Olej v převodovce
- Luboš X17DTL
Re: Olej v převodovce
Týjo, výpustný šroub, dobrá zpráva
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
- Reklama
Predpokladam ze ja vypustny srob nebudem mat.
Inak premyslam aj ja nad vymenov. Aj ked vsetky rychlosti sa daju radit v pohode, akurat dvojka ide tazko, niekedy citim ze to slo "cez zuby".
Som laik ale ked na otcovej skanči vymenia prevodovy olej tak je to o dost poznat.
Inak premyslam aj ja nad vymenov. Aj ked vsetky rychlosti sa daju radit v pohode, akurat dvojka ide tazko, niekedy citim ze to slo "cez zuby".
Som laik ale ked na otcovej skanči vymenia prevodovy olej tak je to o dost poznat.
Ked pocuvam co vsetko v Opli nataraju - ze uzavrety system bez bordelu To ze je uzavrety bez filtra by som povedal je skor horsie jak lepsie. Bordel tam vznika oderom zubov - sice to nie su nejak velke triesky aj tak su a casom znizia mazaciu schopnost tak, ze sa nieco moze vysypat.marko100le píše: zatial co v prevodovke je to uzavrety system bez bordelu.
NIekde som cital ze dobre menit aspon kazdych cca 150t km. Tak je inak myslene - dozivotne - ked projektuju auta tak pocitaju zivotnost auta do obnovy vozoveho parku prave tych 150tkm.
Preco ma KIA zaruku 150tkm / 7 rokov ?
To ze tie auta u nas jazdia 20r a 300tkm je ine
Tiez sa na to chystam asi za rok, ked budem mat tolko najazdene.
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ
Diagnostika OP-COM v1.39 EN (MA, BA-po dohode)
Navod je popisany napr. v knihe "Jak na to" - str 251-252 ale myslim, ze to uz niekto popisal aj tu na fore.
Astra G Caravan, X16XEL, 2000 + LPG ELPIGAZ
- peter13675
Zdar,
na aky klíč je kontrolny šroub u motoru Z16XEP a X16XEL ?
samozrejme ho nemozem najst
nemate niekto foto toho šroubu na prevodovke ? (to uz asi chcem moc)
a co nalievaci šroub ? po nom tiez asi vyhlasim patranie
olej som kupil 1940182
typ prevodovky mam u Z16XEP F17 aspon teda podla cisla co som nasiel na prevodovke si to myslim
na aky klíč je kontrolny šroub u motoru Z16XEP a X16XEL ?
samozrejme ho nemozem najst
nemate niekto foto toho šroubu na prevodovke ? (to uz asi chcem moc)
a co nalievaci šroub ? po nom tiez asi vyhlasim patranie
olej som kupil 1940182
typ prevodovky mam u Z16XEP F17 aspon teda podla cisla co som nasiel na prevodovke si to myslim
Astra G Caravan 1.6 16V 74kW X16XEL r.v. 4/98 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 12/03 vlastny dovoz D
Astra G Caravan 1.6 Twinport 76kW Z16XEP r.v. 5/03 vlastny dovoz D (uz minulost)
Astra G 5-dver. Hatchback 1.7 CDTI 59kW r.v. 12/04 kupena v CR
ani ja som ten vypustny nemohol najst. v jak na to mam dojem, ze to bolo napisane opacne. hladal som ho na opacne jstrane ako je.. u X16XEL je na lavej strane. kluc 13, pristup na prd. ja som to riesi lv garazi len s malym zdvihakom. dal som dole koleso a ten sroub je ako na potvotu, za vapravnicou. cize vies si predstavit aky je tam pristum. ja dom to riesil tak, ze som ho povolil ockovym klucom a po povoleni som, strcil z vzchu ruku a vysrouboval vonku, samozrejme ze baterka a drziak baterky von. a pri ten "napustaci" sroub je cca taky 17 kluc.
mna donutil pozriet olej v prevodovke divny zvuk pri jazde. potom som zistil, ze mi chybalo 0.7l oleja. a vraj dozivotna napln. nikde som nevidel, zeby to tieklo. a urcite prevodovke nezaskodi vymenit ho kazdych aspon 50000 km. a ten divny zvuk nejak nezmizol. este skusim nejake aditivum do oleja a ked nepomoze pomaly to zacnem riesit.
mna donutil pozriet olej v prevodovke divny zvuk pri jazde. potom som zistil, ze mi chybalo 0.7l oleja. a vraj dozivotna napln. nikde som nevidel, zeby to tieklo. a urcite prevodovke nezaskodi vymenit ho kazdych aspon 50000 km. a ten divny zvuk nejak nezmizol. este skusim nejake aditivum do oleja a ked nepomoze pomaly to zacnem riesit.
Astra G, r. v. 1998, 1,6 16V, tmavomodra metla, nalietane zatial 195 tisic
Diagnostika OP-COM, KE-okolie, Tatranska Lomnica
Presne. keď som ja menil olej, furt som si hovoril, že to asi neni on, taký hrozný prístup. A bol to on Tak som sa trošku potrápil a najlepší je na to očkový račňový klúč. A ja som cez ten otvor aj nalieval nový olej. Strčil som tam hadičku a lial, dokial nezačal vytekať.dudus83 píše:... kluc 13, pristup na prd. ja som to riesi lv garazi len s malym zdvihakom. dal som dole koleso a ten sroub je ako na potvoru, za napravnicou. cize vies si predstavit aky je tam pristum. ja dom to riesil tak, ze som ho povolil ockovym klucom a po povoleni som, strcil z vzchu ruku a vysrouboval vonku, samozrejme ze baterka a drziak baterky von.
Ako kolega pise, ten "prstencovo-racnovy" kluc je na to ako stvoreny. pre slovenskych kutilov, najlepsia cena napr. tejto 13 je na http://www.stcolor.sk/product/racnovy-k ... esta-1036/
Astra G, r. v. 1998, 1,6 16V, tmavomodra metla, nalietane zatial 195 tisic
Vyhrabal som toto staré vláno a otázka znie: vymeniť či nevymeniť olej v prevodovke. Bol som sa spýtat v Opli a tam mi povedali "Netreba menit,je tam doživotná náplň".Mám nabehaných 190.000t.km bez výmeny prevod.oleja a zaujímalo by ma tiež kolko by výmena cca stála v autorizáku s použitím origo oleja/Na to som sa ich už nestihol opýtať
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno me obcas docela zarazi co tvrdi v autorizaku. A to, ze v prevodovce je dozivotni napln beru jako potom s prevodovkou vyhodit. Nicmene jsem radeji olej vymenil, uprimne se domnivam, ze to nemuze uskodit ba naopak. A u mne po vymene slo lepe radit.
PS: Vsimla si toho i manzelka, ktera nikdy pred tim neridila a ridicak mela cca pul roku.
PS: Vsimla si toho i manzelka, ktera nikdy pred tim neridila a ridicak mela cca pul roku.
Fajn,tiež rozmýšlam nad výmenou ale nechce sa mi s tým s.ať doma,takže by som to dal radšej do servisu. Neviete kolko si za to Opel cca učtuje?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
To ti udělá i jinej servis.Použij Castrol SMX.Odšroubuješ spodní dekl-olej vyteče.Pak dekl zašroubuješ.demontuješ odvzdušňovák na domečku řazení,naleješ množství dle převodovky a zašroubuješ odvzdušňovák.Práce za 200Kč.
Treba počítať aj s výmenou tesnenia pod víkom prevodovky?
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Je hliníkové s gumou,není potřeba.