Óóóstravóóóóóóóó ....Boči píše:Pánové,
nějaký tip na servis v Ově, kde mi klimu natlakujou a popřípadě zjistí netěsnost ?
Díky
Klimatizace - nejde
Re: Klimatizace - nejde
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
- Reklama
- Luboš X17DTL
Vloni jsem se taky pídil a někdo mě odkázal na nějaký servis směrem na Vřesinu za smyčkou, ale nakonec jsem tam nebyl, bo jsem měl v háji chladič.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Taky neporadím, servisuju u svého dvorního mechanika a ten s tím dycky někam jede a nevím kam
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Mám ti pučit auto ?
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20
tak hurá už zase klimoším...
nebylo to nic extra, jak jsem původně myslel a psal ve svém předchozím příspěvku, byla to nakonec klasika, protože to od posledního naplnění opět po asi deseti týdnech uteklo a teď tam byla opravdu barva (ne jako pří předchozím plnění od Haldfords, kdy tam nic nedali a tvrdili opak), tak se to jednoduše našlo - díra v chladiči a asi na nejčastějším místě za větrákem (drží se tam bordel a pak to tam hnije), tak mě to stálo jedno naplnění navíc, no co se dá dělat...
A kdyby to někoho zajímalo, tak tady je tip na hlavně rychlý a myslím, že i ne drahý servis v Praze, s dobrým jednáním, tak přidávám tip:
Jedná se o Bremu http://www.brema.cz, jsou to elektrikáři a dělají TZB a taky velké klimatizace a navíc mají malý autoservis převážně na klimatizace, v Holešovicích kousek od tržnice, našel jsem na ně dobré vygooglené reference od škodováků z jejich fóra.
Potřeboval jsem to vyřešit fakt rychle a všude mě chtěli vzít až za týden či 10 dní, tam jsem minulý pátek ráno zavolal, jak nejrychleji jsou schopni to udělat a chlápek říkal, myslíte ještě dnes a já, že by to bylo prima a on a máte ten chladič, protože mi tady nemáme žádné díly, tak jsem ho koupil v Kelly. V 11 jsem jim tam auto přivezl a ve 14:00 jsem jel s funkční klimoškou domů! To myslím docela jde ne?
A kolik to stálo: chladič 3990 + práce 3160 a za 3 hoďky to bylo a zatím 10 dní a vše OK. Takže doufám, že to nějaký rok vydrží
nebylo to nic extra, jak jsem původně myslel a psal ve svém předchozím příspěvku, byla to nakonec klasika, protože to od posledního naplnění opět po asi deseti týdnech uteklo a teď tam byla opravdu barva (ne jako pří předchozím plnění od Haldfords, kdy tam nic nedali a tvrdili opak), tak se to jednoduše našlo - díra v chladiči a asi na nejčastějším místě za větrákem (drží se tam bordel a pak to tam hnije), tak mě to stálo jedno naplnění navíc, no co se dá dělat...
A kdyby to někoho zajímalo, tak tady je tip na hlavně rychlý a myslím, že i ne drahý servis v Praze, s dobrým jednáním, tak přidávám tip:
Jedná se o Bremu http://www.brema.cz, jsou to elektrikáři a dělají TZB a taky velké klimatizace a navíc mají malý autoservis převážně na klimatizace, v Holešovicích kousek od tržnice, našel jsem na ně dobré vygooglené reference od škodováků z jejich fóra.
Potřeboval jsem to vyřešit fakt rychle a všude mě chtěli vzít až za týden či 10 dní, tam jsem minulý pátek ráno zavolal, jak nejrychleji jsou schopni to udělat a chlápek říkal, myslíte ještě dnes a já, že by to bylo prima a on a máte ten chladič, protože mi tady nemáme žádné díly, tak jsem ho koupil v Kelly. V 11 jsem jim tam auto přivezl a ve 14:00 jsem jel s funkční klimoškou domů! To myslím docela jde ne?
