svíčky
- Reklama
Re: svíčky
Bosh mám ve feldě a není oto jako s NGK
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Gomene to jsi kupoval jednu svíčku s jednou elektrodou za cca. 4 kila ?gomen píše:...Kdybych si nekoupil ty pulstar svíčky (platinum be1p), tak bych si koupil 4 elektrodový svíčky bosch http://www.e-cat.cz/p-3312460/sortiment ... 487_581492
Ty 4 elektrodové svíčky jsem měl ......
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Mobil : 602318645
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No Defe,tak se superčtyřkama na E85 by sis pěkně naběhl.Tyto svíčky s plovoucí jiskrou taky moc nemají rády kratší cesty-hlavně do práce a zpět.
Opel do vašich motorů montuje v prvovýrobě Bosch/koupíš svíčku GM a je to Bosch,dole pod šestihranem na kovu vyseknuto FLR8LDCU/.Velmi dobře fungují Denso K20TXR a poslední dobou jsem velmi spokojen s Brisk DR17LDC.Jsou nějaké antiblbé,fungují na krátké trasy a ani občasné ulití jim vůbec nevadí,což je u NGK dost problém.
Opel do vašich motorů montuje v prvovýrobě Bosch/koupíš svíčku GM a je to Bosch,dole pod šestihranem na kovu vyseknuto FLR8LDCU/.Velmi dobře fungují Denso K20TXR a poslední dobou jsem velmi spokojen s Brisk DR17LDC.Jsou nějaké antiblbé,fungují na krátké trasy a ani občasné ulití jim vůbec nevadí,což je u NGK dost problém.
Občasné ulití??? co to?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No,když ti třeba v zimě olej přetlakuje zdvihátka a motor ztratí tlaky,tak směs bez tlaku nechytne a svíčky se ulejou palivem.NGK toto vyloženě nesnáší,na dvoutaktech je to pak na zahození svíčky,na čtyřtaktu se pak hooodně dlouho vzpamatovávají/hovoří mi to jasně zkušenosti z motorek/.Všimni si také,že japonští výrobci motorek,třeba SUZUKI nebo HONDA,montují tyto dva výrobce a to tak,že do dvouválcových motorů dávají Denso a do čtyřválců NGK.Taky mají asi nějaký důvod
i když jsou to všechno čtyřtakty.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Jasně Denny, takže zatim zůstanu u těch co jsem relativně nedávno kupoval (asi 10T/km0 což jsou ty origo BoscheDefender píše:Tak mám tam stále jen GM originál doporučený pro tento motor (čili dvoubodový Bosch) a i s E85 to zatím šlape obstojně (obstojně znamená že někdy je "horší" (o 1-2 otočení) start
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
No já koupil Bosch Platinum, které mi byly doporučeny v obchodě a po dojetí do servisu na diagnostiku, jestli je všechno v pohodě, jelikož před tím byly nějaké ty problémy mi řekli, že zrovna ten Bosch není nic moc dobrého. Jejich slova, jelikož mám auti na plyn a jde o firmu Gascontrol, která se zabývá montáží cng do aut a mají taká čerpací stanice v ČR na cng byla, že ten Bosch není nic moc, že jsem měl pořídit NGK, ale ta cena mě odradila. No uvidíme, zatím auti jede ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Slovo,co mi zůstane hluboko v srdci OPEL
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Na LPG nebo CNG jednoznačně doporučuji Brisk DR17YS se stříbrem.Cena super,výdrž super.
Ja mám BKR5EK cca 50tis km a pred 2tis km som prestaval na LPG a ešte stále tam bez problémov šlapú tieto NGKáčky. Meniť budem tiež až s rozvodmi v lete.pusher... píše:...Radeji origo GM Bosche, nebo NGK BKR5EK ?
Ale denny mi dal chrobáka do hlavy. Asi skúsim podla jeho rady...
No skoro jo. Všechny 4 svíčky i s poštovným mě stály 1450Kč. Když s nima auto nebude spokojený, vezme si je brácha do motorky.Defender píše:Gomene to jsi kupoval jednu svíčku s jednou elektrodou za cca. 4 kila ?gomen píše:...Kdybych si nekoupil ty pulstar svíčky (platinum be1p), tak bych si koupil 4 elektrodový svíčky bosch http://www.e-cat.cz/p-3312460/sortiment ... 487_581492
Ty 4 elektrodové svíčky jsem měl ......, tak to bych asi šel raději do toho jak píšeš ty 4bodový Bosche
Ty pulstar sváčky mají sice jen jednu elektrodu, ale jsem na ně zvědavej, co vydrží. Zkusit se má všechno a průkopníci vždycky byli odbážní lidé
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Jak jsem slíbil, uvádím spotřebu : na benzín a původní GM svíčky 8,4l / 100km. Se svíčkami pulstar a mixu BA95 a E85 1:1 jsem naměřil 8,9 l / 100km.
HMMMM takže při kombinaci éčka a naturalu nejsou teda žádná výhra, teda co se spotřeby týká
A co jízdní vlastnosti, jsou lepší než s GM/Bosch ??![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
A co jízdní vlastnosti, jsou lepší než s GM/Bosch ??
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
Naposledy upravil(a) Defender dne 13 dub 2011, 19:25, celkem upraveno 1 x.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
Denny já měl superčtyřky od Boshe do teď v autě...jezdíl jsem ne E85 a super táhlo to, starty v zimě za mrazu při poměru 1:1 úplně vpohodě... teď jsem tam po doporučení pro soplíka hodil svíčky NGK dvoubodové.. a je to sakra znát nebo nevím čím to, auto je líné, dokonce se mě při vyšších otáčkách 3tis/ot. rozsvítila kontrolka motoru...na nejbližší benzínce jsem ihned dotankovat N95 a kontrolka už nesvítí, v tahu se to trochu zlepšilo, ale pořád nic moc...tak sem si řekl, že si znova koupím Bosh Super4 a uvidíme jestli to je tím nebo ne......denny píše:No Defe,tak se superčtyřkama na E85 by sis pěkně naběhl.Tyto svíčky s plovoucí jiskrou taky moc nemají rády kratší cesty-hlavně do práce a zpět.
PS: jo svíčky Bosh jsem měnil po cca 40tis km
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink ;-)](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)