Geometrie + auto má snahu táhnout doleva
- Reklama
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
nemáte někdo doma protokol o provedené geometrii na Zafiru? mám s tím jít teď někdy na geometrii a chtěl bych vědět na jaké hodnoty to má být nastavené, jen tak pro jistotu, blbci jsou dnes fšude
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Re: Geometrie + auto má snahu táhnout doleva
Roman ST1 a vylúčil si aj tie pneumatiky? Divil by si sa ale nebol som jediný, komu robili problémy.
Astra II
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tak tady mám ty dva protokoly
- Přílohy
-
- před:
- geo-pred.jpg (39.03 KiB) Zobrazeno 2487 x
-
- po:
- geo-po.jpg (38.28 KiB) Zobrazeno 2489 x
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jj, chvílema to bylo kdo s koho
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Take me to taha mirne do leva kdyz pustim volant.Byl jsem dnes davat zimni nove gumy a jine disky a dela to zase.Tak jsem si rikal ze bych mel asi udelat tu geometrii ze?No ja se na to ptal a rikali ze na me velke auto to trva minimalne hodinu a ze se tam dava nejake zavazi , kanystry s piskem ci co .No nechtelo se me dnes cekat ale asi se nekdy objednam.
>>>>Mike.S<<<<
Mohl bys popsat jak ta tva geometrie probihala a jak dlouho trvala?
Diky
>>>>Mike.S<<<<
Mohl bys popsat jak ta tva geometrie probihala a jak dlouho trvala?
Diky
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jo, tak to bych nemoh, ne že bych nechtěl, ale nebyl jsem u toho, auto jsem ráno zavezl k mechanikovi a po práci jsem si ho odpoledne vyzvedl, ale když jsem dělal cca před 8 lety geometrii na 120, tak to trvalo asi půl hodiny až hodinu, přesně si to fakt už nepamatuju, jinak postup geometrie najdeš tady http://kotamuda.humlak.cz/navody_manual ... apravy.htm je to skoro až dole, kapitola "Kontrola a seřízení geometrie kol"
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Velké auto?? Stál jsi někdy vedle krátké ochcávky???zdenin píše: No ja se na to ptal a rikali ze na me velke auto to trva minimalne hodinu a ze se tam dava nejake zavazi , kanystry s piskem ci co
Jinak na geometrii jsem byl asi před 3 měsíci. Žádné závaží a jiný teror. Krásně si s tím mechanik pohrál, 2x zkontroloval uložení těch laserových měřáků, propéroval, nechal nastavit volant do roviny podle mě, zablokoval ho proti otočení a seřídil. Auto jede rovně ( předtím táhlo doleva, byly vylágrované rejdové čepy) a trvalo to asi 35-40 min. Fakt si dal záležet. To bylo vidět. Když auto propružoval, vzal si i hadr, aby mi krasavici neumastil
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Tak ta geometrie trvá cca hodinku. Samozřejmě podle toho co se všechno musí seřizovat a jak to jde vůbec povolit.
Mnoho lidí se diví proč se dává ta zátěž (kanystry s vodou nebo pytle s pískem), tak se dává protože vozidlo v provozu je vždy zatížené minimálně jedním člověkem (řidič) a nějakým množstvím paliva příp. zavazadel. Takže pro správný provoz tě zajímá geometrie vozidla se zátěží a ne když stojí prázdné. Když jsem dělal geometrii tak na přední sedačky jsme dávali 2x70kg (lepší to je s vodou 1l=1kg) a do kufru jsme dovažovali do plné nádrže možná něco malinko přes.
Mnoho lidí se diví proč se dává ta zátěž (kanystry s vodou nebo pytle s pískem), tak se dává protože vozidlo v provozu je vždy zatížené minimálně jedním člověkem (řidič) a nějakým množstvím paliva příp. zavazadel. Takže pro správný provoz tě zajímá geometrie vozidla se zátěží a ne když stojí prázdné. Když jsem dělal geometrii tak na přední sedačky jsme dávali 2x70kg (lepší to je s vodou 1l=1kg) a do kufru jsme dovažovali do plné nádrže možná něco malinko přes.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
@ Alzafir: kde jsi byl? kde jsou tak pečliví ??
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
To P.Somik- Petřkovice, z ulice Starokoblovské odbočení na ul Rozdělená. Jestli najdu vizitku, tak to sem dopíšu, ale jsou tam cedule. Naprostá spokojenost, perfektní přístup .
To MAX-CZ- S tou zátěží máš nejspíš pravdu, zní to logicky. Ale nádrž byla plná a netáhne to nikam. Týden po geometrii jsem předek přezouval a po ujetí cca 2000km, jsem proměřoval vzorek, zdá se OK
To MAX-CZ- S tou zátěží máš nejspíš pravdu, zní to logicky. Ale nádrž byla plná a netáhne to nikam. Týden po geometrii jsem předek přezouval a po ujetí cca 2000km, jsem proměřoval vzorek, zdá se OK
Ty cepy te jak napadlo menit?Nebo jak jsi to zjistil?Nebo ti to menil hned namiste?Alzafir píše:Velké auto?? Stál jsi někdy vedle krátké ochcávky???zdenin píše: No ja se na to ptal a rikali ze na me velke auto to trva minimalne hodinu a ze se tam dava nejake zavazi , kanystry s piskem ci co
Jinak na geometrii jsem byl asi před 3 měsíci. Žádné závaží a jiný teror. Krásně si s tím mechanik pohrál, 2x zkontroloval uložení těch laserových měřáků, propéroval, nechal nastavit volant do roviny podle mě, zablokoval ho proti otočení a seřídil. Auto jede rovně ( předtím táhlo doleva, byly vylágrované rejdové čepy) a trvalo to asi 35-40 min. Fakt si dal záležet. To bylo vidět. Když auto propružoval, vzal si i hadr, aby mi krasavici neumastil
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
Už to delší dobu v nápravě třískalo. Ale asi 3/4 roku před tím jsem měnil stabilizační tyčky a měl jsem za to, že jsou zas v pytli. A nějak nebyl čas to řešit. A tak se pochopitelně stalo, co se stát muselo. Totálně sjeté vnitřky předních pneumatik. Rozbíhavost přední nápravy. Takže nové čepy a geometrie. A v nápravě ticho