Výměna termostatu - foto
Re: Výměna termostatu - foto
Tak dneska jsem namontoval termostat ze zaletovanou dirkou na odvzdušněni Zatim to vypada skvěle Po 15min teplota 90stupnu a venku -3 Jizda zhruba 10km a teplota krasně držela na 90 stupnu Sice odvzdušněni bylo tak že jsem musel vicekrat nastartovat a po vypnuti motoru to krasně zabublalo a hladina šla dolu Tak uvidime jak to bude při vyššich teplotach
1.6 74 KW 16V X16XEL
- Reklama
- vasekpetr1
No nevím Jaromíre, jestli děláš dobře s těma sirkama...
Ta dírka tam asi nebyla jen tak z (_!_), přes ní se odvzdušňuje vodní okruh, dodržuje mírný průtok a tím je zaručeno, že termostat neotvírá do přetlaku proti vodní pumpě. Ten průtok přes dírku nemůže být tak velký, aby ti to ovlivnilo topení výměníku. Vždyť už stodvácy měly termostat s dírkou a zvonečkem a pokud byl termostat dobrý, tak auto topilo, jak mělo. Ale mohu se mýlit.
Ta dírka tam asi nebyla jen tak z (_!_), přes ní se odvzdušňuje vodní okruh, dodržuje mírný průtok a tím je zaručeno, že termostat neotvírá do přetlaku proti vodní pumpě. Ten průtok přes dírku nemůže být tak velký, aby ti to ovlivnilo topení výměníku. Vždyť už stodvácy měly termostat s dírkou a zvonečkem a pokud byl termostat dobrý, tak auto topilo, jak mělo. Ale mohu se mýlit.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
O topeni nešlo Spiše že jsem vyměnil termostat (nešlo zahržat motor)za nova a bylo to stejny V tom novym termostatu je tam sice ten čuplik ale je oproti staremu dosti miniaturni A po zaletovani dirky Změna o 100% A pokud jsem to tady dobře četl tak odvzdušněni je take přes nadržku Možna by bylo na vadu ta vodni pumpa Ale zase si myslim že 100% tesnost membrany zase nebude
1.6 74 KW 16V X16XEL
- vasekpetr1
Praxe ukáže, nakolik jsou tvé odhady správné...pro jistotu koukej občas po teploměru, co to dělá s teplotou motoru hlavně po nastartování a při prvním otevření, a pokud by to začalo haprovat (teplota do červenýho s pozdějším poklesem zpět), tak víš, kde bude asi zakopaný pes .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné tepelné šoky pro hlavu motoru. Ta dírka tam je kvůli nim.No nic alespoň bude mít nějaký mechanik víc práce,časem
- vasekpetr1
denny: Díky předsedo, že jsi se mě zastal
denny
Ale voda se přece ohřiva postupně A termostat se začne otvirat při 80°C a pak už ta voda protika A jak jsem zkousel ptofouknout termostat (tesnost) tak to tesne nebylo Spiše se bojim te vodni pumpy
Edit: Tak jste mně překecali je tam zase origo
Ale voda se přece ohřiva postupně A termostat se začne otvirat při 80°C a pak už ta voda protika A jak jsem zkousel ptofouknout termostat (tesnost) tak to tesne nebylo Spiše se bojim te vodni pumpy
Edit: Tak jste mně překecali je tam zase origo
1.6 74 KW 16V X16XEL
ahoj tak jsem taky měnil termostat poněvadž se mi taky nelíbílo že po ujetí cca 10-15 km se ručička na budíku ani nehla je teda pravda že šel vlažný vzduch ale i tak.Po výměně bych ale řekl že to je stejný a to bylo na nule tak nevím jestli čidlo není v háji,ale je fakt že pokud ručička vyleze tak už potom drží a nehne se
astra G 1,6 16v XE 2002
Ja som tiez kupoval termostat pred skoro 2,5 rokmi....Kupoval som komplet...cize priruba s novou vlozkou...Lenze v tej novej vlozke bola ta mala dierka s tym zvoncekom....Po namontovani som zistil, ze sa mi dlho ohrieva motor...Tak som dal spet staru vlozku, bez tej dierky, do noveho domceka, a bolo to lepsie.....Ale aj tak si auto tych 90°C nedrzi...vzdy len cca. 87°C
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
zdravím všechny tak jsem opět přišel na to že levné věci jsou většinou na nic,po koupi levného termostatu jsem se naštval a zašel do oplu za originálo chtěli 2400kč ale nabídli mi nahradu od firmy Behr za 1400kč ten jsem koupil a spokojenost,auto je zahřáté do 6 km na 80 stupnu.stejně jsem dopadl i při koupi podběhu u toho levného vubec neseděli díry a celkově tam nešel ,takže ted si hodně rozmyslím jestli se mi opravdu vyplatí kupovat levné věci
astra G 1,6 16v XE 2002
Zdravím. nevíte kde bych koupil termostat na Astru 1.7 DTL 50kw? díky za tip!!!!
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
zdar, autokelly, elite, mjauto, .... Opel
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
jelikož jsi tu nový, tak ti snad někdo ze skušených poradí trochu více.noelik píše:Zdravím. nevíte kde bych koupil termostat na Astru 1.7 DTL 50kw? díky za tip!!!!
tady je nějaký návrh http://katalog.haspa.cz/index.php?main_ ... _id=289646
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... 809#p96809 a odkud jsi
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Jeena
- Kontaktovat uživatele:
Tak já mám čerstvě namontovanej WAHLER a je to o tisíc procent lepší než to bylo - sice se mi zdálo, ža auto topídost (oproti fanoušoj) ale teď je to sauna... na plný kule to nedávám...
u mě byl problém, že mi nelezla ručka teploměru nahoru (ani kousek) a teď tak 10 km a je na těch zmiňovanejch cca 87 - i když termík je na 92, ale na to už hážu boba...
jen jsem se mořil s jedním šroubem jak trubka a nakonec jsem ho stejně musel odvrtat - a to jsem to povoloval hvězdičkou - jen jsem ho prostě ukrotil
u mě byl problém, že mi nelezla ručka teploměru nahoru (ani kousek) a teď tak 10 km a je na těch zmiňovanejch cca 87 - i když termík je na 92, ale na to už hážu boba...
jen jsem se mořil s jedním šroubem jak trubka a nakonec jsem ho stejně musel odvrtat - a to jsem to povoloval hvězdičkou - jen jsem ho prostě ukrotil
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000