A kolik to stálo: chladič 3990 + práce 3160 a za 3 hoďky to bylo a zatím 10 dní a vše OK. Takže doufám, že to nějaký rok vydrží
Žirafa A r. v. 2000, 1.8 (X18XE1) Elegance
Diagnostika - Devcom TS Pro (témeř všechna auta), severovýchod středočeského kraje a Praha
Diagnostika - Devcom TS Pro (témeř všechna auta), severovýchod středočeského kraje a Praha
na sk fore sem nasel prispevek a pise tam majitel 1.4 16V o elektrom.civke ze ji rozebral a nasel tam jakoby pojistka nebo tepelna pojistka a vymenil to za drat a civka mu slape muze to byt pravda prikladam fota
tady je odkaz na kolegov s sk-http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... trom.civka
tady je odkaz na kolegov s sk-http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... trom.civka
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Na něco podobného (ne-li stejného) jsem se ptal taky, a denny mi odpověděl tohle:
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... ek#p244084
Nebudu riskovat problémy s hokusy-pokusy s cívkou a až budou volné finance (tj. po výměně čepů, homokinetického kloubu, výfuku atd. ), tak si raději zajedu k dennymu na výměnu za novou.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... ek#p244084
Nebudu riskovat problémy s hokusy-pokusy s cívkou a až budou volné finance (tj. po výměně čepů, homokinetického kloubu, výfuku atd. ), tak si raději zajedu k dennymu na výměnu za novou.
ja sem to nemyslel jako pro servisaky aby to delaly a prodavaly to se nedela ale jenom tak kdyby byl nejaky kutil coz si myslim ze tady se najdou tak si to muze vyskouset udelat vys zase ta civka neni draha
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Jak "to se nedělá".. Kdyby to bylo tak jednoduchý, bezpečný apod., tak by se určitě někdo takový našel a vyjma toho odkazu na SK fórum jsem o tom slyšel jen z doslechu.
Napadá mě - spojka nová cca 2000 + za práci (výměnu). Zisk servisu z rozdílu mezi nákupní a prodejní cenou spojky řekněmě 25-35% (beru podle svého (už bývalého) servismena - denny naopak dává členům klubu vlastní slevu, takže si svoji marži snižuje). Pokud by oprava spočívala jen v nějakém přepájení nebo výměně pojistky, tak platba za výměnu (=sundání a nandání) zůstává a za opravu i kdyby si někdo řekl 500 tak se zájemci jistě najdou, protože 500 < 2000. Problém je, že ve výsledku je zisk pro servis v podstatě stejný, možná více zákazníků, ale více práce (a možná i piplačky). ALE KLID - jen rozvíjím myšlenky mého obchodního ducha
Kdyby na tom nic nebylo, určitě by denny napsal "je to v poho, vyměňte tepelnou pojistku/přepájejte to".. apod. Určitě nežije jen z výměn elmag.spojek.
Tím samozřejmě nikomu nebráním to zkusit, pouze nahlas přemýšlím.
Napadá mě - spojka nová cca 2000 + za práci (výměnu). Zisk servisu z rozdílu mezi nákupní a prodejní cenou spojky řekněmě 25-35% (beru podle svého (už bývalého) servismena - denny naopak dává členům klubu vlastní slevu, takže si svoji marži snižuje). Pokud by oprava spočívala jen v nějakém přepájení nebo výměně pojistky, tak platba za výměnu (=sundání a nandání) zůstává a za opravu i kdyby si někdo řekl 500 tak se zájemci jistě najdou, protože 500 < 2000. Problém je, že ve výsledku je zisk pro servis v podstatě stejný, možná více zákazníků, ale více práce (a možná i piplačky). ALE KLID - jen rozvíjím myšlenky mého obchodního ducha
Kdyby na tom nic nebylo, určitě by denny napsal "je to v poho, vyměňte tepelnou pojistku/přepájejte to".. apod. Určitě nežije jen z výměn elmag.spojek.
Tím samozřejmě nikomu nebráním to zkusit, pouze nahlas přemýšlím.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
tak sem dnes zapl klimu.... a jsem v rodině nefunkční klimy...
...jen se chci zeptat na pár otázek (dle toho co jsem se zde dočetl)
Když zapnu klimu, žádná kontrolka, vše vypadá ok....otáčky motoru se zvyší - tzn. že klimakopresor je ok?????
klimu jsem naposledy plnil u Dennyho je to přesně dva roky (auto mám 5let - klimu jsem doplnoval poprvé) - Deny říkal že jsem tam skoro nic neměl....ale přitom mě klima šla, ikdyž tam nic nebylo.
