Budu montovat alarm
Budu montovat alarm
Jak jsem tady před pár dny psal, ztratil jsem jeden ze svých dvou klíčů ke své Astře a bohužel jsem ho nenašel...a bohužel mám divný pocit, že byl klíč ztracen poblíž bydliště ...takže budu montovat dodatečně alespoň alarm (jako když by mi chtěl autko někdo čmajznout, tak ať to nemá tak jednoduché).
Kámoš mi nabídl za 500 Kč svůj starší (funkční) alarm CA-320 / CA-321 "Akcent" a mě by zajímalo, jestli má Astra (ročník viz podpis) už nějakou přípravu pro zapojení jednotky alarmu - myslím kabeláž a tak. Takže pokud by mi někdo poradil, ocenil bych to
Jinak vozidlo mám dovoz z Itálie, jakýsi alarm (typ MELA MK-988) tam byl, ale u toho se mi po vybití baterky rozladily kódy a jelikož jsem nikde na netu nesehnal návod, odpojil jsem už před časem řídící jednotku alarmu a dal ji pryč - navíc po odpojení šlo auto nastartovat, takže to nějaký "šikovný" Ital už kdysi zapojil blbě - naštěstí pro mě, protože nevím, jak bych tenkrát odjel z Jesenických hor, kde se mi to stalo.
(on ten Talián totiž postupně ulomil v obou originál klíčích (ovladači pro centrál) kontakt od baterky, nikdo mu to asi neuměl opravit, tak to pořešil dokoupením a dodatečným - naštěstí špatným zapojením toho alarmu MELA, jehož ovladačem ovládal současně místo nefunkčních origo klíčů i centrál).
Kámoš mi nabídl za 500 Kč svůj starší (funkční) alarm CA-320 / CA-321 "Akcent" a mě by zajímalo, jestli má Astra (ročník viz podpis) už nějakou přípravu pro zapojení jednotky alarmu - myslím kabeláž a tak. Takže pokud by mi někdo poradil, ocenil bych to
Jinak vozidlo mám dovoz z Itálie, jakýsi alarm (typ MELA MK-988) tam byl, ale u toho se mi po vybití baterky rozladily kódy a jelikož jsem nikde na netu nesehnal návod, odpojil jsem už před časem řídící jednotku alarmu a dal ji pryč - navíc po odpojení šlo auto nastartovat, takže to nějaký "šikovný" Ital už kdysi zapojil blbě - naštěstí pro mě, protože nevím, jak bych tenkrát odjel z Jesenických hor, kde se mi to stalo.
(on ten Talián totiž postupně ulomil v obou originál klíčích (ovladači pro centrál) kontakt od baterky, nikdo mu to asi neuměl opravit, tak to pořešil dokoupením a dodatečným - naštěstí špatným zapojením toho alarmu MELA, jehož ovladačem ovládal současně místo nefunkčních origo klíčů i centrál).
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
(10/1998)
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: Budu montovat alarm
Nebude jednodušší objednat další klíč,pak nechat všechny smazat a nahrát jen ty co budeš mít u sebe?
No jo, ale ja nemam "carpass" a co mi tady kluci psali, tak dalsi klic se vsim vsudy (klic, imobiliser, dalka) pry vyjde na 3000 Kc - no a k tomu asi plus dalsi vydaj za praci s preprogramovanim. Takhle koupim alarm za 500 Kc, s kamosem to zapojime tak, jak to ma zapojeno byt - tzn. pokud by mi do auta s mym ztracenym klicem nekdo vlezl, zacne mi to pod okny alespon houkat a auto nepujde nastartovat.
Samozrejme, ze nejidealnejsi by byl druhy klic, ale tech penez... ceka me ted vymenit koncovy dil vyfuku, jarni vymena oleje, to je porad neco a do toho jeste ztrata klice
Samozrejme, ze nejidealnejsi by byl druhy klic, ale tech penez... ceka me ted vymenit koncovy dil vyfuku, jarni vymena oleje, to je porad neco a do toho jeste ztrata klice
(10/1998)
(10/1998)
Stejně si ten druhý klíč budeš muset dřív nebo později udělat, páč když ztratíš i tady ten tak budeš dělat co? Ještě navíc když nemáš ani car pass tak budeš totálně v pytli..
A bastlit tam jakesi nesmysly za pětiliko a doufat, že to něčemu pomůže-do toho bych nešel ani náhodou.
