JAKOU POUŽÍVÁTE NAFTU
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: JAKOU POUŽÍVÁTE NAFTU
Dneska mi kámoš říkal, že jezdí 50/50 nafta/rostlinný olej
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Čisté, nepoužité, za 15,90.
velká sleva v tescu asi. ale stejně to smrdí po řízkách kámoš na to jezdí s kadetem
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000
zdarec.no já nevím jestli bych to nalil do svojeho drobečka.by mě zajímalo jak mu to jezdí v zimě,protože olej hodně houstne.pokud vím tak auta co používají místo nafty olej a mají to namontované firmou tak tam je předehřev oleje.Radoš 92 píše:Čisté, nepoužité, za 15,90.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím,, jezdí na to týden... už mě tahal, tak jsem mu poslal, co jsem našel na netu, přesně jak říkáš, s tím predehřevem a tak...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi, lejete do VERVY DIESEL ještě VIF? Lít či nelít?
Co je základní složkou aditiv do běžné nafty ?? Jediná možnost jak zepšovat její kvalitu bez vedlejších špatných učinků je ropný petrolej. Vým mnoho o výrobě biopaliv a obchodu s ropnými produkty a vím co se leje do methylesterů, co do nafty,co do směsí 30%,50% (bionafty) či dokonce směsné nafty. Každý ten produkt má své specifikace pokud běžnou naftu chci vylepšit tak samozřejmě ropný petrolej (základ všech drahých přísad do naftiček cca 60-89% obsahu) ale při použití tohoto přípravku do paliva s větším obsahem biosložky už mu to zas tak dobře nedělá. Osobně jezdím s naftákem na vše co maže a hoří to začínal jsem kdysi na trafo olejích,hydraulikách, vyjetých olejích,rostliných olejích vše má své klady i zápory nemuže to dělat člověk který neví nic o autech jen si to někde přečetl je třeba si o tom něco zjistit znát principy a složení daných kapalin a jejich body hoření které člověk chce zkoušet. Načež samozřejmě je dobré tankovat kvalitní naftu 100% to prodlouží životnost oproti provozu na biopaliva a oleje ale za jakou cenu někdy prostě vyjde levněji po třech letech měnit auto (dělá to spousta lidí) tři roky to auto ve většině případů vydrží nebo holt po cca třech letech repas čerpadla.jinak mě osobně při všech těchto pokusech čerpadlo nikdy nelehlo a to jsem vždy měl záložní a těch aut jsem vystřídal nové staré hodně jeté málo jeté. Takže můj názor aditiva neleju a pokud mám strach ze zimy tak benzín a ropný petrolej v dobrém poměru na daný poměr nafty
Opel Astra G 5 dveří 2003 Opel Astra G Cabrio 2003 Audi A6 Allroad 2003 Škoda Octavia Super 1961 Zetor 25K Jawa 23 Mustang *2 a golden sport 1 Jawa 21*2 Jawa 20 *3 aaaa Prase
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
OP-COM.PROFESSIONAL.CZ, VCDS,FO-COM,TEXA NANO a dětská hračka SCANMASTER
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Kdo dál?
ja neliju, sice vim ze to nema s tim spojitost, ale lil jsem asi pul roku a pak mi odeslo cerpadlo tak uz se** na vsechny aditiva, protoze kdyz se to ma po....tak se to po... at je tam cokoliv
NO TAK JSEM SE TOHO MOC NEDOZVĚDĚL JESTLI LÍT NEBO NELÍT ADITIVA.BODY HOŘENÍ NEZNÁM TAK JEŠTĚ ASI POČKÁM AŽ SE VYJÁDŘÍ VÍC LIDÍ JESTLI LÍT ADITIVA DO VERVY NEBO NE.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
ja taky leju do Vervy Vif.. a s Vifem nešetřimRadoš 92 píše:Kdo dál?
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
čusek.no zkusím teda to aditivum do zafky lít.
já jezdím když jedu moc slušně jako moje žena za 7-7,5l,ale když jedu svojím stylem tak za 8l.ale teď už je chladněji tak už se může spotřeba trošku zvedat.mám na zafce zimní pneu SAVA a slyšel jsem že mají trochu větší valivý odpor a že to může zvednout spotřebu až o půl litrru,ale jinak jsou dobré.dobrý zaběr i brždění.no ale uvidím až na jaře až přezuju na nové gumy a změřím spotřebu.jinak jsem loni jel na dovolenou tady v česku směr šumava v šesti lidech (dvě děti a čtyři dospelí+zbytek auta zaplněn zavazadly)a najel za ten týden 1250km a udělal jsem průměr 6,3l/100km.
já jezdím když jedu moc slušně jako moje žena za 7-7,5l,ale když jedu svojím stylem tak za 8l.ale teď už je chladněji tak už se může spotřeba trošku zvedat.mám na zafce zimní pneu SAVA a slyšel jsem že mají trochu větší valivý odpor a že to může zvednout spotřebu až o půl litrru,ale jinak jsou dobré.dobrý zaběr i brždění.no ale uvidím až na jaře až přezuju na nové gumy a změřím spotřebu.jinak jsem loni jel na dovolenou tady v česku směr šumava v šesti lidech (dvě děti a čtyři dospelí+zbytek auta zaplněn zavazadly)a najel za ten týden 1250km a udělal jsem průměr 6,3l/100km.
No,
kontaktoval som priamo vyrobcu Vervy s otazkou ci pridavat VIF.
Neviem do akych hodnot moze stupat cetanove cislo, ci je technologicky mozne ho zvysovat a do akej hodnoty je motor schopny ho vyuzit ale Verva ma hodnotu cca 60 co ju radi medzi naftu z asi najvyssim cetanovym cislom na trhu.
A nazor vyrobcu:
kontaktoval som priamo vyrobcu Vervy s otazkou ci pridavat VIF.
Neviem do akych hodnot moze stupat cetanove cislo, ci je technologicky mozne ho zvysovat a do akej hodnoty je motor schopny ho vyuzit ale Verva ma hodnotu cca 60 co ju radi medzi naftu z asi najvyssim cetanovym cislom na trhu.
A nazor vyrobcu:
A pri prechodovom obdobi, kde na cerpacich staniciach este nie je zimna nafta, ale teploty uz mozu byt, pod nulou:tato prémiová nafta je nadstandardně aditivovaná k zajištění dalších důležitých vlastností jako mazivost, ochrana proti korozi, snížená pěnivost a detergentní schopnosti dále je zde zvýšená oxidační stabilita z důvodů povinnosti přimíchávat biosložku . Do této nafty , která je komplexně aditivovaná není potřeba doplńovat vámi uvedený Super diesel aditiv.
K ošetření nafty v přechodovém období je možné použít Super diesel aditiv zimní ,který prodlouží filtrovatelnost o cca 5 stupňů C
Opel Astra G 2.0 DTI Y20DTH 2001/11, 5dv.