Bydlení v Praze - poradíte lokalitu?
Re: Bydlení v Praze - poradíte lokalitu?
Co je na levém břehu Vltavy ja takový "divný"
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
No tak my sme se teda nakonec rozhodli, že se do Prahy nepřesuneme. Chtěli bychom časem i děti a s hypo 14 tisíc (+popl.) bychom si je pořídili až za hoooodně dlouho. Dneska se jdeme podívat na byt tady v Rakovníku, tak jsem z toho celá nervózní.
Ještě mi poraďte: jak smlouváte o ceně? Jaké argumenty používáte?
Věc se má tak, že byt je aktuálně nabízen za 1,65 mio s provizí realitce (ta bývá většinou 5 %, což je něco nad 80 tis.) a mají tam napsáno, že při rychlém jednání sleva. My jsme si sehnali kontakt přímo na majitele, tj. bez realitky... Asi to zkusíme usmlouvat na 1,5 mio s tím, že na sebe vezmeme náklady na právníka a vklad na katastr atp. (počítám, že sepsání smluv nebude stát víc než 20 tisíc). Myslíte, že to je reálné usmlouvat?
Ještě mi poraďte: jak smlouváte o ceně? Jaké argumenty používáte?
Věc se má tak, že byt je aktuálně nabízen za 1,65 mio s provizí realitce (ta bývá většinou 5 %, což je něco nad 80 tis.) a mají tam napsáno, že při rychlém jednání sleva. My jsme si sehnali kontakt přímo na majitele, tj. bez realitky... Asi to zkusíme usmlouvat na 1,5 mio s tím, že na sebe vezmeme náklady na právníka a vklad na katastr atp. (počítám, že sepsání smluv nebude stát víc než 20 tisíc). Myslíte, že to je reálné usmlouvat?
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
ZAFIRA B 1,9, CDTI, 74 kw, Z19DT
"Není důležité, kolik mám centimetrů, ale kolik mám energie."
zmrzlina píše:No tak my sme se teda nakonec rozhodli, že se do Prahy nepřesuneme.
"No já nevím, to raději vezmeme to co nám nabízeli včera"zmrzlina píše: Ještě mi poraďte: jak smlouváte o ceně? Jaké argumenty používáte?
"Tohle se mi moc nezdá, přeci jen to před týdnem bylo lepší"
"Ajajaj - do tohohle se bude muset ješt investovat"
"Pokud se dohodneme na ceně xxxyyy, můžeme si rovnou plácnout a my už nic jiného hledat nebudeme"
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
smlouvat o ceně nemovitosti můžeš, ale musíš znát přibližnou cenu nemovitostí v okolí, musíš brát v úvahu stáří nemovitosti, technická vybavenost, dostupnost služeb (jak daleko je pošta, škola, školka, obchod, úřady, ...) víc si o tom přečti na netu, třeba tady
http://www.pubec.cz/poradna-sluzby-real ... emovitosti
http://www.penize.cz/nakup-a-prodej-nem ... emovitosti
http://blog.bezrealitky.cz/urceni-ceny- ... ednodussi/
zajímavá je taky cenová mapa http://cenovemapy.bezrealitky.cz/
trošku prošmejdi net
http://www.pubec.cz/poradna-sluzby-real ... emovitosti
http://www.penize.cz/nakup-a-prodej-nem ... emovitosti
http://blog.bezrealitky.cz/urceni-ceny- ... ednodussi/
zajímavá je taky cenová mapa http://cenovemapy.bezrealitky.cz/
trošku prošmejdi net
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Na tu cenovou mapu jsem se dívala, ale to absolutně nesedí. Podle ní by v Rakovníku měl tenhle byt být prodávaný za 3,5 mio, což je naprostá hloupost.
Co vím, tak v Rakovníku se byty kolem těch 1,5 mio i zrekonstruované (jako tento) dají pořídit.
Co vím, tak v Rakovníku se byty kolem těch 1,5 mio i zrekonstruované (jako tento) dají pořídit.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Ještě doplním, že internet mám prošustrovaný docela dost Ptala jsem se spíš na osobní zkušenosti... Ještě si budu muset sepsat otázky na majitele, tak kdybyste věděli o něčem, co běžně nenajdu na netu, tak šup sem s tím
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Tak už máme rozjednáno. Byt 3+1, 80m2, 4 lodžie, 7. patro, nádherný výhled po kompletní rekonstrukci. Domluvili jsme se na ceně 1,6 mio s tím, že oni platí veškeré náklady za právníka atp. Teď řešíme hypotéku a děsím se odhadce. Doufám, že to na ten 1,6 mio odhadne, jinak jsme v prdeli a celá koupě bytu padá
Jaké máte s odhadci zkušenosti?
