nezamykají se 5. dveře
nezamykají se 5. dveře
Tak jsem dnes čirou náhodou zjistil, že se mi nezamykají 5.dveře, ani dálkou ani klíčem. Tak jsem tam mrknul a zjistil že dálka funguje v pořádku, ale je zaseklá ta část s vložkou na klíč, takže dálka s ní nehne a klíčem to taky nejde. Tak jsem si říkal že to zkusím promazat, tátův známý mi to prostříkl něčím o čem tvrdil že jestli to nepomůže tak je vložka KO. No a ono to nepomohlo. Ten známý říkal že spravit to nepůjde, ale když koupím zámek z jiného auta tak v slušném klíčnictví by měli umět přestavět tu vložku podle klíče, je to tak? A jen tak pro info co by ten zámek stál v Opelu, tak aby to pasovalo na můj klíč? Jinak netuším jak dlouho jsem jezdil a parkoval s klidem s neuzamčeným autem (kufrem).
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- Reklama
Re: nezamykají se 5. dveře
Já bych nejdřív shodil tapec a kouknul na to. Je fakt, že sůl je bestyja. Taky jsem s tím laboroval, ale šlo to promazat.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Jak jsem psal že jsem se na to mrknul tak to už byl tapec dole. Prostříkal jsem to i tam i přímo do zámku kde se dává klíč a nic. Když odpojím táhlo od dálky tak dálka funguje normálně - na zamčení se zatáhne ana odemčení vytáhne, ale když to táhlo zapojím tak sebou jen trhne a protože je vložka zaseknutá tak s ní nehne.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Jasně, už to chápu. Ale jestli se seknul zámek,asi s tím moc nezmůžeš. Jestli je to jen zasolené, zamarastěné a zarezlé, tak možná...nějaký ten wd, nebo nepoužíval se na to kdysi petrolej??
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
já kdysi rozebral zadní zámek ještě u astry F a rozjel jsem ho wd-čkem. Ale chtělo to celé rozebrat. Taky mi říkali že mám koupit celý zámek. A funguje dodnes
Byla to hračka na 3 hodinky
Byla to hračka na 3 hodinky
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Tak včera navečer jsem skočil k bundelesovi a koupil ten zámek i s druhým klíčem hned jsme to přehodili aby to alespoň na dálku fungovalo a do rezervy kdyby nešla dálka ať k tomu mám druhý klíč. Domů jsem přijel večer a už se mi nic nechtělo dělat (byl jsem utahaný protože jsem celý víkend makal u rodičů na zahradě). Dnes jsem věděl že tak do 10 až 10:30 budu mít v práci relativně klid a ani vedení tu není tak jsem doma vzal dva šroubováky, kombinačky a tak jak jsem dorazil ráno do práce, ten zámek jako technický antitalent začal rozebírat, což se po chvíli podařilo, zkusil jsem ho v rámci možností očistit a znova skládat což mi dalo zabrat (nejhorší bylo dostat zpět ten kroužek co drží pružinku a tu kruhovou zarážku co je na tím kroužkem), ale po delším boji se to podařilo - neměl jsem svěrák ale místo něj jsem nakonec použil pootevřený šuplík Pak jsem zkusil otočit klíčem a nic. Tak jsem to rozebral znova a zjistil, že když sundám ten klobouček, který se má točit a za který tahá dálka, tak se střed vložky točí, ale když i bez pružinky nasadím tan klobouček tak s tím otočit nejde, tak jsem zkoumal nasazoval ale stále to nešlo, až jsem zjistil že ten klobouček je trošilinku výš a proto se nemůže točit no a nakonec jsem zjistil že ještě uvnitř plastového pouzdra vložky je bordel a pořádně zatuhlý hlavně na koncích žeber do kterých zajíždí žebra vložky, tak jsem to vyškrábal a ejhle vložka sjela o kousek níž a klobouček se po nasazení točí. Ještě jsem to nesložil s pružinkou, protože to chci promazat a nemám tady olej, ale tuším, že se mi to podařilo zprovoznit Jinak při tom druhém rozebírání když jsem vytahoval tu zarážku a kroužek nad pružinkou, tak mi ty dva bazmeky pěkně vystřelily a zrovna do míst kde je špatný přístup, tak jsem to musel nějakou chvíli hledat tak jsem nakonec kroužek našel v krabici na skříni a závlačku po vytažení všech věcí vedle té skříně na zemi, ale na druhé straně od té skříně než jsem to čekal. Takže mám rezervní vložku s klíčem a bundeless mi dal i spínačku tak to budu mít za dvě stovky do rezervy, akorát mi do celé sady chybí zámek od řidiče. No a když vidím stav vratné pružinky na tom plastovém mechanismu jak je zrezivělá, tak se možná ta náhradní sada hodit brzy bude.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
A měl bych jednu radu pro všechny - zkontrolujte si jesli Vám zamyká kufr bo to že cvaknete dálkou nebo i klíčem u řidiče ještě neznamená že Vám to zamklo kufr. Vlasntí zkušenost
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Šikovnej kluk
Tak si představte že jsem zámek pořádně pročistil pořádně prostříkal konkorem a některá místa bílou vazelínou a šel jej vyměňovat, to je otázka chviličky, tak jsem to vyměnil a než jsem to zabouchl tak jsem zkusil dálku. Ten klobouček se vzorně točil, jenže táhlo k zámku se ani nehlo , tak na to hledím vzal jsem do ruky ten druhý zámek a zjistil že na tom mém chybí ještě jedna packa která se při otočení kloboučku vysouvá a zasouvá, tak jsem tam zase vrátil ten zámek od bundelese a budu muset stejně ty plastové mechanismy prohodit. To na ulici dělat nejde, a potřebuji vytáhnout oba zámky a nemůžu tedy zabouchnout kufr po dobu výměny tak to udělám o víkendu až budu u našich a budu moct dát auto do garáže.
