dodatečná montáž el zrcátek a el oken

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
Frydex
Kontaktovat uživatele:

Re: dodatečná montáž el zrcátek a el oken

Příspěvek od Frydex » 06 dub 2010, 20:32

S oknem nic neděláš, jen odvrtáš ty manuální machanismy a dáš místo nich elektrické. Ty původní jsou na nýtech. 6 nýtů. Je to jednoduché. Jak rozděláš dveře, tak to uvidíš a pochopíš, vůbec se toho neboj.
Moje Astrina 1,7DTi
Obrázek Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

Reklama

LEGEND007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEGEND007 » 07 dub 2010, 09:12

takže len odvŕtať nity vybrať ručný mechanizmus a nahradiť ho elektrickým, potom osadiť riadiacu jednotku otvárania okien, poistku, a tapec s tlačidlami a hotovo.... to znie až príliš jednoducho, ako sa poznám tak tam bude nejaka zrada a na niečom pohorím :lol: :lol: :lol:
ale skúsiť to určite skúsim, prípadne nafotím a hodím sem ako dorábku :D :mrgreen:
Astra H caravan 1,9CDTI r.v.2005, môj sivý myšiak
Astra G caravan 1.6 16V X16XEL r.v.1999 - Béjvalka
MULTI ENIM SUNT VOCATI, PAUCI VERO ELECTI.
Moja ex

agla

Příspěvek od agla » 14 dub 2010, 21:24

Dodělával jsem do předních dveří el.stahovačky a el.zrcátka, vyměnil jsem přitom i kabelové svazky v obou dveřích. Úspěch je ale pouze částečný - nefunguje ovládání zrcátka u spolujezdce :( . Zrcátko jsem zkoušel, je funkční, stejně tak je v pořádku ovladač zrcátek u řidiče. Proměřoval jsem zatím jen konektor u zrcátka - nic do něj nejde. Mám podezření, že nemám vodiče potřebné k ovládání zrcátka v kabelovém svazku co jde ke dveřím. Než budu pátrat dál, chtěl bych poprosit, zda někdo nemá obrázek - schéma zapojení toho velkého sdruženého konektoru co vede do konektoru/zásuvky dveří ?

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 18 dub 2010, 09:39

aglo, dej identický dotaz do milionu temat :roll: ..... odpověď máš tady: https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=14&t=17173
END

LEGEND007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEGEND007 » 23 dub 2010, 10:17

takže dnes ráno mi došli el.okná, tapeci, káblové zväzky, spínače, rúčky s dierami na spínače a komplet mechanizmi, tak sa hádam pustím aj do montáže,
ešte otázka: má k tomu všetkému byť nejaká extra riadiaca jednotka, alebo už všetko v aute mám a stačí nahodiť? podotýkam že mám auto od výroby bez el.okien ale s naťahanou kabelážou. riadiaca jednotka od centrálu je pri spolujazdcových nohách napravo ale neviem či to ovláda aj okná. vie niekto poradiť???
Moja ex

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 23 dub 2010, 14:03

Jen vyměnit kabely a táhla pro okna. Odvrtáš 6 nýtů a zpět přišroubuješ elektrické ramena. žádná věda. Pokud tam máš pojistky, tak po nahození spínače u řidiče, ti to musí fungovat.
Moje Astrina 1,7DTi
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."

LEGEND007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEGEND007 » 23 dub 2010, 14:12

vďaka, za radu,
čo ja by som bez teba robil??? :lol: 8)
Moja ex

LEGEND007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LEGEND007 » 24 dub 2010, 09:32

Tak a okná sú nahodené, škoda len že som mal vybité batérie vo foťáku.
Postup ako píše Frydex je relatívne jednoduchý, odvŕtať pôvodný mechanizmus a vybrať pôvodnú kabeláž a potom
nasadiť nový el.mechanizmus a novú kabeláž.
Čo sa týka časovej náročnosti robil som to cca 4 hoďky sám večer v garáži. Skončil som o cca 11-tej v noci (hold keď je niekto blázon ako ja :lol: )
Ešte malá poznámka na záver: ak sa do toho budete niekto púšťať odpojte si baterku, ja som ju neodpojil a keďže som odpájal čidlo airbagov teraz mi ukazuje chybu tak musím ísť na výmaz ku známemu. :twisted:
Moja ex

Jocker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jocker » 05 kvě 2010, 18:06

pasuej ovladač zrcatek z Vectry B na Gčko?
Naposledy upravil(a) Jocker dne 06 kvě 2010, 20:46, celkem upraveno 1 x.

Frydex
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frydex » 06 kvě 2010, 22:07

Obrázek
Moje Astrina 1,7DTi

Nosound89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosound89 » 20 črc 2010, 00:07

oživím starší téma... mám možnost mít z bouračky vše pro elektrické okna... co vše teda potřebuji vzít ze starého auta? Jestli sjem to dobře pochopil tak motorky,mechanizmy, tlačítka, eletriku jen ze dveří? nebo je možnost, že ji nebudu mít do dveří nataženou a budu muset natahovat novou? Je pro elektrické okna nějaká zvláštní řídící jednotka? Někdo mi říká, že je a někdo, že není tak nevím co si mám myslet... díky za odpovědi co nejdřív... (dnes si pro to jdu...)
už HONDA civic VTEC

Nosound89
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosound89 » 20 črc 2010, 12:13

nikdo niiiiiic??????? helm me pls
už HONDA civic VTEC

pinkpiggy

Příspěvek od pinkpiggy » 28 srp 2010, 04:38

preposilam konverzaci mezi mnou a FRYDEXEM pro dalsi uzivatele,kdyby chteli montovat okna,mozna se to nekomu bude treba hodit:
Ahoj, prosim te, v sekci o elektrickych oknech si celkem radil,a je videt,ze neco si vymenil,chtel bych se zeptat, nejak mi to nesedi..a pak jeste jeden dotaz..kazdopadne:
1)nekdo psal,ze dvere u 3dv a 5dv jsou stejne,ale mechanismy jine??to predpokladam byl nejaky extra blabol ne??kdyz by dvere byli stejne aby davali jine mechanismy?? jde mi o to,ze jsem vcera poridil elektricka okna..ale nevim jestli byli z 3dv (coz pocitam ze ne) a ja 3dv mam..tak aby mi to tam vubec slo..

2)jake srouby jsou potrebne na privrtani toho elektrickeho mechanismu a kolik jich je potreba??ten klucina mi k tomu srouby nedal a myslim ze tam normalne byvaji nyty..tak ale abych alespon vedel,jake srouby (nebo vruty??) se tam davaji..

3)kdyz se stane,ze elektriku budu mit navedenou jenom do dveri ale od dveri ne..kolik cca stoji ta elektrika VE dverich??

4)bude to jasne i dementovi,jak tam ma ten mechanismus nasadit??:D nebo ne??:D ja si totiz fakt nedokazu predstavit jak to tam je ulozene..btw byl jsem dneska na nejakem vrakaci,mluvil s tim majitelem,a ten mi rikal,ze mi to nepujde,ze prej potrebuju dokoupit ejste nejake relatko..myslim ze na tom mechanismu je neco,co jako relatko vypada ale nejsem si jist..

dekuju moc za radu..
FRYDEX odepsal:
Čus.
Tak za 1. - Dveře u třídvéřa jsou jiné - jsou delší, ale mechanismy pro zvedání oken jsou ve všech G-éčkách stejné. Takže jestli to máš z G-éčka, tak buď v klidu.

Za 2. - Samozřejmě je to v těch dveřích ten mechanismus nanýtovaný. Stačí když to odvrtáš a dáš tam místo nýtu šrouby. Nýty to jsou větší, dají se koupit i u Opla za pár kaček, ale zase k tomu asi nebudeš mít nýtovačky. Teď si z hlavy nevybavím kolikátku šroub jsem tam dal, ale myslím že jsem to odvrtal pětkou vrtákem, tak jsem tam dal pětku šroubek a přitáhnul přes podložku matkou. Myslím že je tam šest kusů v každých dveřích.

Za 3. - Dá se koupit z vraku za 200,- jedna strana. Někdo to dává i zadara. Je to vlastně ve vraku k ničemu... Hlavně se podívej, jestli máš osazené pojistky, myslím že je to celé závislé na třech, ale jistý si nejsem. Koukni do knihy Jak na to. Je tam popis pojistek, je to kombinované s dalšíma věcma.

Za 4. - Jak rozděláš dveře tak uvidíš, že to není žádná věda. Týpek co ti o tom mluvil, tak tomu asi moc nerozuměl patlala. Prostě vyměníš kus za kus, není to žádná věda, je to celé práce na dopoledne.

Tak ať se daří a klidně tuhle naší debatu zkopíruj do vlákna, ať je to inspirací i pro ostatní.....
Zdarec
moc dekuju za rady, a SNAD se mi to nejak povede namontovat :D:D
Opel Astra G 1,7 DTi, 2001
Xbox elite | flash,benq | 2x bezdrat black ovladac | PRODÁM GHOST RECON 2
Nokia N93 | HP Pavilion dv6750ec

palix

Příspěvek od palix » 30 srp 2010, 12:38

Skúšal niekto aj univerzálny mechanizmus na otváranie okien? Minule som na to narazil niekde na nete...
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

Odpovědět