Zimni kola a zapis alternativ na coupe turbo
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zimni kola a zapis alternativ na coupe turbo
Drahy kolego Salame,
kdyz uz zachazime do detailu, tak od leta jezdim na autu neprizpusobylem k provozu na ceskych komunikacich, protoze mam obute 215/45 R17 na misto 215/40 R17, coz znamena, ze v porovnani s 215/40 R17 jedu o [ 100 - (pomer obvodu 215/40 / pomer obvodu 215/45)] = [ 100 - ( 676 / 743)] = 9% rychleji, coz v realu znamena, ze pri richlosti 50km/h mi tachometr ukazuje presne 50km/h a ne 45km/h, jak tomu bylo driv a jak tomu je obvykle u vetsiny aut.
Pri 130km/h mi tachometr ukazuje cca 128, takze luxus maximalni!
Konkretne v rozmeru 215/45 uz je k dispozici daleko vetsi vyber zimnich pneu, napr. i nejlepsi zimni pneu na snih CONTINENTAL WinterContact TS830 P.
Proto nadavam a drzkuju, protoze 215/45 klidne muze byt bez jakyhkoliv dodatecnych uprav povolene a schvalene, a podle me neni jenom pro to, ze se na to Opel vykaslal!
Muj mozek proste nepochopi, jak je mozne, ze vyrobce auta nezajima, ze na jeho vyrobek neni k dispozici zadne moderni a kvalitni zimni pneu?
Vite, co se stane s pneumatikou, ktera je vyrobena treba pred 5 lety?
Vsude jsem cetl, ze smes pomalu tvrdne a pneumatika ztraci svou prilnavost a dalsi vlastnosti, ktere ji delaji vhodne pro pouziti v zime...
Proto me to prdi, protoze jsem nucen kvuli liknavosti vyrobce sveho vozu kupovat takove pneu! Pochybuju o tom, ze by vyrobce pneu vytvarel stare typy dezenu, kdyz ma uz novy lepsi a moderni, takze se jen desim toho, jakeho roku budou vyrobene pneu ktere jsem si objednal. Snad to na nich bude nekde napsany...
kdyz uz zachazime do detailu, tak od leta jezdim na autu neprizpusobylem k provozu na ceskych komunikacich, protoze mam obute 215/45 R17 na misto 215/40 R17, coz znamena, ze v porovnani s 215/40 R17 jedu o [ 100 - (pomer obvodu 215/40 / pomer obvodu 215/45)] = [ 100 - ( 676 / 743)] = 9% rychleji, coz v realu znamena, ze pri richlosti 50km/h mi tachometr ukazuje presne 50km/h a ne 45km/h, jak tomu bylo driv a jak tomu je obvykle u vetsiny aut.
Pri 130km/h mi tachometr ukazuje cca 128, takze luxus maximalni!
Konkretne v rozmeru 215/45 uz je k dispozici daleko vetsi vyber zimnich pneu, napr. i nejlepsi zimni pneu na snih CONTINENTAL WinterContact TS830 P.
Proto nadavam a drzkuju, protoze 215/45 klidne muze byt bez jakyhkoliv dodatecnych uprav povolene a schvalene, a podle me neni jenom pro to, ze se na to Opel vykaslal!
Muj mozek proste nepochopi, jak je mozne, ze vyrobce auta nezajima, ze na jeho vyrobek neni k dispozici zadne moderni a kvalitni zimni pneu?
Vite, co se stane s pneumatikou, ktera je vyrobena treba pred 5 lety?
Vsude jsem cetl, ze smes pomalu tvrdne a pneumatika ztraci svou prilnavost a dalsi vlastnosti, ktere ji delaji vhodne pro pouziti v zime...
Proto me to prdi, protoze jsem nucen kvuli liknavosti vyrobce sveho vozu kupovat takove pneu! Pochybuju o tom, ze by vyrobce pneu vytvarel stare typy dezenu, kdyz ma uz novy lepsi a moderni, takze se jen desim toho, jakeho roku budou vyrobene pneu ktere jsem si objednal. Snad to na nich bude nekde napsany...
Opel Astra coupe Bertone 2.0L Turbo - Galerie
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Honzo,tohle se ti zdá málo kvalitní?
http://www.pneumatiky.cz/pirelli-winter ... zimni.html
http://www.pneumatiky.cz/nokian-wr-215- ... zimni.html
http://pneu.extralevne-pneu.cz/index.ph ... 0010006435
Jinak tě můžu uklidnit s tím rokem výroby ,na pneu je v oválku týden a rok.Dokud výrobce nedodává nový design,tak ale nově vyrábí stávající pneu.Určitě budou nové.