+ nějakej VW k tomu
+ nějakej VW k tomu
Ahoj, pridavam se s problemem se zamkem u kufru, nejde mi odemknout protoze mi ho zlodeji znicili a nemuzu s klicem v zamku ani trochu pootocit.
Odsrouboval sem teda zamek od dveri a zustaly tam jen ty dve tahla, ale ikdyz za ne zataham tak se dvere neotevrou což mi prijde divny.
Potrebuju uz kufr pouzivat tak budu rad za kazdou radu jak ho otevrit, je mi jedno ze budu jezdit s odemcenym kufrem. Ten zamek co sem sundal zkusim dat zamecnikovi jestli s tim neco neudela, nechci kupovat novej zamek a nosit dva klice. Dálka mi bohuzel nefunguje. Dekuju za kazdou radu.
Odsrouboval sem teda zamek od dveri a zustaly tam jen ty dve tahla, ale ikdyz za ne zataham tak se dvere neotevrou což mi prijde divny.
Potrebuju uz kufr pouzivat tak budu rad za kazdou radu jak ho otevrit, je mi jedno ze budu jezdit s odemcenym kufrem. Ten zamek co sem sundal zkusim dat zamecnikovi jestli s tim neco neudela, nechci kupovat novej zamek a nosit dva klice. Dálka mi bohuzel nefunguje. Dekuju za kazdou radu.
Ahoj , na táhlo A zatlač dolů a mělo by to otevřít .
Opel Astra Caravan 1.6 16V 74KW r.v 1999 303295 km LPG (od 204 000) , 224 000 km - výměna motoru (cca 150 000 km) Prodáno
Ford Mondeo hatchback 1.8i BAP RKB 1998 asi 300000 km
Ford Mondeo hatchback 1.8i BAP RKB 1998 asi 300000 km
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
příjde mně, že si už ze mě to auto dělá srandu...příjdu dnes ke kufru a nejde otevřít...klíč se v tom lehce otáčí a nic...a ted byc rád vydělal zámek a očistil..ale nikde jsem se tu nedočetl jak mám ty páté dveře otevřít..když je zámek uzamknut a nefunkční...
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
jo ono to chtělo hrubou sílu
tak úspěšně opraveno.....bylo to pěkně rezavý..takže pročištěno, promazáno a zámek chodí jak po másle...takto snad nikdy nechodil
a jak se říká všechno špatné je pro něco dobré....když jsem to rozdělal tak na pátých dveří je uzemění...dva hnědé drátky...a matička byla skoro vypadlá...a kontakty nedoléhaly... to mohlo být taky to, že mně občas šlo vyhřívání zadního okna a někdy ne..
tak úspěšně opraveno.....bylo to pěkně rezavý..takže pročištěno, promazáno a zámek chodí jak po másle...takto snad nikdy nechodil
a jak se říká všechno špatné je pro něco dobré....když jsem to rozdělal tak na pátých dveří je uzemění...dva hnědé drátky...a matička byla skoro vypadlá...a kontakty nedoléhaly... to mohlo být taky to, že mně občas šlo vyhřívání zadního okna a někdy ne..
Ahoj takže jeden dotaz nejdou mě zamknout 5dveře u mí zafiry .Klíček na zamčení nemám je tam záslepka zamknout jdou jen centrálem.Když skusím zamknout cent. tak je slyšet že cvaknou ale jde to otevřít jinak dveře přední i zadní jsou zamklé,přišel sem nato náhodou takže ani netuším jak dlouho nejdou zamknout,ato mi stojí před barákem jelikož nevlastním garáž.Tak ráno jdu skusit sundat ten tapucírunk těch dveří abych zjistil co se děje.Za jakoukoli odpověd děkuji