skokové zvýšení spotžeby x17dtl
skokové zvýšení spotžeby x17dtl
zdar chlapi,
mám problém se svoji astrou G r.v 1998 kombi x17dtl. Jezdil jsem celkem v pohodě se spotřebou kolem 6l. Teď zničeho nic (asi posledních 1000 km se spotřeba skokově zvětšila na cca 9l / 100km. Nepozoruji žádnou změnu v chování vozu. Žádný kontrolky nesvítí. Protože jsem pročítal fora měl jsem podezření na váhu vzduchu. Nevěděl jsem jak ověřit jestli funguje, tak jsem ji odpojil (na konektoru) abych uviděl nějakou reakci ale nestalo se vůbec nic, auto jede stejně a žádný kontrolky nesvítí (i s odpojenou váhou!!!). Předpokládám že kontrolky fungují, protože po zapnutí klíčku všechny probliknou. Můžete někdo poradit kde by mohla být chyba? Jak ověřit funkci váhy vzduchu? Dík.
mám problém se svoji astrou G r.v 1998 kombi x17dtl. Jezdil jsem celkem v pohodě se spotřebou kolem 6l. Teď zničeho nic (asi posledních 1000 km se spotřeba skokově zvětšila na cca 9l / 100km. Nepozoruji žádnou změnu v chování vozu. Žádný kontrolky nesvítí. Protože jsem pročítal fora měl jsem podezření na váhu vzduchu. Nevěděl jsem jak ověřit jestli funguje, tak jsem ji odpojil (na konektoru) abych uviděl nějakou reakci ale nestalo se vůbec nic, auto jede stejně a žádný kontrolky nesvítí (i s odpojenou váhou!!!). Předpokládám že kontrolky fungují, protože po zapnutí klíčku všechny probliknou. Můžete někdo poradit kde by mohla být chyba? Jak ověřit funkci váhy vzduchu? Dík.
- Reklama
Re: skokové zvýšení spotžeby x17dtl
a co vzduchovy filtr a skusil bych diagnostiku jestli mas moznost mozna neco ukaze a nebo skontrolovat live data
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
jo vzduchovej filtr mám v plánu, ješte jsem ho neměl čas koupit, ale ten co tam mám tak vypadá dobře tak tomu moc nevěřím že by zvětšíl spotřebu o polovinu......
odkud jsi
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
zeptám se asi blbě protže nevím o co jde.... co znamená zkontrolovat live data? Jsem z Velké Bíteše.
data při jízdě... skutečné hodnoty co to ukazuje... né závady uložené v ŘJ
OPEL ASTRA G 1,7TD (X17DTL) => Raději pomalu autem, než rychle sanitkou...
na vyhodnocení dat za jízdy je potřeba nějaká spec. diagnostika?
Zas tak speciální ne. Kdo tady na fóru má diagnostiku najdeš tady.
Je třeba auto projet a pak vyhodnotit, co které čidlo ukazuje a kde je chyba.
A ano, váha vzduchu může mít vliv na spotřebu, ale až tak velký jako u tebe....to se mi nezdá.
A dej si do profilu do podpisu označení motoru a odkud jsi.
Je třeba auto projet a pak vyhodnotit, co které čidlo ukazuje a kde je chyba.
A ano, váha vzduchu může mít vliv na spotřebu, ale až tak velký jako u tebe....to se mi nezdá.
A dej si do profilu do podpisu označení motoru a odkud jsi.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
S odpojenou váhou se kontrolka nerozsvítí? to je hodně divný. Zkus odpojit jiný konektor třeba jak je uvedeno na obrazku - 1. chyba č P100 2. chyba č P400 - po nastartování se rozsvítí okamžitě kontrolka
Dříve:
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
spatna vaha nemusi ukazat presne cislo na diagnostike ale muze ukazat P0400 tedy egr ale egr to nebude a spatna vaha muze mit vliv na vysokou spotrebu ja sem ji mel taky dost vysokou a vymenil sem vahu,vzduchovy filtr a spotreba 5.5-6l/100 pred tim kolem 7-9L
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]