Malý story + dotaz na ŘJ

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
denny
Kontaktovat uživatele:

Re: Malý story + dotaz na ŘJ

Příspěvek od denny » 16 zář 2010, 13:39

Najdou ti vadnou řídící jednotku. :x

Reklama

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht » 16 zář 2010, 14:29

duff74 píše:Jo, že chyba 0505 signalizuje odešlou řj vím. Myslel jsem to tak, že ten návod od kolegy JO funguje jen při chybách 0100 a 0110, které ale nemám. Prvotní diag. mi vyhodila jen P 0505, ale v pondělí jdu na nějakou lepší do BOSCH servisu, tak uvidím co najdou :roll:
denny píše:Najdou ti vadnou řídící jednotku. :x
Tak nad tim trochu medituju a nebylo by lepsi udelat tu opravu ukostreni, ktera je tady avizovana v odkazu uz ted a v pondeli jet na diagnostiku, aby se vedelo, jestli je to po vikendu ok?
Pokud se nepletu, tak je to problem s RJ a tedy, pokud provedu nedestruktivni zasah u ktereho je ikdyz treba mala sance na uspech, tak si nicim neprihorsim?
Udelal bych tu opravu a pokud auto po ni nastartuje a bude fungovat, tak vynuloval pamet zavad a pres vikend jezdil.
Pokud udelam tu opravu a auto nenastartuje - tu RJ si znicim - co jsem ztratil? Podle me nic? Stejne ji musim resit...

Jediny rozdil je, ze auto ted jezdi alespon nejak, pokud znicim RJ, tak nebude jezdit vubec.
Je pro tebe lepsi jezdit autem, ktere kdykoliv muze prestat jezdit uplne, nebo to rovnou vyresit jinak a tohle "nechat byt, dokud nebude opravene?"

Nevyznam se v autech a beru veskerou kritiku, ale podle me vlastne ani nemas co ztratit? 8)
Podle me tim muzes jenom ziskat. Kdyz uz nic jineho, tak zkusenosti, za ktere v tomhle pripade nic nedas, protoze to tou RJ podle predchozich prispevku evidentne je.
Opel Astra coupe Bertone 2.0L Turbo - Galerie
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 16 zář 2010, 14:40

Ruprechte,Ruprechte.Měl bys nejdřív pořádně číst.Oprava koster se týká pouze při chybách kolem váhy vzduchu /P0100 a P0110/a ty tam nemá :o .Čili se tam s..t s kostrama nemá cenu.
P0505 -je buď zcela špinavá až blokujícíse klapka
-vadná el. vedení
-falešný vzduch mezi klapkou a hlavou
-vadná klapka
-vadná řídící jednotka - to je nejčastější závada!!!!!
Naposledy upravil(a) denny dne 17 zář 2010, 14:05, celkem upraveno 1 x.

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht » 16 zář 2010, 14:49

Ja jsem to cetl a mrknul jsem i na to, ze tam zminili:
RomanK píše:Chyby kterými se projevuje vadná ŘJ motoru mohou být:
- vzduchová váha (teplota, množství vzduchu) P0100, P0110
- škrtící klapka P0505
- vstřikovací ventil P0201, P0202, P0203,. P0204
Gallo píše:Přesně, P0505 jsem měl taky a k tomu ještě občas P0100...
Pokud mel Gallo P0505 porad a P0100 jen obcas, pak se mozna ta P0100 jeste jen nestihla projevit? :?

Kazdopadne, tak jako tak nevidim, co by tim mohl ztratit? Krome sveho casu, ktery by mohl vyuzit jakkoliv jinak a radostneji?
Pokud je nekde napsane, ze P0505 nemuze byt zpusobena kostrou RJ, pak se omlouvam, ale ja si toho vyslovne nikde nevsiml, ani zadne tabulky zavad a jejich znamych pricin?
Kazdopadne je dost dobre mozne, ze kecam hovadiny a je kazdopadne jiste, ze vubec nevim o cem mluvim, jen mi to prislo logicky... :lol:

edit: Ale zcela bez legrace, ja su jenom pitomej ajtak, denny je tady odbornik na slovo vzaty a ja bych si ho nerad rozhadal, protoze od nej budu chtit zas nejakou praci na svem aute, ktere mimochodem seskladal dohromady jako stavebnici po jednotlivych sroubkach tak, ze uz 2 mesice jezdim bez jedine zapsane zavady v pameti RJ!!! 8) :D :lol:

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 16 zář 2010, 14:54

Já bych to charakterizoval tak,že ř.j. pro X18XE1 je ta nejhorší jednotka. :lol: :lol: :lol:

Ruprecht
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruprecht » 16 zář 2010, 15:00

Jeste, ze mam svoje mile zlate turbo!!! Kam se hrabe strasak zniceneho turba na strasaka ridici jednotky? :?

