v autoservisu Zralý
Zdravím pánové.
Přítelkyně má astru caravan 1,7 dti RV.2001. Minulý týden šla astra do autorizovaného servisu Zraly.cz na servis.
Jednou věcí, kterou jsme chtěli servisovat, byla následující závada. Občas se stane (tzn. nepravidelně), že auto ztratí výkon, vůbec netáhne a na přístrojovce se rozsvítí kontrolka elektroniky motoru (to malé autíčko prošpikované klíčem ). V manuálu se celkem vtipně píše: Pokud se kontrolka rozsvítí za jízdy, znamená to poruchu v elektronice motoru. Systém se přepne do nouzového provozního režimu. Může vzrůst spotřeba paliva a také může být negativně ovlivněna ovladatelnost vozu. V některých případech může být závada odstraněna vypnutím a zapnutím motoru. Pokud se kontrolka znovu rozsvítí za jízdy, kontaktujte autorizovaný servis Opel a nechte poruchu odstranit.
Servis jsem kontaktoval, vůz přistavil a závada odstraněna nebyla. V autorizovaném servise mi zkrátka řekli, že neví, čím to je. To je fakt super servis. Řekli mi, že příčin může být víc, že mohou zkusit vyměnit „díly“, které si myslí, že by to mohly být a že se uvidí. Samozřejmě by to stálo strašnou raketu. Přístup servisu Zralý s.r.o. jsem nepochopil a po jejich přístupu jsem nehodlal dále jejich služby využívat.
Nemáte prosím někdo tušení, co by mohlo být objektivní příčinou a zároveň informaci o servisu, kde by se na to mohlo přijít=opravit, když autorizovaný servis Zralý své korporátní vozy neumí opravovat a je schopen pouze povyměňovat půlku auta s vidinou, že se to samo "opraví"?
Děkuji vám předem. Jirka
Přítelkyně má astru caravan 1,7 dti RV.2001. Minulý týden šla astra do autorizovaného servisu Zraly.cz na servis.
Jednou věcí, kterou jsme chtěli servisovat, byla následující závada. Občas se stane (tzn. nepravidelně), že auto ztratí výkon, vůbec netáhne a na přístrojovce se rozsvítí kontrolka elektroniky motoru (to malé autíčko prošpikované klíčem ). V manuálu se celkem vtipně píše: Pokud se kontrolka rozsvítí za jízdy, znamená to poruchu v elektronice motoru. Systém se přepne do nouzového provozního režimu. Může vzrůst spotřeba paliva a také může být negativně ovlivněna ovladatelnost vozu. V některých případech může být závada odstraněna vypnutím a zapnutím motoru. Pokud se kontrolka znovu rozsvítí za jízdy, kontaktujte autorizovaný servis Opel a nechte poruchu odstranit.
Servis jsem kontaktoval, vůz přistavil a závada odstraněna nebyla. V autorizovaném servise mi zkrátka řekli, že neví, čím to je. To je fakt super servis. Řekli mi, že příčin může být víc, že mohou zkusit vyměnit „díly“, které si myslí, že by to mohly být a že se uvidí. Samozřejmě by to stálo strašnou raketu. Přístup servisu Zralý s.r.o. jsem nepochopil a po jejich přístupu jsem nehodlal dále jejich služby využívat.
Nemáte prosím někdo tušení, co by mohlo být objektivní příčinou a zároveň informaci o servisu, kde by se na to mohlo přijít=opravit, když autorizovaný servis Zralý své korporátní vozy neumí opravovat a je schopen pouze povyměňovat půlku auta s vidinou, že se to samo "opraví"?
