rozměr O kroužků topení + návod na výměnu
- Petr X14XE
Re: rozměr O kroužků topení + návod na výměnu
tak to mě napada asi ta poloklimatizace"-+".Mem na střednim panelu ten spinač s vločkou to je jako ta poloklima?
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
AC znamená klimatizaci.To plus nebo minus znamená,že tento díl je pro vozy s klimatizací nebo i bez ní.Je jedno jestli je automatická nebo manuální.
- Petr X14XE
Diky za rady,mam taky přičiny ztrata chl. kapaliny a mlženi oken.Ted sem to byl projet motor ohřatej ale neviděl sem že by někde u radiatoru něco teklo nebo bylo vlhko.Co by mohlo byt ještě špatne?
- Petr X14XE
Tak mam za sebou sundani radiatoru,je to prace na 2 hodky šlo to dobře.Ale bohužel jsem koupil v Opel Liberec kroužky ty co jsou bez toho ventilu.Mam ale topeni Behr takže mě to čeka zase znova do Opel a vyměnit.Tak doufam že jsou to opravdu ty kroužky,jinak už nevim kde by se mohla ztracet voda a to šilene roseni oken
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem mezi vámi s netěsným topením.
Včera při vysávání jsem pod gumovým kobercem u spolujezdce objevil parádně mokrou podlahu. je to 100% chladící kapalina i pohled na nádržku s kapalinou to potvrzuje - skoro prázdná
Takže doufám že to budou JEN "O-kroužky".
Chci se zeptát Vás co už jste to opravovali - dělali by jste to znovu, nebo je to tak kure*ská práce že je lepší to dát do servisu kde už ví kam sáhnout a za co jak zatáhnout,....atd ?
Včera při vysávání jsem pod gumovým kobercem u spolujezdce objevil parádně mokrou podlahu. je to 100% chladící kapalina i pohled na nádržku s kapalinou to potvrzuje - skoro prázdná
Takže doufám že to budou JEN "O-kroužky".
Chci se zeptát Vás co už jste to opravovali - dělali by jste to znovu, nebo je to tak kure*ská práce že je lepší to dát do servisu kde už ví kam sáhnout a za co jak zatáhnout,....atd ?
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
tak si odpovím sám no...
výměnu mám za sebou, celkem pohoda. Jenom nechápu proč v návodu je popisovaný jako nejhorší úkon vyšroubování dvou šroubů v motorovém prostoru co drží odtokové kolínko kondenzu. Je úplný nesmysl to chtít šroubobat z vrchu. Stačí zvednou na zvedáku kousek pravou stranu auta a zespodu je tam přístup naprosto bezproblémový. Nejhorší věc na celé výměně bylo vytáhnutí toho spodního krytu radiátoru - mám namontovaný zámek zpátečky a je tam málo místa.
Takže závěr - jo příště bych to dělal zase samodomo...
výměnu mám za sebou, celkem pohoda. Jenom nechápu proč v návodu je popisovaný jako nejhorší úkon vyšroubování dvou šroubů v motorovém prostoru co drží odtokové kolínko kondenzu. Je úplný nesmysl to chtít šroubobat z vrchu. Stačí zvednou na zvedáku kousek pravou stranu auta a zespodu je tam přístup naprosto bezproblémový. Nejhorší věc na celé výměně bylo vytáhnutí toho spodního krytu radiátoru - mám namontovaný zámek zpátečky a je tam málo místa.
Takže závěr - jo příště bych to dělal zase samodomo...
Ahojte,
trochu se v tom ztrácím (příliž mnoho informací) a tak pro mne jako Neználka:
1) objevena kaluž na koberečku řidiče
2) příčina neznámá
3) automobil s "ruční" klimatizací (žádnej automat)
Ptám se:
Jak zjistím co je příčina? Všichni píšete "O" kroužky... jak to zjistím?
Děkuji všem za odpovědi
trochu se v tom ztrácím (příliž mnoho informací) a tak pro mne jako Neználka:
1) objevena kaluž na koberečku řidiče
2) příčina neznámá
3) automobil s "ruční" klimatizací (žádnej automat)
Ptám se:
Jak zjistím co je příčina? Všichni píšete "O" kroužky... jak to zjistím?
Děkuji všem za odpovědi
MartyS
Caravan Edition2000 1.6 motor X16SZR
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
pro začátek je třeba vědět jestli ta kaluž je chladící kapalina nebo není
Ok, znamená to sledovat hladinu expanzky? Ještě se zeptám, pokud by to bylo z toho topení, mám zkusit to roztopit naplno a pak sledovat co se děje?
MartyS
- Hribek
- Kontaktovat uživatele:
vytečenou chladící kapalinu poznáš, je mastná, ne zrovne příjemně vonící. Jestli to teče přes kroužky taky poznáš- pohledem na ně, a pohmatem. Nehledej v tom žádné složitosti.
Tak po posledním ohledání je to ta kapalina... kde mám hledat ty kroužky? Interiér, pod přístrojovkou někde v motoru? Jo jo, se mnou to není lehký...
MartyS
Já sem asik taky mazi váma.. cítím v kabině chladící kapalinu... ale ještě sem to nezkoumal..
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM
Škoda Felicie 1.6 60kw MPI Modrá Diagnostika VAG-COM
Díky!!! Já to říkám pořád,opel takový šmejd, ale co je na něm supr, že má skvělé fórum kde mu poradí vždycky!!! Ještě jednou, díkejs!!!
MartyS
Zdarec potřebuju radu dneska sem po podrobném ohledání zjistil že mám u řidiče bapito v koberci asik 2l náké kapaliny ale nevím jaké. Je to trošku mastný ale bez zápachu každopáně zdroj je vypadá že jde od levého předního sloupku řidiče sou i tam náké spoje? okolo středového tunelu je sucho.
Opel Astra G 1.6 16V 74kw Caravan Stříbrná 156.000Km, Diagnostika OP-COM