EGR Y17 DT
EGR Y17 DT
Zdravim . Necistil niekto EGR na motore Y17DT Isuzu? Neaky postup by sem niekto nehodil ? Lebo ten EGR je pri tomto type zabudovany v takom odliatku a nie je k nemu asi dobry pristup. Este som ho nemal vonku , tak zhanam dopredu informacie , ak to uz niekto absolvoval... Pomohol by aj postup demontaze. Fotky by boli super . Dik.
- Reklama
Re: EGR Y17 DT
Čistil jsem ho asi před půl rokem..... docela pakárna. Dost blbý přístup, dost toho muselo jít dolů a stejně pořád něco překáželo. No dolů jsem jej dostal, vyčistil, odmastil, vysušil. Ale zase tolik na vyčištění toho nebylo. Na stěnách byl mastný film, který na funkci EGR nemá vliv a sedlo kam dosedá ten pístek, bylo čisté, takže dosedal jak má. Demontáž jsem nijak nedokumentoval, ale není to nic těžkého, pár šroubů a je to. Ale jak říkám, blbý přístup. Hodně věcí kolem dokola muselo jít dolů, to byl asi největší problém.
bylo:Opel Astra G Combi, 1.7DTI, Y17DT, r.v. 5/2000, barva stříbrná
je: Volvo V50, 1.6D, 80kW, rok 2005, barva modrá metal.
Na čo čistit?
Odpoj od neho tu "hrubsiu" podtakovu hadicu, zaslep ju nejakým kolíkom.
Motor od vtedy taha od spodných otacok ako divý.
ASTRA G 17DTI 2001
Ako dlho to uz mas zaslepene ?
- Luboš X17DTL
Zrob fotku, taky bych to zkusil.onko píše:Na čo čistit?
Měl jsem to i na X17DTL a bylo to znát.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Mam to odpojene asi rok. Zatial bez problemov .
Bol som aj na STK+EK, zabudol som to zapojit, a hodnoty
na ek boli lepsie ako pred dvomi rokmi.
na prvej fotke je EGR bez hadicky, na druhej "zaslepena" hadicka.
Bol som aj na STK+EK, zabudol som to zapojit, a hodnoty
na ek boli lepsie ako pred dvomi rokmi.
na prvej fotke je EGR bez hadicky, na druhej "zaslepena" hadicka.
ASTRA G 17DTI 2001
- Luboš X17DTL
Super díky, takže je to úplně stejné, jako X17DTL. Taky lepší emise i tah.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
taky by me to zajimalo
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Co jsem si tu přečetl... by to měla s dobrou váhou vzduchu poznat ...
Tak jsem to dneska zkoušel a při ustálené jízdě se kontrolka klasicky rozsvítí a auto jede v nouzovém režimu
Tak jsem to dneska zkoušel a při ustálené jízdě se kontrolka klasicky rozsvítí a auto jede v nouzovém režimu
Astra G 1.7 DTI, 2003
Dneska jsem se naštval tak jsem vytáhl jenom hadičku která ovláda ten egr a kontrolka již nesvítí a ani se mi nerozsvitíla.Zkusil jsem tu hadičku zaslepit ale boužel kontrolka se rozsvěcovala klidně i 3200 ot/min.Toto je prozatím moje zkušenost najeto na tom zatím přez 100 km bez rozsvicení kontrolky.Astala vista ophle!!!!!!!
zdravým vas borci, mám problém s egr, před pár dny jsem ho vypojil, žádná kontrolka vše ok, dneska jsem najel přes 100km a rožla se kontrolka motoru, předpokládal jsem souvislost tak jsem tu podtlakovou hadičku dal zpět a tím egr znovu aktivoval, ten výkonostní projev motoru byl znát, znova jsem ji vypojil a ucpal, vyblikal jsem kod 0400 Nesprávný signál ventilu EGR, je možné nějak zamezit aby řj načítala tento signál?
Děkuji.
Děkuji.
Zdravým, nikdo nemá zkušenost?
Včera syn u Corsy zaslepil přírubu na výfukovém potrubí, dneska jsme to byli projet(20km) a zatím dobrý. EGR chodí dál, ale nic do sání nepouští, tak uvidím, s jakou přijede zítra z práce(120km).
Meriva B 1,4T 88kW
Protože mám taky problémy s nízkým výkonem, zkusil jsem tedy odpojit a zaslepit hrubší podtlakovou hadičku od EGR jak psal onko na začátku příspěvku. Nicméně žádná změna nenastala, výkon pořád stejný. Po nějaké době jízdy se mi rozsvítila kontrolka motoru a poté auto mělo daleko větší výkon (20-30%) než před rozsvícením kontrolky (i od spodních otáček). Tohle mi dělalo už i v minulosti, aniž bych před tím tu hadičku odpojoval. Může mi tohle někdo vysvětlit ???
A nemůže mít třeba nižší výkon a rozsvěcování kontrolky spojitost s netěsností výfukové soustavy? V poslední době registruju v kabině při delším stání na místě s motorem v běhu smrad od spalin a když jsem otevřel víko motoru, odešla odtud menší mlha s výfukovými spalinami. Tipuju na netěsnost někde u svodů nebo v prvním dílu výfuku. Jestli třeba tím, že ve výfukovém potrubí není potřebný tlak, může toto mít za příčinu snížení výkonu a náhodné rozsvícení kontrolky.
(motor Y17DT Isuzu)
A nemůže mít třeba nižší výkon a rozsvěcování kontrolky spojitost s netěsností výfukové soustavy? V poslední době registruju v kabině při delším stání na místě s motorem v běhu smrad od spalin a když jsem otevřel víko motoru, odešla odtud menší mlha s výfukovými spalinami. Tipuju na netěsnost někde u svodů nebo v prvním dílu výfuku. Jestli třeba tím, že ve výfukovém potrubí není potřebný tlak, může toto mít za příčinu snížení výkonu a náhodné rozsvícení kontrolky.
(motor Y17DT Isuzu)
bylo:Opel Astra G Combi, 1.7DTI, Y17DT, r.v. 5/2000, barva stříbrná