Děkuji vám předem. Jirka
- Reklama
Re: ZTRÁTA VÝKONU MOTORU Y17DT aneb trampoty v autoservisu Z
záleží co tam je za závadu, a co napsala diagnostika
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Během diagnostiky jsem nebyl, takže bohužel nevím, co ukázala. Kdyby to však bylo něco "standardního", tak předpokládám, že by na to přišli. Řekli pouze: projeli jsme to a už to zase nedělá. Pochopil bych, kdyby mi řekli je potřeba vyměnit EGR nebo cokoliv jiného, ale servis stylem vyměníme kus za kus a uvidíme mě fakt vyděsila.
tu na fore je zoznam ludi ktory maju diagnostiku, dohodni sa s niekym to byva blizko teba, nech sa ti na to pozrie
bez diagnostiky a cisla chyby nema zmysel dalej v diskucii pokracovat
servis - ked zistis co tomu v skutocnosti je napis staznost importerovi
apropos, platil si nieco?
bez diagnostiky a cisla chyby nema zmysel dalej v diskucii pokracovat
servis - ked zistis co tomu v skutocnosti je napis staznost importerovi
apropos, platil si nieco?
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
-
- Kontaktovat uživatele:
Na obranu servisu musim bohuzel rict, ze nektere zahady na autech jsou mezi nebem a zemi.
Diagnostika údajně napsala: ztráta výkonu turbodmychadla. Auto tam bylo dva dny, mimo jiné dělali rozvody, výměnu oleje + nějaké drobnosti, a na popisované závadě "dělal" technik celý den. Závadu neodstranil a práci si samozřejmě nechal zaplatit (cena celkem 17.000 Kč z toho 10.000 Kč za práci). Chápu, že se nedá odhalit vše, ale laxní přístup tomu opravdu nepomohl.
uff tak 10 000 to je brutal...
zisti ci tomu autu je a ak to bude blbost na ktoru mal prist.. je to velmi smutne vypatat si tolke prachy a neprist na zavadu
zisti ci tomu autu je a ak to bude blbost na ktoru mal prist.. je to velmi smutne vypatat si tolke prachy a neprist na zavadu
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevim proc se nekteri z vas nepouci a stale jezdi do autorizaku, kdyz tady na foru je dost fundovanych lidi s diagnostikou a znalostmi prevysujicimi i sefy v tech "autoservisech opel", jako treba RomanK v Brne, Denny v Pardubicich nebo Vojta v Liberci, pokud jsi z Prahy rozhodne bych nevahal jet par km po dalnici kor kdyz vis ze to bude stat vic jak 10t, to uz se i ten litr za benzin vyplati, ale mas dyzla takze treba Praha Pardubice to mas za 3 kila ne? : )
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
-
- Kontaktovat uživatele:
Já myslel, že už je všeobecně známo, že autorizák ještě není nutně záruka odborné opravy, bohužel. Opravy typu výměny kus za kus jsou běžné a odhalování závady stylem pokus omyl a postupnou výměnou dílů svědčí o neschopnosti něco hledat. Tohle je pro ně jednodušší a hlavně si mnohem víc vydělají... O tom už tu bylo napsáno opravdu hodně. Pokud jsi zaplatil za něco, co nebylo opraveno, potom jsi to platil zbytečně a já osobně bych jim zaplatil pouze provedené úkony. To je asi tak stejné, jako bys navštívil švadlenu, ta tě celý den měřila a potom jsi zaplatil cenu jako za nové šaty, aniž bys je už měl. V normálním servisu je to asi tak: "Dělali jsme na tom celý den, ale bohužel jsme závadu neodhalili. Provedli jsme tohle, tamto, vyměnili tohle a za to je cena ta a ta." V životě jsem nezažil, že bych platil celodenní práci mechanika, aniž by něco opravil. Na druhou stranu, odhalit některé závady je na delší čas a nějaké to zkoušení.
Jak píšou kluci, určitě se domluv s někým tady na fóru a cesta někam do servisu se ti fakt vyplatí, protože i s náklady na palivo budeš s cenou pořád někde jinde, než v autorizáku. Třeba k tomu Dennymu to tak daleko není. Podle mě možná nebyli tak úplně daleko, já si myslím, že by to mohlo být právě to turbo, podobně to zlobilo otcovi na autě, ale to byla jiná značka.
