Kam na dovolenou

Co se jinam nehodí pište sem
Odpovědět
Pitman

Re: Kam na dovolenou

Příspěvek od Pitman » 02 črc 2010, 13:52

byl jsme tam 12-19.6....pro dva i s pojistenim to vyslo na cca 840 euro....
300 euro to musel byt nejaky super super last minute... :wink:

Reklama

oFF
Bydliště: Ivanka pri Dunaji - Metropola (mame metro hned vedla pola)
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oFF » 02 črc 2010, 15:09

no to bolo s odletom "zajtra" pripadne "pozajtra".

Boči

Příspěvek od Boči » 02 črc 2010, 16:43

oFF píše:
Boči píše:Uz se nám to taky blízí :)

odjezd dnes kolem 19°° směr Olomouc - Brno - Bratislava - Vídeň - Graz - Maribor - Ljubljana - Pula.
Doufám že to Astřička zmákne. :mrgreen:
Ked sa vratis hod sem ake plne boli cesty. Ja sa chystam na ten smer 24.8. Ratam, ze po Maribor to bude peklo ale potom vacsina ide dole a ja pojdem na Ljublanu.
jj pokusim se potom poreferovat jak se jelo .... doufam, ze nezapomenu. A jak psal Joker ... je to k vuli rychlosti (Víden bude zapchata-ucpana :mrgreen:)
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 Obrázek
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=4398
Obrázek Obrázek

Pico

Příspěvek od Pico » 05 črc 2010, 17:25

Už som to tu písal. Trasa cez Rakúsko a Slovinsko je od zavedenia Slovinských dialničných známok oveľa menej frekventovaná. Pravidelne chodím takto už 10 rokov.Je to poznať, že nie všetci chcú platiť známku za pár km.
Astra II

oFF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oFF » 06 črc 2010, 11:33

no ja mam este na okne minulorocnu znamku ktora stala tusim 35€. teraz je mesacna za 30€ tusim, ale mne to tento rok dost vyhovuje pretoze pojdem cez slovinsko a az na zapade zbehnem na istriu cize sa vyhnem poplatkom za chorvatske dialnice co ma celkom tesi, pretoze to tiez nieje lacna zalezitost.

Jeena
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeena » 11 črc 2010, 18:32

Tak jsem Z5, Astřička těch cca 2300 km i s výletama zvládla na výbornou, cesta Ústí - Brno v pohodě, Brno Vídeňská kolem 5té odpoledne prujezd na 1,5 hodiny!!! Kdo jedete na Vídeň ve špičce stopro to vemte jinudy, pak dál pohoda Vídeň naprosto v poho Spinkání pár km za Gratzem, ráno Slovinsko projeto přes Mureck, Lenart, Ptuj, v naprostým klídku, češi a slováci už trasu znají, takže kolegů dost, ale rozhodně ne přeplněno. V Ptuji pozor, na rozcestníku je přeškrtnutá odbočka na Zahřeb, a vede Vás to na dálnici - ignorovat přeškrtnutí a jet tam...kolona na hranicích Slovinsko Chorvatsko cca v 6 ráno na půl hodiny, u mýtnice tak na dvacet minut. Mýto před Záhřebem dvacet minut, mýtnice za Záhřebem na deset, pak bouračka - kolona cca 45minut, rozdelění dálnice Split x Rijeka kolona cca 40 minut, dál až do Benkovace bez jakýhkoliv kolon či problémů - byl to první pátek sobota prázdnin, takže provoz hustý, v Rakousku policajti na každé křižovatce Objížďka hned za hranicemi), v Chorvatsku taky dost.
Zpáteční cesta sobota 10tého odjezd cca v jednu odpo, do Záhřebu bez komplikací poté před záhřebem na mýtnici při platbě hotově kolona tak na hodinu a půl - dálnice se rozděluje jednoznačně doporučuju platit kartou - čekali jsme deset max patnáct minut a celou kolonu zoufalců předjeli :lol: , mýtnice za Záhřebem v poho, ale mýtnice před hranicemi se Slovinskem (přechod Macejl) kolona na dvě hodiny, pouštění postupně zastavování před tunelem aby se neplnil, část aut odkláněna mimo dálnici, no děs.... Dál až domů OK...
Jinak Biograd na Moru SUPER Kumenat zvlášť!!! Užili jsme si to maximálně! Kdo hledá klid s dětma a přitom zábavu nedaleko je to ideál, naprostej klídek, ale promenáda a diskotéky cca 15 minut pěšo...
ASTRA G Caravan 1.4 16V (X14XE) Edition 2000
Obrázek

Boči

Příspěvek od Boči » 13 črc 2010, 08:59

Tak taky hlásím příjezd. (včera kolem 21°°) Astřička mě dovezla "bez" komplikací do Chorvatska a z5 (Ostrava-Pula-Ostrava). Celkem najeto 2010 km ....
Jak se ptal oFF - jel jsem tedy trasu Olomouc - Brno - Bratislava - Vídeň - Graz - Maribor - Ljubljana - Koper - Pula. Tesně před Bratislavou večer kolem 22°° zácpa, pak už ale klídeček. Bez sebemenších problémů jsem pokračoval až hranice SLO - HRV. Mezi Mariborem a Ljubljanou je to v poho (ve směru na Ljubljanu) v opačném směru je dalnice zúžena do 1 pruhu (cca 10-15 km) a jede se zhruba tak 80 km. Nevím kam budeš pokračovat dál, ale z hraničního města Koper až do Puly se dostavuje dalnice, takze misty nic moc (zúžení a pod.)

