Demontáž naftového čerpadla 1.7 DTI ISUZU
- Reklama
Re: Demontáž naftového čerpadla 1.7 DTI ISUZU
Takže astra už zase jezdí Vymontoval jsem tu jednotku a jelikož jsem elektrikář a ještě na slaboproud tak jsem ji kuchnul a pod lupou jsem našel dva studené spoje!!Vzal jsem mikropájku,pastu na pájení a ty studené spoje důkladně propájel,opravil jsem i další,které se mě nezdáli no a pak zkouška a auto chytlo na poprvé.
Mám ohromnou radost..Jinak děkuju tady všem co mě poradili,jste super,teď jdu slavit!
Mám ohromnou radost..Jinak děkuju tady všem co mě poradili,jste super,teď jdu slavit!
Opel Astra Caravan,2.0DTI N-joy 2003
Keď auto nejazdí viac ako desať hodín tak ťažko štartuje, štartér toči aj 5 - 7 sekúnd kým naskočí (baterka nová , žhaviče kontrolované ,menili mi puzdra trysiek v hlave a tesnenie pod hlavou kvôli oleju vo vode)
Povedali mi že padá nafta že musia ešte vymeniť nejaké medené podložky (tesnenia ?) čiže znovu rozobrať kryt ventilov a neviem čo ešte to hovorili . . .
Ešte som zabudol každý ďalší štart je bez problémov ... brnk a idem
Neviem či som trafil do správnej témy snáď mi odpustite ak nie
???????????????????????
Každá rada dobrá
Povedali mi že padá nafta že musia ešte vymeniť nejaké medené podložky (tesnenia ?) čiže znovu rozobrať kryt ventilov a neviem čo ešte to hovorili . . .
Ešte som zabudol každý ďalší štart je bez problémov ... brnk a idem
Neviem či som trafil do správnej témy snáď mi odpustite ak nie
???????????????????????
Každá rada dobrá
Astra G 1.7 DTI 16 V caravan Y17DT 2000
To by bolo fajn len potrebujem vedieť či naozaj je to len RJ a potom aj cenu za repas RJ čerpadla 1,7DTi 16v 55kw Y17DT ISUZU, RJ 8971891360, 16267710 ISUZU, DELPHI 1,7 L EDU * 867710LD93211952*, lebo pokiaľ nieje RJ v OK stave nedá sa auto naštartovať a ani sa zatiaľ nepodarilo cez diagnostiku zistiť nič lebo a vykazuje len Aktivovať okruh vstrekovania...co signalizuje , že RJ je v KO, len nevie mi nikto povedať a potvrdiť či to je len RJ alebo aj čerpadlo, lebo prejavovalo sa to stratou výkonu, dymenie na modro s tým, že čerpadlo má byť na NULE a bolo posnuté na 11-17stupňov a hrkotalo po pridaní plynu alebo rozjazde v otáčkach okolo 2000 ako keď máš šróbky v konzerve a zahrkáš nooo nerobilo to vždy len v poslednom čase, s tým, že som ho mal naštartované a samo zhaslo a viac sa nedá naštartovať aj keď malo tendenciu dva krát chytiť. Som ZŤP a auto potrebujem....Dík za pomoc
Mnoo dal som spravit RJ cerpadla kvoli skorodovanym kontaktom a studenym spojom, takze je OK ale este mam problem s tym, ze dymim na modro, jeden urcite vstrek uz len naftu sti a potrebujem sa dostat k info kde a za kolko sa da kupit spicka vstreku, ako nastavit cerpadlo mechanicky.....
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Trysku\špičku\ stejně sám na dvoustupňovém vstřikovači nevyměníš.Musí se pak ještě na zkušební stanici odzkoušet.Dělají to pouze specializované diesel servisy.
Mě je dělají tady
http://www.opravarenstvi.cz/
Mě je dělají tady
http://www.opravarenstvi.cz/
Hello Denny to mi je jasné, že sám ju nevymením ale ešte potrebujem sa dostať k info kto a kde a za aku cenu predáva tie náhradné špičky na vstreky a ešte postup mechanického nastavenia čerpadla ale nie demontážou ale priamo na motore lebo som dostal info, že ak dymím na modro treba najprv nastaviť čerpadlo a potom sa ukáže či vstreky idú alebo nie...
Cez týždeň idem u nás do firmy Bosh diesel service a uvidím čo mi tam povedia lebo mám zlú skúsenosť z mechanikmi a to, že každý má inú diagnózu ale aj symptómy ako sa to mohlo posr-kašlať a čo to spôsobilo.....preto hľadám všetky možné spôsoby a informácie.....
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Počátek vstřiku paliva se nastavuje pomocí úchylkoměru namontovaném zezadu do čerpadla v horní úvrati 0,28-0,38 mm zdvihu pístu.
Nazdar oplaci.
Budem pokracovat v tejto teme na tejto linke, hoci je ich rozbehnutych viac.
