Jak na konektor airbagu pod sedackou?

Palubní počítač, Tempomat, automatické nastavení sklonu světlometů, váha vzduchu, navigace, barevný displej
TOMHAJ

Jak na konektor airbagu pod sedackou?

Příspěvek od TOMHAJ » 06 říj 2006, 18:34

Ahoj,mam stale problem s kontrolkou airbagu,ktera se i po vyresetovani znovu za par dni rozsviti.Jak uz zde bylo receno nekolikrat,problem je v konektorech pod sedackami.Pomuze zapojeni mimo svorkovnici ale uz jsem zde nikde nenasel,jak na to.Staci pouze odstrihnout a napevno spojit draty,ktere jdou do "krabicky"? Dale je jeste problem v tom,ze kdyz to udelam i u spolujezce,tak si auto mysli,ze tam nekdo stale sedi a bagy vystreli pokazde-i kdyz tam samozr.nikdo neni (skoda bagu).Muzete tu napsat postup,jak toto spojeni tedy provest??Moc dekuji,nerad bych jezdil na smazavani chyby kazdy tyden

Reklama

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 06 říj 2006, 19:39

tys chyběl v sedmý třídě na fyzice když se bral uzavřený elektrický obvod viď?

konektory uskřípni a sletuj nevidim na tom nic složitýho, co se týče obsazenosti sedadla spolujezdce tak kabely k aibagu s tim nemaj nic společnýho

PS: pochybuju že tam máš čidlo obsazenosti sedadla polujezdce...
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 06 říj 2006, 19:49

no,pokud je to tak,ze proste po ustrizeni mi "zustanou" 4 konce dratu a ty jen spojim,tak je to ok.(meli by byt tedy dve barvy a ty sparuji) Tak my kamos kecal,ze to funguje i jako cidlo "obsazenosti" sedacky pro "zbytecnou aktivaci bagu...Jinak,na technickem mysleni si zakladam,tak.... :D

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 06 říj 2006, 19:53

jo,proc to tedy ty volo...e dali do te krabice,kdyz to mohli dat normalne na zastrcku samec-samice...

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 06 říj 2006, 20:12

TOMHAJ píše:jo,proc to tedy ty volo...e dali do te krabice,kdyz to mohli dat normalne na zastrcku samec-samice...
dyk to je samec - samice, nepleť si svorkovnici airbagu (žlutooranžová) se čtyřnásobnou svorkovnicí na předpínače pásů a vyhřejvání...

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 06 říj 2006, 20:18

proste tam je krabice,zluta a do ni myslim jde jedna zastrcka s dvema draty a pak jeste jeden tlusty-zluty kabel (bocni airbag)...Tam si neni co jineho splest,myslim,ze jsi me ted poplet ty :D

manli2

Příspěvek od manli2 » 06 říj 2006, 20:20

jsou tam 2 krabice :lol:
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 06 říj 2006, 20:27

no,ja tam mam tedy jen jednu,asi by to chtelo foto...ted fakt nevim,zitra jsem to chtel delat a tak...podle vas tam je tedy i vice kabelu,ale ja nevidim...:cry:

jinak ta krabice,o ktere mluvim je v knize JAK NA TO? strana 263,tak mi kdyztak prosim popiste,ktere draty spojit.Dekuji
ps: ted jsem byl i u auta a dratu je tam vice,tak nevim,jestli staci spojit konektor bocniho airbagu,ktery je jako jediny kabel typu zastrcka (vyndavaci)
Naposledy upravil(a) TOMHAJ dne 06 říj 2006, 20:47, celkem upraveno 1 x.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 06 říj 2006, 21:39

co to je krabice? já tam žádný nemam

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 06 říj 2006, 21:40

Vojto,muzes se prosim mrknou do knihy JAk na to ? je to vyfocene na strane 263 ve vyrezu,tak ta "krabice" vypada.Moc diky ps: myslim,ze by to zajimalo vice lidi,jinak,kabelu tam jde do ni opravdu vice,takze je problem,ktere spojit

manli2

Příspěvek od manli2 » 06 říj 2006, 21:50

BMW e46 330i 3.0 R6 170kw

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 06 říj 2006, 21:53

jojo,to je presne ta "krabice". Jinak v knizce je to videt i se vsema kabelama....ale ktere to jsou?? :roll:
jinak manli,to je u tveho auta?? Zda se mi,ze mozna tato to ma sletovane,protoze nevidim tu zastrcku od bocniho pytle.(ten samec a samice -) ) Asi to tady z vas nikdo udelane nema,ze???

TOMHAJ

Příspěvek od TOMHAJ » 07 říj 2006, 11:45

Obrázek
Obrázek

tak jsem to rozebral a konektor vyfotil.Jedna se tedy o dva kabely,ktere jdou samostatne rozpojit.Takze jiste staci vsechny 4konce odstrihnout a napevno spojit.... P.S. Jeste by me zajimalo,kdyz dojde k celnimu narazu,tak to znamena,ze predni airbagy bouchnou vzdy,i kdyz na spolujezci nikdo nesedi.(u meho auta ale bouchl jen u ridice a bocni) :shock: jo jeste jedna vec,je zajimave,ze do "zlute zasuvky jdou dve barvy a "vystupuji" jine dve,jako by tam byl vlozen nejaky odpor :roll:
Naposledy upravil(a) TOMHAJ dne 07 říj 2006, 12:13, celkem upraveno 1 x.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 07 říj 2006, 12:11

TOMHAJ píše:...u meho auta ale bouchl jen u ridice a bocni...
tak to je divný ne? ta fotka je sedadlo řidiče nebo spolujezdce? jestli spolujezdce tak tam nemáš čidlo obsazení sedačky a měl bouchnout i spolujezdcův bag (jestli tam je)

TOMHAJ

ME

Příspěvek od TOMHAJ » 07 říj 2006, 12:16

To je to,o cem mluvim.Je to sedadlo ridice..Jde mi o to,ze pri narazu nejspis opravdu vybuchl jen ridicuv bag a bocni,u spolujezce nikdo nesedel,tak vse zustalo vpohode.Jinak ridic nebyl pripoutan,tak se nemusela menit rozbuska v napinaku-to sedi,ne??JAK TO CIDLO "OBSAZENOSTI" VYPADA???

JINAK BY TO TEDY MELO STACIT JEN SPOJIT TECH "OSM" KONCU DRATU,NE?? DEKUJI

Tak jsem byl Vojto u auta a u ridice to je stejne,jako u spolujezdce.Zrejme tedy bouchlo vse,ale holt menili komplet palubku.Pytle tam jsou,to jsem kontroloval.Ted nevim,jestli mam spojit jen draty pod mou sedackou,na kterou ted chodi chyby-(velky odpor v ridicove okruhu).

Odpovědět