Snímač polohy vačky???
Snímač polohy vačky???
čau kluci. Pokouším se s kamarádem dát dokopy nepojízdnou astru 2,0Di 16V (X20DTL). Půjčil jsem si diagnostiku a auto jsme napichli.. Ovšem diagnostika je v angličtině a hlásí chybu SPILL VALVE RELAY. Údajně by to měl být snímač polohy vačky... Takže by jsem se chtěl zeptat, jestli je to opravdu tak nebo jestli se pletu.. Možná to bude znít blbě, ale taky bych rád věděl kde je tento snímač? Měl jsem za to, že je na levé straně hlavy (viz foto), jenže tam nevede žádná elektika, jen hadice od podtlaku. Takže teď už nevím... Mohl by mi někdo z vás poradit, jestli tato chyba je opravdu ten snímač a kde ho najdu? Jinak se omlouvám jestli je to tady už někde řešené, hledal jsem, ale nic jsem nenašel Díky moc!!
OPEL ASTRA G 1,6 Twinport, r. v. 2005 & OPEL ASTRA F
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímač polohy vačky???
Počti něco o čerpadle VP44 Vpravo nahoře je HLEDAT.
Snímač je v čerpadle a máš KO čerpadlo.
Snímač je v čerpadle a máš KO čerpadlo.
Jo díky. Já hledal, ale vidím, že velice špatně Tušil jsem, že je to bude čerpadlo , ale nenapadlo mě, že by ten snímač byl v něm.. Tak jdu hledat sbírat moudra..
Ještě mimochodem, to auto není moje a majitel ho dával opravovat jednomu rádoby mechanikovi, bylo tam prasklé těsnění pod hlavou.. není jen možné, když to měl všechno rozebrané, že to bude dost zavzdušněné? zkoušeli jsme to sice odvzdušňovat ale třeba ne dostatečně...
Ještě mimochodem, to auto není moje a majitel ho dával opravovat jednomu rádoby mechanikovi, bylo tam prasklé těsnění pod hlavou.. není jen možné, když to měl všechno rozebrané, že to bude dost zavzdušněné? zkoušeli jsme to sice odvzdušňovat ale třeba ne dostatečně...
Naposledy upravil(a) Mara_11 dne 19 bře 2011, 12:55, celkem upraveno 1 x.
nevím jestli je to u tohoto motoru , ale u jedněch 2 litru se musí odvzušnovat přes odvzušnovací mašinu. Nebo to někdo obchází dlouhým roztahem na 4 , ale nejsem zastáncem roztahování a navíc jsem teda lajk, ale pokud není v čerpadle nafta, tak se ani nemaže ( maže se právě tou naftou)
Volvo S 60 2.4 D r.v. 2005 černej mazlik
Astra 1.7 Dti r.v. 2002 motor isuzu
Astra 1.7 Dti r.v. 2002 motor isuzu
no roztáhnout to, už nás taky napadlo, ale chtěl bych se tomu radši vyhnout...
- denny
- Kontaktovat uživatele:
No,tak roztahováním toho moc nevyřešíš.
Kdyby byl vzduch v systému místo nafty, tak nenastartuješ, ale nebude to psát chybu v elektronice. A chyba vačky......viz Denny kousek výš.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Jo, jasně, už jsem četl jiné tvoje příspěvky ohledně roztahování, takže chápu...denny píše:No,tak roztahováním toho moc nevyřešíš.
to Alzafir: díky, už vím, že tím to nebude.. napadlo mě to jen z toho důvodu, když jsem viděl, jak je to náchylné na zavzdušnění a my jsme odvzdušnění nijak zvlášť zatím neřešili..
ZDRAVÝM,TAK POKUD JSI JEŠTĚ NENAŠEL TEN SNÍMAČ VAČKOVÝ HŘÍDELE TAK JE SCHOVANEJ NA MOTORU JAKOBY POD ČERPADLEM ALE AŽ U VANY.VYPADÁ JAKO TŘEBA ČIDLO NA VODU,JÁ SEM HO VYNDAVAL OTŘEL HADREM A AUTA NASKOČILO,U RUZNÝCH AUT TO PROSTĚ ZASTAVÝ PŘÍSUN PALIVA.