Doufam, ze se ti to podari vyresit co nejdriv a co nejlevneji. Vsem ostatnim preju spolehlive RJ tak jako sobe a ostatnim turbarum nezadrene turbo! 8)

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 16 zář 2010, 22:45

Chyba P0505 znamená, že ŘJ neovládá motorek škrtící klapky. Nexistuje způsob jak tuto chybu odstranit z ŘJ (kromě její nákladné opravy), protože jednotka musí mít na výstupu (2 dráty) zátěž (odpor motorku). Pokud ji nemá (díky přerušení uvnitř jednotky), nepomůže ani přivedení napětí či kostry na motorek klapky. Pro jednotku tam motůrek pořád není - vypíše chybu P0505.
Pokud by někdo jednotku s touto chybou P0505 chtěl na pokusy, mám jich tuším 5 kusů, co zbyly z výměn v poslední době.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

duff74

Příspěvek od duff74 » 17 zář 2010, 14:22

denny píše:Najdou ti vadnou řídící jednotku. :x

Bojím se, že máš recht :cry:

Ruprecht: vycházím selskou logikou z toho, že pokud je chyba 0505 Porucha v obvodu/systému regulace otáček volnoběhu, tak to má něco společného se vzduchem tzn. škrtící klapka, váha vzduchu, apod. Navíc proto je chybových kódů tolik protože každá pi....na má svůj kód a ta kostra se týká 0100 a 0110. I když bych klidně vyměnil 0505 za 0100... :wink:

P.S. ještě se zeptám: do čeho jít v případě opravy. Do www.autoakademie, nebo www.ridicijednotky ?
Opel Zafira 1,8 16V CDX, X18XE1

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 17 zář 2010, 14:28

Moje osobní zkušenosti mě vždy vedou do www.autoakademie.cz :D
Opravují je tady

http://www.actronics.nl/

duff74

Příspěvek od duff74 » 22 zář 2010, 20:05

Tak už je to jisté...ŘJ je KO :( Mám výpis z diagnostiky Bosch, kde mi borec v Bosch servisu v Elektrischer anschlussplan označil špatný (PIN?) M4 - Drosseklappenstellmotor mit Drosseklappenstellmotor-/Pedalpositions-senzorA, což vůbec netuším co je, ale snad si s tím v Autoakademii poradí. Česky: P0505 Regulace otáček volnoběhu. Jen doufám, že jim to v tom Holandsku nebude trvat moc dlouho... Jen doufám, že to potom snad chvíli vydrží.

duff74

Příspěvek od duff74 » 24 zář 2010, 11:25

Prosím poraďte: Chci si poslat řj do autoakademie, ale při vyplňování zakázkového formuláře, mě to nepustí dál, pokud neuvedu firmu. Evidentně se nepočítá s tím, že by řj posílala fyzická osoba. Pokud to už někdo posílal,jak jste to provedli? Díky

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 25 zář 2010, 07:35

zavolal bych jim a domluvil to aspoň přes telefon
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

duff74

Příspěvek od duff74 » 25 zář 2010, 08:04

To bylo samozřejmě první co mě napadlo, ale když jedno číslo nikdo nezvedá a druhé neexistuje, to je pak nějaká domluva složitá...

Rona

Příspěvek od Rona » 25 zář 2010, 12:00

duff74 píše:Prosím poraďte: Chci si poslat řj do autoakademie, ale při vyplňování zakázkového formuláře, mě to nepustí dál, pokud neuvedu firmu. Evidentně se nepočítá s tím, že by řj posílala fyzická osoba. Pokud to už někdo posílal,jak jste to provedli? Díky
Já jsem dotazník vyplnil a místo firmy stačí napsat svoje jméno.ŘJ společně s imobilizérem a klíčkem od zapalování jsem doručil do AUTOAKADEMIE osobně(příjemný kolektiv a dobrá domluva).Po zhruba 10 dnech jednotka opravena a již celý rok funguje bez problémů.Hodně štěstí 8)

duff74

Příspěvek od duff74 » 25 zář 2010, 20:07

Rona: možná blbý dotaz, ale proč jsi posílal klíč a imobilizér, když jsi posílal na opravu SVOU řj, kterou pokud se nemýlím po opravě stačí připojit bez programování? Cituji: "ŘJ společně s imobilizérem a klíčkem od zapalování...". ŘJ a klíč chápu, ale co rozumíš tím imobilizérem? Jak a kde bych ho měl vymontovat a poslat?

Odpovědět