kde najdu egr ventil ???1,8 16V 92kW motor Zafira
Re: kde najdu egr ventil ???1,8 16V 92kW motor Zafira
kde v motore ho hladat?
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Až na maličkost,že to co je na obrázku není EGR ventil,ale elektropneupřepínací ventil pro ovládání součástek\různých\ pomocí podtlaku.patrik49 píše:Čaute mám Zafiru Z18XE s motorem 92kW a ohledně ERG jsem téměř zešedivěl. V několika servisech mi na diagnostice hlásilo chybu ERG ale nemohli ho najít. Tak jsem se do toho dal se známým mechanikem a našli jsme tohle : http://www.automedik.cz/automobily-nahr ... pid=103732 Takže možná že ho máte také.
Napiš raději,co ti to píše přesně za kod na diag.Protože Z18XE má řídící jednotku Simtec 71 a v zapojení nikde nenajdeš ventil EGR\AGR|.Neboť tento system jej nemá.
Naposledy upravil(a) denny dne 22 led 2011, 17:35, celkem upraveno 2 x.
Ohledně EGR je tohle zobrazení dost častá chyba. Než jsem vyměnil EGR na mojem autě, dost často mi nabízeli např v kelly právě tenhle ventil. Elit ho kupodivu taky má v nabídce( ale jako ventil, ne EGR - do nedávna ale i tohle nabízeli jako EGR), i když Zafira zrovna tenhle typ nepoužívá ( myslím tu moji). Takže by nejspíš nepasovaly konektory.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Na otázku kde ho hledat : je zezadu motoru na pravé straně cca 30cm hluboko. Dost špatně se k němu dostává.
Za druhé : rozumím tomu, že to není ERG ale jen elektropneupřepínací ventil. Proč mi ale pokaždé na diagnostice vypisovalo : chyba ERG?
Za druhé : rozumím tomu, že to není ERG ale jen elektropneupřepínací ventil. Proč mi ale pokaždé na diagnostice vypisovalo : chyba ERG?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Proto jsem ti tu psal,abys raději napsal číslo kodu chyby.Některé diagnostiky si pletou dojmy s pojmy.Tobě tato součástka mění délku sacího potrubí.