Jaké máte s odhadci zkušenosti?
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
vzhledem k tomu že odhadci platíš procenta z odhadní ceny tak se rád drží nejvyšší možné částky co si může dovolit..... klíííd, horší je situace když člověk potřebuje odhad co nejnižžší...
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
No odhadce mi vybírá banka a já zaplatila paušál za byt 3500 Kč, co si řekla banka. Takže žádná procenta POtřebuju ale ten 1,6 mio, aby nám banka dala 100% hypo...
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
I tak to je balik, ja se budu opakovat ale pred 8 lety jsme v Usti n.L. koupili 4+1 85m2 za 420t 7.p. lokalita na konci mesta, hotova koupelna. Sice na tom jeste bylo dost race jako new plast okna, zaskleni balkonu, sadros misto toho umakartu z kteryho jsou stoupacky a jadro, ale to je jako s autem, taky me nebavi kdyz mam vse hotove a chci si to upravit podle sebe.
A hlavne to chce dobre vybirat neni to zalezitost na par roku, pokud se teda neplanujete presunout casem...
A hlavne to chce dobre vybirat neni to zalezitost na par roku, pokud se teda neplanujete presunout casem...
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
.... nádherný výhled po kompletní rekonstrukci.....
Ehmmm,a jaký byl výhled před rekonstrukcí??
Promiň,to jsem musel.
A kam vůbec koukáš?
Ehmmm,a jaký byl výhled před rekonstrukcí??
Promiň,to jsem musel.
A kam vůbec koukáš?
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Byt je v Rakovníku, osobně si myslím, že za nižší cenu bychom se stejně nedostali. Známí kupovali nerekonstruovaný byt 70m2 za 1,5 mio. Já bych si taky rekonstruovala sama, ale prachy na to nemáme a muž není moc kutil, takže pro nás je jednodušší to koupit už se vším a zaplatit to tou hypo (mám před sebou kupní smlouvu prodávajících, kupovali byt před 3 roky v původním stavu za 1,5 mio a kompletně ho dali do kupy - el., voda, odpad, výmalba, linka, podlahy...).
Co se toho Ústí týče, tak ztama už je dost komplikované dojíždění do Prahy do práce busem (já jezdím z Rakovníka denně), je tam vysoká nezaměstnanost a navíc my se musíme řídit tím, kde pracuje muž. On si jaksi lokalitu zvolit nemůže, jinak bychom zůstali na Moravě.
Co se toho Ústí týče, tak ztama už je dost komplikované dojíždění do Prahy do práce busem (já jezdím z Rakovníka denně), je tam vysoká nezaměstnanost a navíc my se musíme řídit tím, kde pracuje muž. On si jaksi lokalitu zvolit nemůže, jinak bychom zůstali na Moravě.
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
odhadce by měl bejt v poho, měli jsme taky doporučenýho bankou a přišel a říká: tak na kolik to potřebujete?
takže to je pohoda...
takže to je pohoda...
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
- zmrzlina
- Kontaktovat uživatele:
Jeena - děkuju za uklidnění. Já se opravdu hodně bojím, byt se nám hodně líbí ale vlastní investice nemáme. Nicméně současní majitelé kupovali ve 2008 za 1,5 mio v původním stavu a kompletně ten byt dali dohromady (dle svých slov cca 300 tisíc investice)... tak snad to dobře dopadne. I barák je rekonstruovaný - zrovna tento týden se na společných chodbách strhávají lina a dává se tam samonivelační stěrka a nové podlahy...
ASTRA 2,0 DTI, Y20DTH
100% ní hypo může být trochu komplikovaný, banky se na něj koukají přes prsty a dostanete vyšší úrokovou sazbu.
Před pár lety dávali hypo každému, teď jsou trochu opatrnější a víc si vyskakujou (hlavně na bonitu)
Před pár lety dávali hypo každému, teď jsou trochu opatrnější a víc si vyskakujou (hlavně na bonitu)
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE