Cukání auta
Cukání auta
Zdravím, potřeboval bych radu co by mohlo být s mým autem. Byl jsem v 2 různých servisech a každý si vymyslí jinou písničku a problém nebyl odstraněn.
Po nastartování mi otáčky nedrží a buďto chcípne nebo je drží nesmyslně vysoko. Při rozjezdu a při přidávání plynu se celé auto neskutečne cuká jakoby mi nekdo mlátil zároveň do brzdy či mě chytal a pouštěl za prdel. Když dám při jízdě neutrál často chcípne.
Mám Opel Astra G Caravan 1,6 X16SZR 55kW rv1999
Po každé výměně nějakého dílu závada přestala na cca týden
Lambda je v pořádku a bylo měněno servo volnoběžných otáček, svíčky, kabely, cívka je ok (zkoušel jsem tu samou z jiného auta)
V jednom servisu mi říkali že to bylo tím servem a druhej mi vyměnil svíčky a kabely - pak tvrdili že je to cívka ale tu jsem odmitl platit a zkusil jí z jiného auta
Budu rád za každou radu aby to KONEČNĚ JEZDILO
Po nastartování mi otáčky nedrží a buďto chcípne nebo je drží nesmyslně vysoko. Při rozjezdu a při přidávání plynu se celé auto neskutečne cuká jakoby mi nekdo mlátil zároveň do brzdy či mě chytal a pouštěl za prdel. Když dám při jízdě neutrál často chcípne.
Mám Opel Astra G Caravan 1,6 X16SZR 55kW rv1999
Po každé výměně nějakého dílu závada přestala na cca týden
Lambda je v pořádku a bylo měněno servo volnoběžných otáček, svíčky, kabely, cívka je ok (zkoušel jsem tu samou z jiného auta)
V jednom servisu mi říkali že to bylo tím servem a druhej mi vyměnil svíčky a kabely - pak tvrdili že je to cívka ale tu jsem odmitl platit a zkusil jí z jiného auta
Budu rád za každou radu aby to KONEČNĚ JEZDILO
- Reklama
Re: Cukání auta
mám stejný motor a v zimě jsem tohle řešil taky, ale to svítila kontrolka a servisák bez diagnostiky mi vyměnil svíčky a kabely (pomohlo to cca na týden) a pak znovu, takže mi denny vyměnil egr a od tý doby byl klid.. ale před 14ti dny podobnej problém až na to že mi to otáčky celkem drželo, ale při rozjezdu a jízdě sem skákal jak kamzík.. v autě vše v pořádku až na sajrajt v egr a bylo to nejspíš tím že jsem vzal špatnej benzín.., po výjezdu nádrže se to ještě párkrát stalo (na chvíli) a teď u třetí nádrže je klid
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
ex2: Z16XE Caravan, 2003
ex1: X16SZR Htb, 2000
egr
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Jak píšou kluci, EGR, zkus ho odpojit od konektoru a hned uvidiš jestli to byl jen on (kontrolka ti zhasne po jeho opětovném zapojení, teda jestli ti nesvítí už teď)
Mobil : 602318645
Ja mám ten istý problém... auto sa správa tak ako má, kým sa motor nezohreje na prevádzkovú teplotu. Potom začne cukať a keď zaradím neutrál, tak motor zdochne... Je to dosť nepríjemné hlavne keď zastavím na červenej... menil som palivový filter aj sviečky, vymenil som benzín (teraz tankujem Shell V-Power), vyčistená škrtiaca klapka a stále nič... neustále sa to zhoršuje... dosť ľudí mi radilo ten erg a aby som vymenil zapaľovací modul, ten je už objednaný a čakám ako to dopadne po jeho výmene... potom skúsim ten egr...
Opel Astra G 2001 1.6 16v 74 kW Z16XE
to feri: asi si měl ten egr zkusit hned, většinou tyhle problémy způsobuje on
nyní: Zafira B Z18XER, 2007
stačí ho len zaslepiť a bude to v poriadku ??? na inom fóre som čítal, že ak odišiel tak sa ho neoplatí zaslepiť, že treba kúpiť nový a tak ho zaslepiť... tak teraz neviem či na mojom motore sa to bude dať... na aute sa už pomaly ani nedá jazdiť a dosť ma to hnevá...
Dnes som na aute nabehal okolo 50 km a necuklo ani raz a ani motor nezdochol, ale maximálna rýchlosť ktorou som išiel bolo 70 km/h. Snažil som sa auto držať v nižších otáčkach. Môže sa ten egr ventil, alebo zapaľovacia lišta správať čudne až pri vyšších otáčkach ??? Lebo vtedy nastávajú už vyššie spomínané problémy.
Tak jsem zkusil vycistit skrtici kladku a pak nasledne odpojit EGR > motor stale cukal pri startovani a kdyz jsem opetovne EGR zapojil tak jsem ho uz nenastartoval.
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Při plném plynu a větších otáčkách EGR nefunguje.Většinou je aktivní při městském provozu.Možná by nebylo na škodu zkusit starej trik,zařadit 1. a dát plnej až do omezovače.Já dal na začátku léta motoru trošku "kouř",vysoké otáčky,plný plyn,hic-a od té doby to jede líp.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Mám taky cukací zkušenost /prvné v Asterce/. V sobotu, jak lilo jsem jel Liberec-Praha a zpět a vždy když fakt hodně pršelo, tak při přidání plynu u rozjezdu to začalo škubat. Jel jsem tak kolem 100 km/h na 5tku, takže pohodové otáčky.
Když jsem pak sjel z dálnice a jel po okrskách, 50-60 km/h, tak nic.
Je to možná blbost, ale nemohla se do sání nějak dostat voda a dělat tu paseku?
Když jsem pak sjel z dálnice a jel po okrskách, 50-60 km/h, tak nic.
Je to možná blbost, ale nemohla se do sání nějak dostat voda a dělat tu paseku?
no neviem, či to bude tou vodou, ale nezdá sa mi to reálne...
Dnes som bol na diagnostike a tá zistila chybu egr ventilu... a to mi nesvietila žiadna kontrolka. Tvrdenie, že ak nič nesvieti, tak sa nič nezistí je somarina... Skúsili sme ho prečistiť, či to nepomôže, ale žiadna zmena nenastala a tak si teda môžem pripraviť cca 200 Eur na nový egr... a dúfam, že s cukánim budem mať konečne pokoj...
Kdyz jsme u te diagnostiky > zjisti to jakakoliv univerzalni ci jen origo v Opel servisech?
Prijde mi divne to jestli mam v P EGR apod tak proc mi to ani v jednom servisu nezjistili (tvrdili ze to na diagnostiku davali > a nebo se spis na to vysrali)
Prijde mi divne to jestli mam v P EGR apod tak proc mi to ani v jednom servisu nezjistili (tvrdili ze to na diagnostiku davali > a nebo se spis na to vysrali)