Cestou domov sa motor zastavil a pri pokuse nastartovat siel asi 2 sekundy a potom ticho. Odtlacil som ho na parkovisko a po 5 minutach som sa pokusil nastartovat. Vydychol som si, lebo naskocil. Presiel som par otacok po parkovisku a zdalo sa vsetko OK. Tak som sa vidal dalej na cestu domov a po 2-3 km motor skapal a odvtedy ani tuk. Kolega ma odtiahol domov a nastal cas navstivit toto forum.
Po vyblikani poruch z RJ som vycital asi staru klasiku 0216 1631. Pre istotu som pozrel naftovy filter ... ale vsetko bolo OK. A tak som podla predchadzajucich prispevkov vymontoval RJ cerpadla a opatrne z nej odnal kryt. Pozrel pod lampou plaosny spoj a asi po 5 minutach nasiel podozrivy studenak. Nachadza sa asi v strede plosaku. Klasickou letovackou som precinoval spoj a bezal do auta. Zasunul som paticu konektora a brnk, motor naskocil. Ak niekto este bude mat tento problem, rad pomozem, som zo Ziliny.
Budem pokracovat v tejto teme na tejto linke, hoci je ich rozbehnutych viac.
Cestou domov sa motor zastavil a pri pokuse nastartovat siel asi 2 sekundy a potom ticho. Odtlacil som ho na parkovisko a po 5 minutach som sa pokusil nastartovat. Vydychol som si, lebo naskocil. Presiel som par otacok po parkovisku a zdalo sa vsetko OK. Tak som sa vidal dalej na cestu domov a po 2-3 km motor skapal a odvtedy ani tuk. Kolega ma odtiahol domov a nastal cas navstivit toto forum.
Po vyblikani poruch z RJ som vycital asi staru klasiku 0216 1631. Pre istotu som pozrel naftovy filter ... ale vsetko bolo OK. A tak som podla predchadzajucich prispevkov vymontoval RJ cerpadla a opatrne z nej odnal kryt. Pozrel pod lampou plaosny spoj a asi po 5 minutach nasiel podozrivy studenak. Nachadza sa asi v strede plosaku. Klasickou letovackou som precinoval spoj a bezal do auta. Zasunul som paticu konektora a brnk, motor naskocil. Ak niekto este bude mat tento problem, rad pomozem, som zo Ziliny.
Zdravim vsechny Oplaky, mam tu problem se vstrikovanim a to ze jsem se docetl v tomhle foru ze vam auto zhaslo a nelze natocit. mam ten samej problem ale s tim ze jsem zkontroloval naftovej filtr-ok. dale jsem postupoval, ze jsem odmontoval trubku od cerpadla co vedou do vstriku a cerpadlo nevydalo ani kapku nafty. Prosim tedy o radu jestli nevi nekdo jestli ma RJ jednotka davat puls aby naftu vstrikovalo nebo muze byt vadne cerpadlo. Diky za odpovedi s pozdravem Jozef.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
pepktek:
nejspíš se ti poondila jednotka čerpadla,tou se vždy začíná.
Pokud se v té tvé nikdo nevrtal,tak tady mám renovovanou s 2letou zárukou výměnným způsobem.
Cena 6490,-
nejspíš se ti poondila jednotka čerpadla,tou se vždy začíná.
Pokud se v té tvé nikdo nevrtal,tak tady mám renovovanou s 2letou zárukou výměnným způsobem.
Cena 6490,-
- Přílohy
-
- D6237108.jpg (9.38 KiB) Zobrazeno 6806 x
auto mam uz v servisu a ten rikal ze to bude cerpadlem bo mu na pocitaci neukazalo zadnou chybu tak bych zkusil vymenit tu ridici jednotku. Jenze mam docela strach ze ji koupim a tim to nebude tak bych zbytecne vyhodil tolik penez. Tak fakt nevim.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Čerpadlo je u tohoto systemu až úplně poslední možnost.V tvém případě bych se spíš obával ,že peníze za opravu čerpadla půjdou v niveč.Aby servisák neobjevoval již dávno objevené.Jinak to,že nepíše žádnou chybu zcela nic neznamená.Jednotka je na 4 šroubkách a vyndat čerpalo trochu náročnější,tak aby to nebylo zbytečné.Jinak dvě nejhlavnější součástky čerpadla lze vyměnit i bez jeho demontáže\je potřeba trochu šikovnosti a znalosti\ ,je to SPV ventil a TCV ventil.
Nedavno jsem tu řešil jednu Astru a tam se zase natlačila nafta z předsuvníku přes kabeláž až do jednotky \té hlavní na motoru\.
Jednotku jsem otevřel,vylil naftu ,vyšušil a svazek motoru vyměnil za jiný a autí šlape jak hodinky.
Foto přikládám.
Nedavno jsem tu řešil jednu Astru a tam se zase natlačila nafta z předsuvníku přes kabeláž až do jednotky \té hlavní na motoru\.
Jednotku jsem otevřel,vylil naftu ,vyšušil a svazek motoru vyměnil za jiný a autí šlape jak hodinky.
Foto přikládám.
dobra a kdyby jsme se mohli nejak domluvit ze by si mi nejak poslal tu jednotku zanesl bych to tam do toho servisu a kdyby to bylo ok ihned bych ti poslal penizky obratem.