Jinak tě můžu uklidnit s tím rokem výroby ,na pneu je v oválku týden a rok.Dokud výrobce nedodává nový design,tak ale nově vyrábí stávající pneu.Určitě budou nové.
pokud vím tak 17" na géčku sou povolený jen pro letní obutí
jinak jelikož je coupe starý modelově 10 let tak situace na trhu pneumatik mohla bejt v době vývoje auta uplně jiná
jinak jelikož je coupe starý modelově 10 let tak situace na trhu pneumatik mohla bejt v době vývoje auta uplně jiná
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Neorientuju se v technologiich, ani me prilis nezajimaji, ale:denny píše:Honzo,tohle se ti zdá málo kvalitní?
Pirelli Sottozero II byla v novych testech a nedopadla ve vetsine z nich dobre. Cena >60% ceny Nokianu WR mi za pochybnou jistotu nestoji.
Nokian WR neni v novych testech, ale jen ve 4 a vice let starych, kde se ale alespon drzela na prumernych nebo lepsich mistech.
Bridgestone Blizzak LM-22 jsem v zadnych zimnich testech nenasel a Blizzak LM-25 nedopadl v testech nijak valne. Cena >75% ceny Nokianu WR je pro me nepochopitelna.
* Nejsem technolog a nevim detaily o kazde pneu ktera se vyrabi. Popravde me to ani moc nezajima. Klicove jsou pro me testy a vysledky. Cim vic jich je k dispozici tim lip.
* Tahle zima je taky prvni, kterou budu jezdit na lehkem aute se sirokyma pneu - takze chci to nejlepsi co muzu mit a co si muzu dovolit.
Kdyz uz si musim vybrat mezi zminenymi, zvitezi Nokian WR a je mi jen trochu lito, ze to neni Nokian WR G2.
Uz je mam v kufru a od zacatku se na ne hezky usmivam, tak si snad budeme navzajem rozumet.
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
O letnim nebo zimnim v TP nic nemam, alespon jsem nevidel.Vojta píše:pokud vím tak 17" na géčku sou povolený jen pro letní obutí
taky v tp nemam nic o tom že 17 pouze letní
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Honzo,když tak věříš těm testům.jak by asi dopadly ty číňani,co tam máš na leto?
Nokiany jsou velmi dobré,uvidíš sám.
Nokiany jsou velmi dobré,uvidíš sám.
Naposledy upravil(a) denny dne 04 lis 2010, 10:23, celkem upraveno 1 x.
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Denny,
jestli sis nevsiml, tak ja vsude rikam, ze tam mam sracky za 1800,- kus. Bohuzel nic jinyho tak narychlo nebylo.
Nejsem si jisty, jestli jsou Tracmax cinani nebo nejsou, ale nazev by na to meli, to je fakt!
edit: Jednomu testu prilis neverim, ale kdyz je tech testu vic, tak uz to vypovidaci hodnotu ma.
A ze je stejne delany podle jine metodiky?
O to vetsi ma vypovidaci hodnotu, kdyz nejaka pneu zkonci ve vsech testech obdobne. Jakakoliv, ktera ma potom prilis velky rozptyl ve vysledcich neni tak duveryhodna jako ta, ktera ho nema.
Tedy za predpokladu, ze nejsu vsechny testy zaplaceny jednim vyrobcem...
edit2: Skoda ale je, ze se delaji jenom testy aktualnich a v tu dobu modernich pneu, atak neni srovnani pneu starsich modelu s tema novyma a to je skoro skoda...
edit3: Tracmax jsou cinani jak vysity!
jestli sis nevsiml, tak ja vsude rikam, ze tam mam sracky za 1800,- kus. Bohuzel nic jinyho tak narychlo nebylo.
Nejsem si jisty, jestli jsou Tracmax cinani nebo nejsou, ale nazev by na to meli, to je fakt!
edit: Jednomu testu prilis neverim, ale kdyz je tech testu vic, tak uz to vypovidaci hodnotu ma.
A ze je stejne delany podle jine metodiky?
O to vetsi ma vypovidaci hodnotu, kdyz nejaka pneu zkonci ve vsech testech obdobne. Jakakoliv, ktera ma potom prilis velky rozptyl ve vysledcich neni tak duveryhodna jako ta, ktera ho nema.
Tedy za predpokladu, ze nejsu vsechny testy zaplaceny jednim vyrobcem...
edit2: Skoda ale je, ze se delaji jenom testy aktualnich a v tu dobu modernich pneu, atak neni srovnani pneu starsich modelu s tema novyma a to je skoro skoda...
edit3: Tracmax jsou cinani jak vysity!
