neni pravda. ja mam X20DTL 98 r.v a kontrolka motoru mě po par sekundach při zapnutem kličku zhasne... a auto je bez chyb. kodu. kdyz se nastaví chyb. kod tak se kontrolka rozsítí. takže ji mam v pořadku..syrecek píše:kontrolka motoru a oleje by ti měla zhasnout až po nastartování dřív ne takže tam máš někde chybu před nastartováním by ti měli zůstat svítit jen baterka motor(emise) a olej!!!
Neznámá kontrolka
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neznámá kontrolka
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- Reklama
Kdo má spojenou kontrolku tak jo já mám rv. 2005 a tam mám zvlášť elek. motoru a zvlášť emise proto mi to zhasíná až po startu
Opel Astra Classic 2 1,4 16w twinport / r.v.2005
No já asi jo, ale nemůžu to hnedka ověřit, ale je to benzín a na emise a diag máme my benzíňáci jen jednu kontrolku, naštěstí
Prostě nám benzínům svítí před otočením klíče do druhý polohy 3 kontrolky
Prostě nám benzínům svítí před otočením klíče do druhý polohy 3 kontrolky
Mobil : 602318645
-
- Kontaktovat uživatele:
Mě ještě do včerejška svítily dvě kontrolky i po nastartování...
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
EX The Golden Queen of Majesty --> EVOLUCE (str.21)
O nás
http://cardigan-bedwyr.blogspot.com/
po zapnuti klicku vsechny a nakonec pred startem a po zhaveni zustanou dve -baterka a olej tod vse chce to diagnostiku kdyz nic neukaze tak hledat podle kabla a ne tady porad psat komu jak sviti kontrolky on resi dodelany kontrolky
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
To Milangb:
To číslování pinu na obrázku jsi opsal z konektoru na přístrojovce? Modrozelená barva je sice vodič od senzoru tlaku oleje, ale měl by být připojen na pin č. 33. Pin č. 15 je ke kontrolce xenonových světlometů. Jinak pin č. 4 je napájení (trvalé).
To číslování pinu na obrázku jsi opsal z konektoru na přístrojovce? Modrozelená barva je sice vodič od senzoru tlaku oleje, ale měl by být připojen na pin č. 33. Pin č. 15 je ke kontrolce xenonových světlometů. Jinak pin č. 4 je napájení (trvalé).
Shrnu zatím získané informace.
Mě neznámá kontrolka je z čidla tlaku oleje, kontrolka tlaku oleje nesvítila, protože nějaký kutil zablokoval její funkci a to bylo nahrazeno výpichem kabelů ze svorkovnice přístrojovky a právě neznámou kontrolkou. Osobně bych toho kutila nakopal tam "kde slunce nesvítí"
Teď už je kontrolka oleje opět funkční a nyní zbývá opravit poškozený motor ... chudák ujel asi 60km bez řádného tlaku oleje.... Teď je moje otázka na přibližnou cenu opravy... motor půjde z auta a pak se uvidí.
Mě neznámá kontrolka je z čidla tlaku oleje, kontrolka tlaku oleje nesvítila, protože nějaký kutil zablokoval její funkci a to bylo nahrazeno výpichem kabelů ze svorkovnice přístrojovky a právě neznámou kontrolkou. Osobně bych toho kutila nakopal tam "kde slunce nesvítí"
Teď už je kontrolka oleje opět funkční a nyní zbývá opravit poškozený motor ... chudák ujel asi 60km bez řádného tlaku oleje.... Teď je moje otázka na přibližnou cenu opravy... motor půjde z auta a pak se uvidí.
OPEL ASTRA G 1,7TD (X17DTL) => Raději pomalu autem, než rychle sanitkou...
...nakopal tam "kde slunce nesvítí"...
Já používám:Zepředu zadek.
Já používám:Zepředu zadek.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
záleží co všechno tam máš, může to být klidně za 20 000Kč
Opel Astra Classic 2 1,4 16w twinport / r.v.2005
To se uvidí až rozeberu motor, důležitá je kontrola všeho...
Určitě ale nové uložení klikovky, olejová pumpa, nejspíš to chytlo i turbo (repas), pak kouknout na hlavu... uložení vačky...
No ale teď už vím, že když se rozsvítí červená kontrolka tak rychle zastavit a zjistit co to je... Každopádně "pochvalu" pro automechanika přede mnou - oprava kontrolky oleje cca 30minut práce - vymyšlení nové kontrolky ho muselo stát určitě víc času.
Určitě ale nové uložení klikovky, olejová pumpa, nejspíš to chytlo i turbo (repas), pak kouknout na hlavu... uložení vačky...
No ale teď už vím, že když se rozsvítí červená kontrolka tak rychle zastavit a zjistit co to je... Každopádně "pochvalu" pro automechanika přede mnou - oprava kontrolky oleje cca 30minut práce - vymyšlení nové kontrolky ho muselo stát určitě víc času.
Dnes jsem se dočetl v chytré knížce, že na olejovém čerpadle je přetlakový ventil, měli jste to už nkdo dole? Jak to přesně na tom vypadá. Případně nějaké foto. Počítám, že olejové čerpadlo je hnané od kliky řetězem...