Ahoj,
prosím o radu, nevím jestli to s tím souvisí, ale po poslední výměně oleje a s tím i kabinového pilového filtru mi začalo blbnout topení. Topí hodně málo, když je venku tak +10 stupňů a mám puštěné topení naplno (mám manuální klimatizaci), tak je mi tak akorát, žádné vedro, ale akorát, čím se teplota blíží k nule, tak je v autě větší zima a při -10 stupňů jsem musel je v autě v zimní bundě! Tohle se mi nikdy nestávalo, vždy bez problémů. Až teď. Motor je normálně zahřátý a topení stále nic, také mi přijde, že vzduch nějak míň fouká, ale to si nejsem jistý, co je ale jisté, že výfuky u dveří foukají teplejší vzduch, než výfuky na středové konzole, z nich jde úplně studený vzduch.
Poraďte prosím co s tím, v servisu si neví rady, prej to rozdělali a vše je v pořádku a já jedu v sobotu do Itálie do Alp na lyže Nechci zmrzat
Díky moc za jakoukoli radu!
PS: Auto mám jinak v dobrém stavu, jezdím pravidelně na prohlídky, nešetřím na opravách, dávám do něj jen originální díly, ...
topení topí málo
- Reklama
- vasekpetr1
Re: topení topí málo
Zkus vytáhnout kastlík u spolujezdce (sundáš 6 šroubů a odpojíš světýlko), odpoj spodní ofuk k nohám spolujezdce a zkontroluj si, že při otáčení ovladače pro topení-chlazení (levý) se ti posouvá i spodní klapka pro směrování vzduchu přes výměník. Klapka je vedle pylového filtru, tak jestli třeba při výměně nemohl vzniknout problém tam. Pokud je vše v pořádku (klapka otvírá a zavírá), tak potom problém na ventilu teplé vody do výměníku. Při ohřátém motoru a puštěném topení zkus sáhnout v motoru na hadice pro výměník (černé hadice vstupující do střední příčky mezi motorem a kabinou - nesplést s trubkami od klimy), hadice by měly mít stejnou teplotu, jako hadice k chladiči. Pokud je znatelně chladnější, tak není oběh a ventil topení není oevřen.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Re: topení topí málo
mel jsem podobny problem a bylo to jen v buzirce u lanka na klimu byla vytazena takze lanko povolene je tam takovy plechovy zobacek ten jsem vycvakl nastavil buzirku na vytlacene puvodni misto a mel jsem po problemu