Problém pri štarte 2.0 DTL

Odpovědět
Juraj30

Problém pri štarte 2.0 DTL

Příspěvek od Juraj30 » 13 zář 2010, 21:43

Ahojte,

chcel by som Vas poprosit o radu. Mam problem pri startovani mojej Astry. Hned po nastartovani mi zasviety kontrolka motora pricom mi chce motor vypnut ale len tak tak(bez pridavania plynu) mi to nabehne naspät do volnobeznych otacok a kontrolka zhasne. Potom sa to pri jazde sprava normalne. Zaujmave je, ze to nie je pri kazdom starte.
Ak ste sa s tym niekto uz stretol, poradte prosim.
Ďakujem

Reklama

Trdlo

Re: Problém pri štarte 2.0 DTL

Příspěvek od Trdlo » 14 zář 2010, 06:51

A diagnostika hlásí co?
END

AstraMan
Moderátor

Příspěvek od AstraMan » 14 zář 2010, 07:29

Něco podobného se děje u mě... Po zhasnutí kontrolky žhavení a vyčkání pár dalších vteřin nastartuji a volnoběžné otáčky se chvilku hádají ( težko popsat jak, to bych musel natočit na video :D Motor si odkašlává lehce no :D ). Když se volnoběžné otáčky ustálí, tak v motoru se jakoby něco ucpe a s motorem to šíleně cukne ( volnoběžné otáčky v tu chvíli klesnou na cca 650ot/min ), ale okamžitě se dá vše do pořádku a je po dějství :?:

Děje se to vyjímečně při startech v tomto chladnějším období, nějaká nepříznivá kontrolka se v tu chvíli nerozsvítí a ani potom. Diagnostika nic nehlásí za chybku.
Laidsky bych to viděl na něco špatného se žhavením, snad to bude jen žhavící svíčka a ne ta řj/relé žhavení ( nevím jak se to jmenuje ), co je vedle autobaterie u těch solenoidních ventilů.
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

Juraj30

Příspěvek od Juraj30 » 14 zář 2010, 12:03

Zatial som s tym na diagnostike nebol. Myslel som si, ze sa tu niekto z niecim podobnym uz stretol. Na buduci tyzden by som chcel ist na diagnostiku. Nieco podobne ako u AstraMana sa deje aj u mna, z vyminkou toho zhavenia. Mne to zacalo robit v letných mesiacoch. Som zvedavy ako sa to bude spravat v zime.

Nevedel by mi niekto z okolia CA Alebo ZA poradit kde by som nasiel dobreho odbornika na opravy, ktory ma aj diagnostiku?
Dakujem

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 14 zář 2010, 20:37

juraj skus napisat na opel forum.sk tam ti poradia viac co sa tika diagnostiky a servisu
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

Balbex

Příspěvek od Balbex » 15 zář 2010, 23:33

Mohly by to být žhavící svíčky. Astru mám sice jen cca týden, kupoval jsem ji ale od otce a ten tenhle problém taky měl. Po diagnostice vyměnil jednu žhavící svíčku a problém zmizel. Mě se teď taky občas stane, že se mi po startu rozsvítí kontrolka motoru, chvilku kolísají otáčky a po chvíli zhasne. Po vypnutí a opětovném startu už to neudělá. Takže před zimou plánuju vyměnit zbývající tři žhavící svíčky a snad to bude v pohodě. Zkus zajet na diagnostiku a uvidíš.

Juraj30

Příspěvek od Juraj30 » 18 zář 2010, 07:16

Od preblemu pri starte to prepuklo az do nefunkcnosti motora. Vcera som isiel z roboty domov a pri jazde sa mi rozsvietila kontrolka motora a nasledne mi zdochol motor. BOlo bez sance ho nastatrovat. Myslite, ze to ma na zodpovednost cerpadlo?
:cry:

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 18 zář 2010, 08:15

Juraj, bez diagnostiky bude vše co napíšem jen plácání hubou. Může to být cokoliv.
END

Juraj30

Příspěvek od Juraj30 » 25 zář 2010, 19:58

Ahojte,

takze bol som na diagnostike, ktora mi ukazala poruchu riadiacej jednotky cerpadla. BOl som z toho trochu smutny. KAmarat mi poradil jeden servis u nas v meste. Po oprave napisem ako som dopadol.

Odpovědět