výmena motora
výmena motora
Je možné vymeniť motor v opel astra G ?
je tam motor X20DTL 16V 60kw 82Ps za motor Y20DTH 74kw 101Ps r.v 2001 z opel zafira
je tam motor X20DTL 16V 60kw 82Ps za motor Y20DTH 74kw 101Ps r.v 2001 z opel zafira
- Reklama
Re: výmena motora
Já myslím že jo ale musel bys vyměnit i řídicí jednotky.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
máš na mysli riadiacu jednotku čoho?motora alebo čerpadla?moc sa v tom nevyznám
Všechny co souvysí s řízení motoru. A hlavně přepis motora v TP. Zbytečně moc práce.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Přepis typu motoru nebude jen tak...
V TP lze vymazat pouze číslo motoru, nikoliv však jeho typ - nezaměňovat tyto dvě skutečnosti!!!
Jinak jak psali výše, prakticky to jde /taky jsem provedl výměnu motoru ve svém bývalém autě a bez problému jezdilo, až teda na papírový nesoulad motorů, na STK to ale neřešil/
V TP lze vymazat pouze číslo motoru, nikoliv však jeho typ - nezaměňovat tyto dvě skutečnosti!!!
Jinak jak psali výše, prakticky to jde /taky jsem provedl výměnu motoru ve svém bývalém autě a bez problému jezdilo, až teda na papírový nesoulad motorů, na STK to ale neřešil/
OPEL ASTRA G 1,7TD (X17DTL) => Raději pomalu autem, než rychle sanitkou...
Chlapáci, také jsem měnil motor za motor- vše x18xe1, a ted mě napadlo, asi bych měl nechat přepsat motory , že??
Či udělat jen výmaz motoru?
Jak postupovat, popř , co a jak?
Díky za rady!!!!
Či udělat jen výmaz motoru?
Jak postupovat, popř , co a jak?
Díky za rady!!!!
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Felicie 1.3 a 1,6 - LPG 2000 a 1996
Škoda Octavie 2.0 LPG 2001
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Dnes se eviduje jen typ motoru a ten máš Tome totožný, takže nikam nemusíš.
www.astradily.cz
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
Prodej nových autodílů za výhodne ceny, na Oply i ostatní značky, slevy z cen Autokelly 40%, plnění klimatizací, výměna čelních skel, montáž tažných zařízení
tel. 603 734 474
uf ...tak to je dobrý!!!bundeles píše:Dnes se eviduje jen typ motoru a ten máš Tome totožný, takže nikam nemusíš.
Nějak asi moc přemýšlím, že ?!
Zafira 1.8 LPG-čko Z18XE
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Zafira 1.8 LPG. X18xe
Škoda Rapid LPG
Já mám 14dní po výměně motoru,ale typ za ten samý typ,zjišťoval jsem si to jak u mechaniků,tak i u Opla.Výměna za jiný typ je možná,ale jak píšou kluci na hoře,bude s tím větší problém.Číslo se už neřeší a typ,musel by jsi udělat přepis a mám takový dojem,že musíš dovézt auto s KO motorem na technickou,zažádat o přepis,potom jet namontovat jiný typ a zase jet na technickou ho přihlásit,nemám to ze své hlavy,ale jen tak,jak to někdo povídal
I já jsem chtěl jiný typ,byl o 6tisíc levnější,ale ty problémy by za to nestály.Na víc,trochu jiná kabeláž,počitačová jednotka a jiné věci,které by bylo třeba předělat.Neříkám že to nejde,jen je to větší starost a asi ve výsledku dražší.
Já jsem teď spokojen,udělal jsem dobře
Držím palce.
I já jsem chtěl jiný typ,byl o 6tisíc levnější,ale ty problémy by za to nestály.Na víc,trochu jiná kabeláž,počitačová jednotka a jiné věci,které by bylo třeba předělat.Neříkám že to nejde,jen je to větší starost a asi ve výsledku dražší.