Jak píšou kluci, určitě se domluv s někým tady na fóru a cesta někam do servisu se ti fakt vyplatí, protože i s náklady na palivo budeš s cenou pořád někde jinde, než v autorizáku. Třeba k tomu Dennymu to tak daleko není. Podle mě možná nebyli tak úplně daleko, já si myslím, že by to mohlo být právě to turbo, podobně to zlobilo otcovi na autě, ale to byla jiná značka.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
Díky za rady pánové. Servis Zraly.cz jsem zvolil kvůli pozitivní referenci, která se tady někde na fóru objevila. Holt někdo pochodil s pozitivní zkušeností a já nikoliv . Je to zkušenost a budiž to příkladem ostatním.
Diagnostika nemusí odhait každou vadu.U mě bylo také vše bez vady a auto nejelo-škubalo.Už jsem to tu popisoval.Akorát,že jsem měl domluvenou pevnou cenu za dignostiku(500kč),ta ale nic neukázala a možnou závadu jsme vytypovali s mechanikem.Výměny typu pokus-omyl jsem si dělal již sám.Naštěstí vyšel první
Astra 1,4 16V
Autotechnik ZRALÝ možná má na svých stránkách autorizovaný, bohužel kvalita odvedené práce a celková úroveň tohoto servisu tomu neodpovídá.
Rodiče si v tomto servisu nechali opravit astru s problémem prosakování oleje do vody. Servis si vymyslel hromadu úkonů, které je údajně nezbytné udělat. Oprava stále cca 25000,- a opraveno není nic. Na jakoukoliv reklamaci neslyší. Všem doporučuji se tomuto servisu vyhnout velkým obloukem.
Lubo
Rodiče si v tomto servisu nechali opravit astru s problémem prosakování oleje do vody. Servis si vymyslel hromadu úkonů, které je údajně nezbytné udělat. Oprava stále cca 25000,- a opraveno není nic. Na jakoukoliv reklamaci neslyší. Všem doporučuji se tomuto servisu vyhnout velkým obloukem.
Lubo
Zdravím, Slooffi - podařilo se vyřešit problém se ztrátou výkonu? Mám stejný problém s Vectrou C 2.2TDI, v zimě se to nestalo ani jednou, ale teď to mám skoro během každé jízdy . Často to po cca 5 minutách začne zase jezdit normálně. Autorizovaný servis taky jen konstatoval, že ta závada má něco s turbem.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
napichni si to na diagnostiku.. nejspíš tam budeš mít chybu ohledně podtlaků..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Zdravím,
chlapi máte nějaké výsledky těch diagnostik? Manželce začalo dělat to samé na Astra G 1,7 CDTI (rok výroby těsně po kristu) před měsícem tak cca 1x týdně, ale po restartu auta vždy na týden vše v poho.
Jenže dnes jak překročí 3tis otáček okamžitě se rozsvítí kontrolka a nastane ztráta výkonu. Vím, že musím na vlastní diagnostiku, ale třeba už člověk přibližně věděl kterým směrem jít. A závada se po restartu objeví hned znova jak se přeleze těch 3tis.
Není tu někdo z okolí Hradce K., nebo Pardubic, kdo by měl diagnostiku a nechtěl bambilion ? pls pls
Díky
chlapi máte nějaké výsledky těch diagnostik? Manželce začalo dělat to samé na Astra G 1,7 CDTI (rok výroby těsně po kristu) před měsícem tak cca 1x týdně, ale po restartu auta vždy na týden vše v poho.
Jenže dnes jak překročí 3tis otáček okamžitě se rozsvítí kontrolka a nastane ztráta výkonu. Vím, že musím na vlastní diagnostiku, ale třeba už člověk přibližně věděl kterým směrem jít. A závada se po restartu objeví hned znova jak se přeleze těch 3tis.
Není tu někdo z okolí Hradce K., nebo Pardubic, kdo by měl diagnostiku a nechtěl bambilion ? pls pls
Díky