![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Astra na sněhu
Astra na sněhu
Zdravím, chci se zeptat majitelů 1,7 DTi, jak jste na tom s vaši Astrou na sněhu. Zdá se mi, že se auto velice rychle "zahrabe". To mám nové zimní pneu Michelin. Jezdím i s jinými auty, ale tam to není tak hrozné. Díky za postřehy ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Opel Astra G-Caravan, 2003 N-Joy, Y17DT Silver Lightning
- Reklama
Re: Astra na sněhu
Já mám 2.0dti a brácha měl 1.7dt a v zimě je to super auto. Krásně drží v zatáčkách a dobře zvládá i větší sníh. Jsem s ním moc spokojený.
zrovna 1.7 je docela lehkej, neni to spíš řidičem?
co máš za gumy?
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Michelin Alpin. Je to divné, s jinými auty takový problém nemám.
tak to nechápu, nemaj ty ostatní auta protiprokluz?
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Ne protiprokluz nemají. Na sněhu mám odjeto hodně, ale v Astře se cítím hodně nejistě. Kvůli tomu jsem koupil nové gumy, ale žádná změna. Možná že jsem zvyklý z benzínových motorů.
Astra je krásně čitelné auto na sněhu, sebemenší náznak smyku okamžitě cítíš. Já sem měl před první zimou trochu strach z těžkýho motoru vepředu, ale obavy se nepotvrdily.
- peter13675
aky mas rozmer pneu ? a ktore Michelin Alpin mas ? ak si kupoval nove tak A3 alebo A4 ?
Astra G Caravan 1.6 16V 74kW X16XEL r.v. 4/98 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
No já si též nemohu vynachválit chování astry na sněhu...i s pneu Barum Polaris 2 je jízda OK....ale když si vzpomenu na jízde na zimních pneu Hankook...tak to jsem se bál...
No vida a to jsem dostal zrovna předevčírem hodiny cca. v 40ti km rychlosti na udusaným sněhu na kostkách
Naštěstí tam zrovna nic nejelo, ani z jedný strany, takže jsem ji nechal dotočit, až se zastavila prdelý o závěj sama, gumy BF Goodritch (nebo jak se to píše) 205/60/15, ale nestěžuju si ![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Very Happy :-D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Mobil : 602318645
Taky se divím, ale s tou šířkou se hodinám zas tak nedivím ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Přesně tak, astra, konkrétně 1,7DT je na sněhu pěkně čitelné auto. Je li hlubší sníh a já se potřebuji rozjet, tak na plynový pedál není potřeba vůbec šáhnout, lehké pouštění spojky uvede astru z přehledem do pohybu vpřed aniž bych se zahrabal...
OPEL ASTRA G 1,7TD (X17DTL) => Raději pomalu autem, než rychle sanitkou...
NO od té doby so mám na předku Klebřice, protože Polarisy byly neznadějdně vyprodaný nevím co to je klouzání....s polarisama jsem hrabošil snad furt.rychlyradim píše:...i s pneu Barum Polaris 2 je jízda OK....
ale ať už je auto jakýkoli musí se předvídat. ale Bardule mi většinou dala vždy zavčas vědět co se děje nebo bude dít. takže zatím
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
letosni zimu jsem s chovanim astry na snehu velice nespokojen, gumy sice starsi nokian wr ale zahrabou se snadno, jelikoz taky jezdim jinymi auty, kde jsou napriklad alpin a4 i levnejsi firestone stejne velikosti, tak mam moznost srovnani. prisuzoval jsem to gumam a premyslel ze si koupim ty a4 ale jestli je to stejny tak to asi nema cenu ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258