Výměna pylového - kabinového filtru - foto

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
nemo

Příspěvek od nemo » 29 říj 2006, 08:17

Aký je interval výmeny tohto filtru ??

Reklama

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 29 říj 2006, 11:53

a mohu mít dotaz!? může se s tím autem klidně jezdit dál bez toho filtru?!!? já jen než ho objednaj atd.. tak potřebuji jezdit!!! diky za odpověd!!! :!: a jezdit s tím filtrem také nemohu protože se mi to šíleně mlží!!!!

Rasto1967

pelovy filter

Příspěvek od Rasto1967 » 29 říj 2006, 13:00

Nedavno som ho menil a mal som problem v tom,že dnu ten filter nešlo vložiť bez toho aby sa nezdeformoval.Podobný problém mali aj v autorizovanom servise kam som Astru daval servisovať,pretože keď som vybral filter ktorý tam vkladali oni,bol tiež zdeformovaný a vôbec neplnil svoju úlohu,proste do kabíny sa mi dostávalo ihličie,lístie,špina,... . Takže je na to nejaká finta aby to tam vošlo bez zdeformovania,alebo som tam vkladal zlý typ ? :oops:

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 29 říj 2006, 14:21

Tak jsem chtěl vydělat filtr a dopadlo to takto:

http://img142.imageshack.us/my.php?imag ... 246qe8.jpg

http://img165.imageshack.us/my.php?imag ... 247gu2.jpg

Oproti foto Radek.km tam mám něco navíc a zdá se mi že tam mám jak šroubky tak i svorky!! celý jsem to prolezl a zjistil že vlastně filtr nebyl měněný a je původní a kolem dokola byl tmel zcela opadaný nebo zteřelý a ve vnitř byl lehký bordel! Takže bych už našel příčinu zamlžování oken!!!-kondenzát atd.
Vlastně jsem ten kryt nedokázal ani oddělat ale poodělat jelikož je tam ta věcička(otazník) a nevím jak se k tomu dostat!!! asi foto od Radek.km tak má auto bez klimy!nebo nevím :-( takže auto čeká servis! a doufám že to nebude muset skončit v autorizovaném servisu!!! :evil:

rostama

Příspěvek od rostama » 29 říj 2006, 15:57

rychlyradim píše:Tak jsem chtěl vydělat filtr a dopadlo to takto:

Oproti foto Radek.km tam mám něco navíc a zdá se mi že tam mám jak šroubky tak i svorky!! celý jsem to prolezl a zjistil že vlastně filtr nebyl měněný a je původní a kolem dokola byl tmel zcela opadaný nebo zteřelý a ve vnitř byl lehký bordel! Takže bych už našel příčinu zamlžování oken!!!-kondenzát atd.
Vlastně jsem ten kryt nedokázal ani oddělat ale poodělat jelikož je tam ta věcička(otazník) a nevím jak se k tomu dostat!!! asi foto od Radek.km tak má auto bez klimy!nebo nevím :-( takže auto čeká servis! a doufám že to nebude muset skončit v autorizovaném servisu!!! :evil:
A proč tam řešíš tu "věcičku" s tím otazníkem ??? Odcvakni ty tři sponky jak máš šipku, odchlípneš podélný kryt, vytáhneš starý, vyčistíš od bordelu ( beztak nějaký prach a listí tam bude), dáš nový filtr, pokud budeš chtít utěsníš, zacvakneš sponky a hotovo. Nevím proč tam řešíš někajé šroubky a !věcičku" ???

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 29 říj 2006, 16:19

no pokud jsi to tu četl celý tak se tu uvádí že pokud tam máš svorky tak se to musí tmelit kvuli případné kondenzaci(nevím čeho) a já ten tmel určitě nemám! a nějaké jiné náhražky tam nechci dávat! a zkoušel jsem to oddělat jak je ten otazníček a za boha to nešlo! :?