Já jsem teď spokojen,udělal jsem dobře
Držím palce.
neviete mi poradiť? vymenil som motor na zafire 2,2 dti motor y22dtr za taký istý. Teda myslel som si že je rovnaký. Ten "nový" má oproti starému na olejovej vani o jedno čidlo viac a na bloku motora je nejaký vývod vody ktorý nemám kde zapojiť. Ale to nie je problém. Po skompletovaní nemôžem zaradiť rýchlosť, spojkový pedál je mäkký, skúšal som aj odvzdušňovať. Nepomohlo.
Teda: sú nejaké varianty motora Y22DTR? Medzi pôvodným motorom a prevodovkou je nejaká vymedzovacia vložka (cca 4mm) je tam potrebná??
Teda: sú nejaké varianty motora Y22DTR? Medzi pôvodným motorom a prevodovkou je nejaká vymedzovacia vložka (cca 4mm) je tam potrebná??
Opel Zafira 2,2 DTI 04/2004 92Kw Y22DTR
neviete mi poradiť? vymenil som motor na zafire 2,2 dti motor y22dtr za taký istý. Teda myslel som si že je rovnaký. Ten "nový" má oproti starému na olejovej vani o jedno čidlo viac a na bloku motora je nejaký vývod vody ktorý nemám kde zapojiť. Ale to nie je problém. Po skompletovaní nemôžem zaradiť rýchlosť, spojkový pedál je mäkký, skúšal som aj odvzdušňovať. Nepomohlo.
Opel Zafira 2,2 DTI 04/2004 92Kw Y22DTR
-
Aky motor si tam teraz dal, lebo to trochu nechapem, prevodovku maš f35 alebo nebodaj f23? Zafira mala origo motor DTR a DTI sa použivál v starších alebo aj v Vectra C. Motory sú v podstate identické a zamenne! Jo a to čidlo na vani je čidlo hladiny oleja, ja som prehodil vane a problém bol vyriešený! Ta vymedzovacia vložka z AL materialu ma 5mm a je tam potrebna kvôli prevodovke f35, ked som ju menil dočasne za F23 tak musela isť von! Kde bývaš, lebo v profile to nemáš uvedene!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
cidlo neni ziadny problem....
ta vodna hadica uz je vacsi problem... odfot miesto kde to je a potom ti budeme vediet poradit lepsie...
aa z tym loziskom ti moc nepomozem lebo neviem ako to vyzera na Y22DTR a F35 v zafire....
ta vodna hadica uz je vacsi problem... odfot miesto kde to je a potom ti budeme vediet poradit lepsie...
aa z tym loziskom ti moc nepomozem lebo neviem ako to vyzera na Y22DTR a F35 v zafire....
VB Z18XE EX
AH Car Z14XEP EX
AG Coupe Z20LET :) EX
VB X20DTH EX
VC GTS Y22DTR EX
VC Car Y22DTR EX
VC Car Z19DT EX
Signum Y22DTR EX
AG Coupe Y22DTR EX
ZA OPC Line Y22DTR EX
VC Car Z19DT
ZA OPC Line Y22DTR EX
AG OPC II Z20LET EX
VC GTS Y22DTR
AG OPC II Z20LET Arden Blau
AH Car Z14XEP EX
AG Coupe Z20LET :) EX
VB X20DTH EX
VC GTS Y22DTR EX
VC Car Y22DTR EX
VC Car Z19DT EX
Signum Y22DTR EX
AG Coupe Y22DTR EX
ZA OPC Line Y22DTR EX
VC Car Z19DT
ZA OPC Line Y22DTR EX
AG OPC II Z20LET EX
VC GTS Y22DTR
AG OPC II Z20LET Arden Blau
-
ale ja viem!!!brian29 píše:...
tym loziskom ti moc nepomozem lebo neviem ako to vyzera na Y22DTR a F35 v zafire....
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957