Určite si si všimol, že tá istá pneu v rôznych rozmeroch dopadla v testoch rôzne. Ty nemáš ani jeden z testovaných rozmerov, takže ťažko typovať, ako by dopadla práve v tvojom rozmere.
A hlavne ty, ako bežný užívatel nepoznáš rozdiel minimálne medzi prvými 5timi.
Tiež pri výbere pneu pozerám na testy. Ale robím to štýlom: pozrem +/- prvú 5ku a z nej si vyberiem to najlacnejšie. Nerobím z toho takú vedu.
Aj tak nevieš, či si vybrať tú, ktorá má lepšiu smerovú stabilitu na mokrej ceste, alebo kratšiu brzdnú dráhu na snehu...
A hlavne ty, ako bežný užívatel nepoznáš rozdiel minimálne medzi prvými 5timi.
Tiež pri výbere pneu pozerám na testy. Ale robím to štýlom: pozrem +/- prvú 5ku a z nej si vyberiem to najlacnejšie. Nerobím z toho takú vedu.
Aj tak nevieš, či si vybrať tú, ktorá má lepšiu smerovú stabilitu na mokrej ceste, alebo kratšiu brzdnú dráhu na snehu...
Vojta má pravdu,
jako zimní nesmíte použít pneumatiky o rozměrech 215/40 R 17...mrkni do návodu k obsluze
jako zimní nesmíte použít pneumatiky o rozměrech 215/40 R 17...mrkni do návodu k obsluze
OPEL ASTRA Coupe 2,2 16V
VW POLO 6N2 1,0 8V
VW POLO 6N2 1,0 8V
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Mas pravdu v tom, ze v navodu je napsane, ze: (necituju, nemam ho ted po ruce)
"Neni povoleno pouzivat rozmery 205/50 R16 a 215/40 R17 v zimnim obdobi."
Jenze nikdo mi nepovoli zapsani jineho rozmeru pneu do TP nez 205/50 R16 nebo 215/40 R17, takze na nicem jinem nesmim jezdit!
Takze, abych uspokojil jak Opel tak ceske zakony, tak nesmim se svym autem jezdit v zime?
Reseni je jednoduchy, vykaslat se na keci v manualu od Opelu, ktery mam navic jenom stahnuty z internetu a ne dodany primo ke svemu vozu a jezdit s tim, co mam v TP.
Navic je ten manual k vice druhum Astry G, (jestli ne rovnou na vsechny?) a kazda informace nema vyslovne rozliseno pro ktery druh Astry je urcena. Takze podle me je logicky, ze se to na coupe turbo nevztahuje, protoze by to byl nesmysl.
Jenze nikdo mi nepovoli zapsani jineho rozmeru pneu do TP nez 205/50 R16 nebo 215/40 R17, takze na nicem jinem nesmim jezdit!
Takze, abych uspokojil jak Opel tak ceske zakony, tak nesmim se svym autem jezdit v zime?
Reseni je jednoduchy, vykaslat se na keci v manualu od Opelu, ktery mam navic jenom stahnuty z internetu a ne dodany primo ke svemu vozu a jezdit s tim, co mam v TP.
Navic je ten manual k vice druhum Astry G, (jestli ne rovnou na vsechny?) a kazda informace nema vyslovne rozliseno pro ktery druh Astry je urcena. Takze podle me je logicky, ze se to na coupe turbo nevztahuje, protoze by to byl nesmysl.
V VTp nic o zimních 215/40 17 není, ten je pro mě rozhodující
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
PRODEJ moje coupe Z22SE
http://www.michelin.cz/cz/auto/auto_TS_ ... 0&saison=W co řešíš...
dej 16 když tam musíš m ít to co je v tp...
dej 16 když tam musíš m ít to co je v tp...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
Proč bys nemohl použít zimní pneu 205/50 R 16 ???, tento rozměr je povolen jak pro letní, tak pro zimní pneu.Ruprecht píše:Mas pravdu v tom, ze v navodu je napsane, ze: (necituju, nemam ho ted po ruce)
Ještě jsem v návodu našel jednu větičku "Všechny pneumatiky uvedených rozměrů, s vyjímkou 215/40 R17, jsou schváleny jako zimní pneumatiky(pneumatiky M+S)"
Asi to nějaké odůvodnění má, nemyslíš?
adam09 nemáš pravdu návod k obsluze je také dosti důležitý
OPEL ASTRA Coupe 2,2 16V
VW POLO 6N2 1,0 8V
VW POLO 6N2 1,0 8V
návod k obsluze je důležitý protože např. při dovozu se z něj čerpají informace který se posléze zapíšou do TP
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz