Tak pánové, dnes jsem si taky zapojil světla na relátko, ale za desetinovou cenu. Stálo mě to 41Kč, když nepočítám pojistku 10A na pozici č. 32. Tím jsem začal, po přečtení tohoto fóra jsem se podíval, jestli mám na pozici 32 kontakty na pojistku a když tam byly tak jsem pojistku osadil a pokračoval. Vyndal jsem sdružený vypínač světel, vyšrouboval šroub co drží ten plast, pozor jsou tam ještě další dva šroubky v mřížce výdechu, a celé to vyndal. Po nalezení konektoru (byl dost daleko a byl přitažený ke svazku zdrhovačkou) jsem si proměřil co jaký kabel znamená a začal s vyndaváním pinů. Jde to celkem snadno malým plochým šroubovákem jsem odjistil jazýček ze strany od vodiče a druhým zatlačil na druhé straně a pin vyjel ven. Jsou potřeba vyndat 4 vodiče a to : ČERVENÝ (stále 12V +), ČERNÝ (spínaných 12V +), ŽLUTÝ (potkávací světla) a HNĚDÝ (kostra). No a samozřejmě zaizoloval a zapojil do relátka (obyčejné spínací relé za 41Kč) na ovládací kontakty ČERNÝ + HNĚDÝ, na spínané kontakty ŽLUTÝ + ČERVENÝ. Pak jsem přilepil ke svazku a bylo hotovo. Po zapojení funguje takto : když otočím klíčkem rozsvítí se pouze potkávací světla (ani obrysovky, spz, přístroje, prostě nic jiného) no a po přepnutí vypínače na světla se přidá všechno ostatní. Bohužel při nastartovaném motoru se nedají rozsvítit pouze obrysovky, ale to dodělám připojením vypínače (čímž bohužel zvýším cenu
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
). Jinak mi to vyhovuje, že nesvítí nic jiného (je to sice jen kolem 20W ušetřených, ale to se taky počítá). Zapomněl jsem si na to vzít foťák, ale snad to z popisu pochopíte. Třeba to někomu pomůže a ušetří za "krabičku" cca 400Kč, protože podle mě je stejně většina "modulů" pouze relátko v krabičce s pár kablíkama za několikanásobně vyšší cenu, než jsou reálné náklady na výrobu.
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)