Po zapnutí klimy nenaběhne ventilátor...něco jakoby cvakne a v interiéru je slyšel nějaký sykot, nebo vrčení nebo či co...v motoru nic neslyším..tam je to ok....jen chci od vás slyšet...že tam není plyn.... a ne že odešla cívka, kompresor atd..děkuji za jakoukoliv odpověď...
...jen se chci zeptat na pár otázek (dle toho co jsem se zde dočetl)
Když zapnu klimu, žádná kontrolka, vše vypadá ok....otáčky motoru se zvyší - tzn. že klimakopresor je ok?????
klimu jsem naposledy plnil u Dennyho je to přesně dva roky (auto mám 5let - klimu jsem doplnoval poprvé) - Deny říkal že jsem tam skoro nic neměl....ale přitom mě klima šla, ikdyž tam nic nebylo.
Po zapnutí klimy nenaběhne ventilátor...něco jakoby cvakne a v interiéru je slyšel nějaký sykot, nebo vrčení nebo či co...v motoru nic neslyším..tam je to ok....jen chci od vás slyšet...že tam není plyn.... a ne že odešla cívka, kompresor atd..děkuji za jakoukoliv odpověď...
Predpokladam že máš v kýbli chladič klimy. Ja som ho menil minulý rok. Dierky mi našli UV lampou a boli pod ventilátorom klimy. Drží sa tam vlhkost,vzniká korozia a tvoria sa malé dierky. Tadial ti to može unikat. Výmena aj s výparníkom a prácou ma vyšla cca na 250€ ...
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no v květnu jedu za Dennym...tak uvidím u Dennyho.. dírky v chladiči? a od čeho? mám kryt motoru sakra se naštvu a něco tomu autu udělám...
Tie dierky vznikajú pod ventilátorom klímy. Pod stredom ventilátora ostáva vlké miesto ktoré lopatky ventilátora nevysušia.Ale to je u všetkých aut skoro rovnaké,ten chladič proste viac ako 10 rokov nevydrží. ...Nesnaž sa to zbytočne plnit,po zime su tie dierky zase vačšie takže ti to vyfuči tak do týždna-dvoch,škoda peňazí .. Ak si tam mal predtým náplň s farbivom tak sa miesto úniku lahko najde UV lampou.
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no auto už má přesně 12let....a chladič vypadá origo.....no uvidíme...tak tam dát trochu aj s barvivem a uvidí se...naslepo to určitě měnit nebudu...to uvidím až na základě prohlídky mistrem Dennym
ale co jsem si četl v tomto celém vláknu, tak se zde moc nepovídalo o korozi chladiče..????nebo spíše jsem tu nečetl vůbec nic takového...bud to bylo že žádný plyn, špatná cívka nebo kompresor...
ale co jsem si četl v tomto celém vláknu, tak se zde moc nepovídalo o korozi chladiče..????nebo spíše jsem tu nečetl vůbec nic takového...bud to bylo že žádný plyn, špatná cívka nebo kompresor...
- pankid
- Kontaktovat uživatele:
Chladič, chladič a zase ten chladič... První vydržel od 2002 do 2007 a druhý nový z druhovýroby koupen v ELIT od 2007 do 2010. A už je zase děravý. Pokud je mi známo, tak spojka a kompresor většinou odcházejí proto, že máš prázdnou klimu právě kvůli děravému chladiči, tudíž ji nemůžeš přes zimu alespoň někdy zapnout jak se to má a pak to jde vše do ......
www.LPG-OBCHOD.cz
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)
Přestavby na plyn LPG s nádrží místo rezervy, homologací a zápisem do TP.
Zdarma ochrana ventilů originál www.FLASHLUBE.cz
1Km na benzín = 2.70 Kč nebo 1Km na plyn LPG = 1.30Kč. Úspora na 1Km = 1,40 Kč !
Litr plynu LPG 14 Kč - Litr benzínu 34 Kč (7/2018)