Kvalita benzinu
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kvalita benzinu
Waw, tak to zni jako informace "za vsechny prachy"!
Opel Astra coupe Bertone 2.0L Turbo - Galerie
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L
- Reklama
táta má seata....bral benzín z 90% na Lukoilu(tekrát ještě JET) a a když měnil palivovej filtr tak byl totálně zasr...., ucpanej atd.... od té doby bere jen u shellu a teď když se měnil znova tak byl filtr čisťounkej že ho byla škoda vůbec měnit....
já jsem teda bral chviilku u lukoilu a teď jezdim k shellce (pro klasikuz 95tku) a na jízdě žádnej rozdíl neni
já jsem teda bral chviilku u lukoilu a teď jezdim k shellce (pro klasikuz 95tku) a na jízdě žádnej rozdíl neni
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Zda se mi to divny, ale kdyz beru benzin u OMV C100 v Pardubicich, zda se mi, ze mam nizsi spotrebu cca o >=1L/100km nez kdyz beru C100 u OMV v Praze. Vsimam si toho uz dlouhodobe.
Taky uz jsem si rekl: "Nojo, vzdyt pak jedes 100km poklidnou jizdou na tempomat do Prahy, to bude kvuli tomu", ale pak jsem nabral v Praze a jel do Pardubic a vyslo to o dost hur nez kdyz vezmu v Pardubicich a jedu do Prahy. Z hlediska spotreby je preci uplne jedno, jestli:
1) Naberu plnou C100 v Pardubicich => Jedu do Prahy => Jezdim po Praze (do doby nez naberu plnou)
nebo
2) Naberu plnou C100 v Praze => Jezdim po Praze => Jedu do Pardubic (vyslo to akorat, abych nabral plnou)
Ze mam vyssi spotrebu kdyz beru N95 nez kdyz beru C100 uz povazuju za celkem bezny jev.
Taky uz jsem si rekl: "Nojo, vzdyt pak jedes 100km poklidnou jizdou na tempomat do Prahy, to bude kvuli tomu", ale pak jsem nabral v Praze a jel do Pardubic a vyslo to o dost hur nez kdyz vezmu v Pardubicich a jedu do Prahy. Z hlediska spotreby je preci uplne jedno, jestli:
1) Naberu plnou C100 v Pardubicich => Jedu do Prahy => Jezdim po Praze (do doby nez naberu plnou)
nebo
2) Naberu plnou C100 v Praze => Jezdim po Praze => Jedu do Pardubic (vyslo to akorat, abych nabral plnou)
Ze mam vyssi spotrebu kdyz beru N95 nez kdyz beru C100 uz povazuju za celkem bezny jev.
a co tak výškový rozdíl, nehraje to roli?
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Zajimavy napad, mozna by to mohlo mit vliv, ikdyz se mi zda divny, ze by mel byt az takovy?
Takze by to chtelo nekdy vyzkouset a porovnat spotrebu v pripadech:
Nabrat plnou => Pardubice => Praha => Pardubice
Nabrat plnou => Praha=> Pardubice => Praha
Kdyz tak nad tim premyslim, mozna se mi to pri tom mym cestovani naskytne, tak sem pak kdyztak dam info.
Je to sice hrozna kravina takhle resit spotrebu, ale prijde mi to celkem zabavny.
Takze by to chtelo nekdy vyzkouset a porovnat spotrebu v pripadech:
Nabrat plnou => Pardubice => Praha => Pardubice
Nabrat plnou => Praha=> Pardubice => Praha
Kdyz tak nad tim premyslim, mozna se mi to pri tom mym cestovani naskytne, tak sem pak kdyztak dam info.
Je to sice hrozna kravina takhle resit spotrebu, ale prijde mi to celkem zabavny.
Přestaň jezdit po D11 a začni jezdit po starohradecký jako já. Nulová doprava, pohodička, klídek, leháro, žádný hovada, spotřeba nižší,... zkrátka samá pozitiva.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Ahoj ve spolek, mám takovej dotázek, mám dvoukilo čtyřkolku (jo, tchajwance...), je to 4 takt a přijde mi, že od tý doby co jsou ty rostlinný srágory povinný v benzínu a naftě, tak to má takovej zvláštní chod trochu. A teď k otázce, má smysl dávat jí trochu VIF benzinovýho? Nádrž je na 6 litrů a spotřeba je od 3 do 7 litrů, takže mi to vydrží hodně dlouho a kdyby to zklidnilo volnoběh, zlepšilo reakci na plyn, tak by to bylo fajn.
Díky za odpověď od zkušenějších
Díky za odpověď od zkušenějších
Astra G Kombi 1.7 CDTI 16V (Z17DTL) 59KW, 9/2007 - No EGR :)
ATV Bashan BS200S-7, 2007
Jawa 21, 1984 - s TP a v TOP stavu :)
ATV Bashan BS200S-7, 2007
Jawa 21, 1984 - s TP a v TOP stavu :)
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Benzinek nám stále zlevňuje!
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Noo, zachvilu s nim budem zahradu polievat..
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
langdon2:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Trvale som tankoval vyhrdne Shell - klasika 95. Dva krat po starte motor isiel na 3 valce, tak som povedal dost. Tankoval som odvtedy Slovnaft, OMV vzdy 95-ku. Bol som v umyvarke Agip a potreboval som tankovat. Dal som takmer plnu a verte-neverte motor isiel ovela tichsie. Na volnobehu som ho skoro nepocul v kabine. Odvtedy len Agip a zvykol som si na chod motora s ich benzinom. Cez vikend som isiel surne mimo mesto a tankoval som Slovnaft. Zase motor v kabine pocujem ovela viacej. Na Agipe zase ta ich 95-ka.
Astra II
Taky beru Agipa, dříve jen benzín a teď zase ropu a spokojenost veliká
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Pardubice - kartel jako prase! Dlouho se tu držely ceny na 37.9, i když ve zbytku republiky byly už o 1.3 levnější. No a teď najednou 36,5 - OMV, Shell, Benzina... prostě kartel...
Měl jsem navíc nějakou tu slevovou kartu z Lídlu, takže pro mě za 35.0, což už si nevzpomínám kdy naposled.
Měl jsem navíc nějakou tu slevovou kartu z Lídlu, takže pro mě za 35.0, což už si nevzpomínám kdy naposled.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
Tak u nás už benzin stojí 34,50 za Litr!!! jen dkyby ještě to Ečko konečně celníci povolili ať nemusím jezdit do Olomouce...
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Tak do firemní toyoty jsem natakoval benzín v Praze, ale už nevím kde byl to agip a auto lítalo jako das, ale divný smrad se pak linul. No a ono to pančované lihem, autí skončilo v servisu .
Jinak beru benzín u ČS PETRA A SUPER
Jinak beru benzín u ČS PETRA A SUPER
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0