Jěště malé OT - menší komplikace: nevím co to bylo, ale kousek před Pulou se mi z klimy objevil hustý bílý dým. (pak už jsem raději klimu nepouštěl) No a druhá věc je palivoměr. Měl jsem zhruba 1/4, když se mi najednou ručička pohybovala na druhou stranu .... ???? Těsně před barakem se to dalo do kupy a rožlo se hladové oko.

Jinak dovolená na jachtě ...... SUPÉÉÉÉÉÉÉR 8) 8) :mrgreen:
Opel Astra G 1.6 16V X16XEL sportovní vložka K&N, sportovní výfuk Ulter Sport, pružiny Weitec -35/20 Obrázek
Obrázek Obrázek

brhy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brhy » 13 črc 2010, 09:01

boci ten biely dym je ze sa ti vycerpala klima :)

Salám

Příspěvek od Salám » 13 črc 2010, 09:45

Boči něco jsem Ti k tomu napsal v pokecu..
A k tématu - se máte lidi..doufám že mi to letos taky vyjde..chorvatsko loni, tak letos by mohla vyjít itálie.. 8)
není nad moře..na štěrkáči v Hlučíně je to v těchto vedrech masakrózní :mrgreen:

dada77

Příspěvek od dada77 » 14 črc 2010, 09:05

zdar nevíte když budu mítné platit kartou kolik bere banka za převod dík :?:
ZAFIRA 2,0 DTI r.v.2000

Salám

Příspěvek od Salám » 14 črc 2010, 09:08

Nevím jak to která banka má, ale mi spořka naúčtuje pouze přepočet podle aktuálního kurzu a finito, žádný další poplatek sem tam nikdy neměl a to v zahraničí kartou platím jak mýto, tak i benzín 8)
Samo, že něco jiného je výběr z bankomatu v zahraničí - to je pálka jak cyp

Boči

Příspěvek od Boči » 14 črc 2010, 09:46

Ani ne (výběr z matu). V Chorvatsku kdyz jsem vybíral, platil jsem 6 kaček za výběr (člověk musí mít ale účet u české spořky a vybírat jen z bankomatu Erste bank). A to si myslím, že jde 8)
Obrázek Obrázek

Luboš X17DTL

Příspěvek od Luboš X17DTL » 14 črc 2010, 10:28

Tak pro všechny, co chtějí jet do Chorvatska jako já přes Maďary
Ačkoliv jsem jinou cestou nikdy nejel a nevím, jak se jezdí přes Rakousy, tak jsem asi jel na Maďary naposled. Před pár lety bych na tuto trasu nedal dopustit, ale tak rozbité cesty už nejsou snad ani u nás. Mají tam od kamionů tak vyježděné koleje, ujeté krajnice, že hrůza. Sice mají další částečný obchvat, ale velice krátký úsek. Navíc na pár místech kompletně opravují i podloží silnic a tak tam mají semafory, ruční řízení provozu a ty fronty jsou dost velké. Taky hromada kamionů, které je nyní problém na těch rozbitých silnicích předjíždět. Asi doporučuju ty Rakousy.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583

oFF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oFF » 14 črc 2010, 10:38

Boči píše:Tak taky hlásím příjezd. (včera kolem 21°°) Astřička mě dovezla "bez" komplikací do Chorvatska a z5 (Ostrava-Pula-Ostrava). Celkem najeto 2010 km ....
Jak se ptal oFF - jel jsem tedy trasu Olomouc - Brno - Bratislava - Vídeň - Graz - Maribor - Ljubljana - Koper - Pula. Tesně před Bratislavou večer kolem 22°° zácpa, pak už ale klídeček. Bez sebemenších problémů jsem pokračoval až hranice SLO - HRV. Mezi Mariborem a Ljubljanou je to v poho (ve směru na Ljubljanu) v opačném směru je dalnice zúžena do 1 pruhu (cca 10-15 km) a jede se zhruba tak 80 km. Nevím kam budeš pokračovat dál, ale z hraničního města Koper až do Puly se dostavuje dalnice, takze misty nic moc (zúžení a pod.)
Nazdar,

Super ze to astra zvladla, mna to caka 24., To v aku dobu si isiel ked si pred 22:00 bol bri BA? Tam bola asi kolona smerom z MA pretoze tam je zuzena cesta do jedneho pruhu pretoze sa tam robi nejaky nadjazd a novy asfalt, snad uz bude ta 160kmh. Ja by som chcel vyrazat okolo 4:00 rano z BA aby som okolo obeda bol na mieste.
No ale k veci, my chceme ist tak ako si pisal, a potom ist cez mesta Umag, Porec, Rovinj a Pula. Vsade popozerat ubytovanie a ked sa nieco najde zostaneme tam. Ako si bol spokojny s Pulou a plazami? Zilo to tam v noci?

Ubytovanie si mal rezervovane dopredu alebo si tiez isiel na blind?

Diky moc za info,

Boči

Příspěvek od Boči » 14 črc 2010, 12:27

No ja vyjiždel z Ostravy cca v 19:30, proto ta zacpa u BA. No jinak tě asi moc nepotěším, protože jsem stravil v Pule celkem asi 1/2 dne (par hodin v den prijezdu a pak vecer, kdyz jsme se do Puly vratili s jachtou), takze jaké je tam ubytování a pláže ti moc neporadím. My byli na jachtě a plavili jsme se dolu na jih. Ale baru a discoték podél mariny bylo dost. Jedine co stoji opravdu za zmínku je krásné koloseum (viz foto) kousek od mariny (pristav).
Jinak poplatky za dalnici z hranic do Puly byly:
- směr Pula 12 kn
- směr hranice (Koper) 14 kn

Obrázek

Takže přeji štastnou cestu a ať se ti dovolenka obejde bez problémů. :wink:
Obrázek Obrázek

Odpovědět