pepca

Příspěvek od pepca » 29 říj 2006, 16:43

rychlyradim píše:no pokud jsi to tu četl celý tak se tu uvádí že pokud tam máš svorky tak se to musí tmelit kvuli případné kondenzaci(nevím čeho) a já ten tmel určitě nemám! a nějaké jiné náhražky tam nechci dávat! a zkoušel jsem to oddělat jak je ten otazníček a za boha to nešlo! :?
:lol: tak jste mně donutili běžet do garáže pro knihu jak na to,str 39,tak tedy ten filtr je opravdu pylový a zároven i klimatizace,jsou dvě provedení,provedení č.1 je s tou věcičkou jak máš zkroužkovanou,a provedení dvě je bez toho,u provedení dvě bez toho jsou pouze vyobrazeny dva šrouby a dvě západky v protilehlých stranách,provedení jedna s tou blbostí má vyobrazeny dvě západky a tři svorky na pravé straně,tam co je ta blbost se nic dle obrázku nepovoluje,jinak u toho s klimou je vyobrazrno kam se až musí žlábek víka vyčisti aby pevně dosedlo,jinak cituji z knihy,pozor u klimatizace,přechod mezi pylovým filtrem a výparníkem velmi opatrně utěsníme,při netěsnostech v oblasti víka filtru vniká do prostoru pro nohy u spolujezdce voda,těsnící tmel naneseme ve vyobrazené oblasti do žlábku tělesa filtru,toliko citace z knihy,ta oblast je nejnižší část a z boku do výše toho spodního jakoby pantu nad tou věcičkou co máš označenou,no a do té výšky i na druhé straně,já si myslím,že ti postačí klasický silikon. :wink:

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 29 říj 2006, 17:23

no výborně, lépe to snad popsat nešlo :wink: ale co musím dodat tak zatím žádnou vodu u spolujezdce nemám..a ten tmel kolem filtru je na rozpadnutí...tak nevím nevím! uvidíme co mi na to řeknou v servise! ale určitě to tam dám! protože to slavné mlžení oken je přímo šílené!!! jsem zatím u žádného jiného auta neslyšel s tímto problémem!!!

rychlyradim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rychlyradim » 29 říj 2006, 17:47

pepca píše:
manli2 píše:
pepca píše:,možná tedy bude stačit říct rok výroby,typ,obsah,a budou vědět který tam patří. :wink:
nebude... ;) máš opla... :wink:
:twisted: tak tedy se v tom hrabat dvakrát,nejdřív rozebrat zjistit,pak objednat a vyměnit,to poznám aniž bych ten filtr vyndal?bude někde nějaké ozačení co tam je?nebo vážně celý rozebrat a vzít sebou? :oops:
Zkoumal jsem jaký filtr a jak řikáte jsou dva! DELPHI - ten si pořídí ti kteří nemají klimatizaci!! a BEHR si pořidí ti co maj klimatizaci! jednoduší to být nemůže... :)a dál se to už snad nerozděluje :wink:

pepca

Příspěvek od pepca » 29 říj 2006, 17:54

rychlyradim píše:
pepca píše:
manli2 píše: nebude... ;) máš opla... :wink:
:twisted: tak tedy se v tom hrabat dvakrát,nejdřív rozebrat zjistit,pak objednat a vyměnit,to poznám aniž bych ten filtr vyndal?bude někde nějaké ozačení co tam je?nebo vážně celý rozebrat a vzít sebou? :oops:
Zkoumal jsem jaký filtr a jak řikáte jsou dva! DELPHI - ten si pořídí ti kteří nemají klimatizaci!! a BEHR si pořidí ti co maj klimatizaci! jednoduší to být nemůže... :)a dál se to už snad nerozděluje :wink:
:wink: no i podle knihy to tak vypadá,podle schématu je ten s klimou šikmo uložený,ten bez klimy je téměř kolmý,ted na ně koukám, :wink:

Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km » 29 říj 2006, 19:27

rychlyradim píše:Tak jsem chtěl vydělat filtr a dopadlo to takto:

mám auto s klimou :wink:
Astra G 1,8 16V caravan, automat

Radek.km
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek.km » 29 říj 2006, 19:37

rychlyradim píše:
pepca píše:
manli2 píše: nebude... ;) máš opla... :wink:
Já klimu mám a pasuje tam DELPHI
Astra G 1,8 16V caravan, automat

manli2

Příspěvek od manli2 » 29 říj 2006, 19:38

rychlyradim píše:Zkoumal jsem jaký filtr a jak řikáte jsou dva! DELPHI - ten si pořídí ti kteří nemají klimatizaci!! a BEHR si pořidí ti co maj klimatizaci! jednoduší to být nemůže... :)a dál se to už snad nerozděluje :wink:
seš si tim jistej? :wink: :wink: ¨já ne... :D
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 29 říj 2006, 20:50

manli2 píše:
rychlyradim píše:Zkoumal jsem jaký filtr a jak řikáte jsou dva! DELPHI - ten si pořídí ti kteří nemají klimatizaci!! a BEHR si pořidí ti co maj klimatizaci! jednoduší to být nemůže... :)a dál se to už snad nerozděluje :wink:
seš si tim jistej? :wink: :wink: ¨já ne... :D
je to samozřejmě nesmyls, behr i deplhi dělá topení jak bez klimy tak s klimou
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

manli2

Příspěvek od manli2 » 29 říj 2006, 21:04

a nejčasteji je puživán delphi že :wink:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

Odpovědět