..ztratils klíč, tak holt nový Ti zadarmo nikdo nedá..
Pokud už bych chtěl ušetřit, tak bych třeba koupil druhý klíč bez dálky..
A bastlit tam jakesi nesmysly za pětiliko a doufat, že to něčemu pomůže-do toho bych nešel ani náhodou.
..ztratils klíč, tak holt nový Ti zadarmo nikdo nedá..
Pokud už bych chtěl ušetřit, tak bych třeba koupil druhý klíč bez dálky..
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Já si samozřejmě druhý klíč nechávám udělat, o tom žádná (už jsem zjistil, kde mi jej udělají - sice bez dálky, ale bude to kolem 1000 Kč - bude náhradní), tady v tomto thredadu bych ale potřeboval, aby mi někdo poradil ohledně toho alarmu. Novější automobily prý bývají vybaveny jakousi univerzální "sběrnicí", kde se právě např. alarm dá pohodlně připojit...no a já bych potřeboval zjistit, jestli moje Astra G r.v. 98 toto má a nebo zda budeme muset tahat kablíky nanovo (kablíky u toho alarmu od kámoše samozřejmě jsou, včetně docela podrobného manuálu) - tato informace, pokud by byla !pozitivní", tak by nám ušetřila docela dost práce
(10/1998)
(10/1998)
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Salám by ti mohl vyprávět, jak jediný klíč teď si nepamatuju přesně), zabouchl v autě, nebo ztratil a auto bylo v Polsku...
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Já to tady četl, muselo to být pořádné nervýýý...nezávidím a snad mě to do doby výroby náhradního klíče nepotkáRadoš 92 píše:Salám by ti mohl vyprávět, jak jediný klíč teď si nepamatuju přesně), zabouchl v autě, nebo ztratil a auto bylo v Polsku...
Jinak na můj dotaz zatím nikdo neodpověděl, tak si trochu odpovím sám - Astra G to asi nemá, mají to novější automobily, a to ne ještě všechny. Tak to vidím na to, že si s kámošem holt vyčleníme jeden den a budeme to zapojovat vše způsobem "natáhni si kabel"
Teda nejlepší by bylo, kdybych nějak zprovoznil (sladil...a následně správně zapojil) ten Italský alarm MELA MK-988 co mám momentálně odpojený - ale přestože mi teda nedělá problém na netu hledat, tak toto jsem nenašel a bez manuálu asi těžko zjistím, jak jej po výměně baterek opět sladit s mým vozidlem - už jenom proto, že tento již kdesi ve vozidle kablíky natažené má a stačí krabku pouze napojit na konektor...jako teď když to udělám, auto mi houká a nenastartuju.
(10/1998)
(10/1998)
Instalace alarmu do Astry G není nic složitého. Kostru a napájení najdeš poblíž pojistkové skříně, spínače dveří jsou taky snadno přístupné, vodiče směrových světel jsou ve svazku na straně řidiče pod plastovým krytem prahu, ovládání centrálu je za odkládacím prostorem před sedadlem spolujezdce. A pro imobilizér přerušíš nějaký klíčový okruh pro ŘJ motoru (napájení). Před montáží doporučují stáhnout někde TIS a podívat se do zapojení elektroinstalace.
David B.:
Diky za info, jak s kamosem sezeneme teplou garaz a budeme mit oba cas, jdeme na to Nejake el. schemata jsem stahnul tady odtu z boardu, tak snad se v tom vyzname a pomuze nam to
(viz: https://www.astra-g.cz/download.php?sekce=1 - elektroschemata Astra G...akorat moc Nemecky neumime)
Diky za info, jak s kamosem sezeneme teplou garaz a budeme mit oba cas, jdeme na to Nejake el. schemata jsem stahnul tady odtu z boardu, tak snad se v tom vyzname a pomuze nam to
(viz: https://www.astra-g.cz/download.php?sekce=1 - elektroschemata Astra G...akorat moc Nemecky neumime)
(10/1998)
(10/1998)
to že si necháš někde udělat náhradní klíč za litr nic neřeší páč furt budeš mít v jednotce imo povolenej ten co si stratil a ten novej bude klon toho co ti zůstal, prostě píčovina, nevim proč kvůli pár stovkám vymejšlíš takový hovadiny, to mě může čert vzít když to čtu
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz