1,6 16V - Škubání
Re: 1,6 16V - Škubání
normálně to tam dáš jako to těsnění co tam je ted... to se nedá udělat špatně...
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
- Reklama
možná bude trochu problé ho odšroubovat....
No tak jestli povolí poznám zhruba za hoďku jdu na to, no uvidíme.
Mobil : 602318645
Tak a je to, VZDAL JSEM TO , po tom co jsem to oddekloval a udělal si jakž takž volný přístup, jal sem se povolovat. Mrška nechtěla pustit (částečně asi proto, že jsem neměl dobrou páku) a ve chvíli kdy jsem něco, co by se za páku dalo považovat tak hups a torx se mi jednou protočil v jamce a následně jsem zjistil, že mám zřejmě (jedná se o největší bit z mý sady) o jedno číslo menší než potřebuju.
Takže zadeklovat a výměna těsnění se odkládá na neurčito
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
mohl bys to vyfotit? trošku jsem nepochopil kde to vyvrtat... díky mocpucmeloun píše:Kontrolku zhasneš tím,že do příruby agr ventilu vyvrtáš 5ku díru a tím jak je zaslepen tak bude sát čistej vzduch .Jezdím s tím takhle cca.30000km a kontrolka nesvítí (x16xel)
už HONDA civic VTEC
Tak bohužel to jen tak nevyfotím,ale tu díru vyvrtáš do té příruby (do té plochy,která je vidět od baterky) díra je pak nejblíž té co zaslepíš . V záslepce dál zůstává díra kde je jehla ventilu (ventil samo musí být funkční) a pak když ventil otevře,tak místo výfuk. plynů nasaje vzduch z venku.Vrtáš do toho prostoru co je hned nad kuželkou To je krásnej popis co
Díru je možné v případě potřeby zadělat např. trhacím nýtem.Jedině čeho jsem se bál,že až bude v zimě -20 a nasaje to studený vzduch místo horkých plynů,tak aby to něco nevyvádělo(např.špatná bohatost směsi a pod.)ale naprosto v poho.
Díru je možné v případě potřeby zadělat např. trhacím nýtem.Jedině čeho jsem se bál,že až bude v zimě -20 a nasaje to studený vzduch místo horkých plynů,tak aby to něco nevyvádělo(např.špatná bohatost směsi a pod.)ale naprosto v poho.
tady máš něco i s fotkama
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... C3%BAprava
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.p ... C3%BAprava
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
Ok díky a zkoušeli jste to někdo na Z16XE? myslíšte, že to bude mít stejný vliv?
už HONDA civic VTEC
Tam to nejspíš fungovat nebude má dvě lambdy a emise vyhodnocuje jinak .tam asi jedině softvérově vyřadit agr,ale to musí někdo,kdo ví
-
Cukal mi motor X16XEL pri nizsich otackach (1000-2000) a moc netahnul. Vymenil jsem svicky problem ustal.. auto jelo jako novy. cca po 1000km cukani to zaclo zase. Po nacepovani OMV carera 100 se to jeste zhorislo ! zkusil jsem vymenit koncovky na zapalovaci liste a je to jeste hosi. Padaji volnobezne otacky pod 1000 a cuka to uz i za studena.. Co s tim ? Mam zkouset vymenit celou zap. listu ? Diky !
Mozna to je nahoda.. ale kdyz zaclo cukani poprve, tak to bylo taky potom, co jsem vyjel jednu nadrz OMV Carera 100..
Mozna to je nahoda.. ale kdyz zaclo cukani poprve, tak to bylo taky potom, co jsem vyjel jednu nadrz OMV Carera 100..
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
pucmeloun píše:Tam to nejspíš fungovat nebude má dvě lambdy a emise vyhodnocuje jinak .tam asi jedině softvérově vyřadit agr,ale to musí někdo,kdo ví
mno za zkoušku nic nedám... snad tím nic nepokazím... mám právě stejné příznaky jako ostatní tady... (jedu třeba po dálnici tak lambda nesvítí, ale jak sjíždím a dám nohu z plynu tak se rožne a už nezhasne... nepocítím žádnou změnu na spotřebě ani výkonu, ale štve mě, že pořád svítí... občas si chybu vymažu přes diag, ale ujedu dalších 50km a rožně se znova... kdyby někdo věděl jak to vyřešit byl bych moc rád... bohužel mám Z16XE)
už HONDA civic VTEC
čau mám stejnej motor a měl jsem stejnej problém v nižších otáčkách to poškubávalo hlavně při rozjezdu a moc to netáhlo po chvilce to ale vždycky jakoby vystřelilo pak mi to ještě škubalo zhruba při 100km/h při akceleraci,taky jsem vyměnil svíčky zlepšilo se to zhruba na 500km taky jsem myslel že je to benzínem protože beru na Shell ale jednou jsem vzal jinde,tak jsem se domluvil s jedním kolegou s fora půjčil mi svojí lištu a bylo po škubání,takže jsem koupil novou lištu ,ale chtěl jsem ušetřit a koupil nějakou druhovýrobu a ta po cca 100km začala škubat taky takže reklamace doložení o odborné montáži a čekání ,reklamace proběhla ůspěšně ,radši jsem doplatil a vzal jsem originál Delphi a mám klid auto neškube a jede jako fík,zkus si někde půjčit lištu na vyzkoušení a uvidíš,jo gumy na liště jsem taky zkoušel měnit a nepomohlo tolukas_rambajz píše:Cukal mi motor X16XEL pri nizsich otackach (1000-2000) a moc netahnul. Vymenil jsem svicky problem ustal.. auto jelo jako novy. cca po 1000km cukani to zaclo zase. Po nacepovani OMV carera 100 se to jeste zhorislo ! zkusil jsem vymenit koncovky na zapalovaci liste a je to jeste hosi. Padaji volnobezne otacky pod 1000 a cuka to uz i za studena.. Co s tim ? Mam zkouset vymenit celou zap. listu ? Diky !
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza
Tak a je vyměněno, bylo zapotřebí dokoupit torx 45 a vyrobit takový bazmek udělátko, aby se dala použít gola co jsem měl k dispozici a samotná výměna je už brnkačka, vše šlo povolit hrávě, takže pohoda.Defender píše:Tak a je to, VZDAL JSEM TO , po tom co jsem to oddekloval a udělal si jakž takž volný přístup, jal sem se povolovat. Mrška nechtěla pustit (částečně asi proto, že jsem neměl dobrou páku) a ve chvíli kdy jsem něco, co by se za páku dalo považovat tak hups a torx se mi jednou protočil v jamce a následně jsem zjistil, že mám zřejmě (jedná se o největší bit z mý sady) o jedno číslo menší než potřebuju.
Teda zatím vyzkoušeno jen na volnoběh, otáčky v normálu a kontrolka nesvítí, uvidíme co to udělá v provozu, jestli se rozsvítí, nebo bude opět pocukávat, ale doufám že o součásti Astry pod názvem EGR a následném svícení kontrolky, nebo pocukávání, dnes píši naposledy
Tady je to udělátko
Takže jsem tu zas a né zrovna s potěšující zprávou , po zaslepení a projetí několika km v provozu Prahy, se zase rozsvítila ta po**má kontrolka
Takže pokud opět zhasnu a nastartuju káru, tak sice kontrolka zhasne, ale opět je cítit lehké pocukávání až do chvíle, než se opět rozsvítí, pak je zase s cukáním klid. Vyřešil jsem to dalším odpojením konektoru z EGRu a chystám se na jeho prostříkání oblasti tý jehly, nějakým přípravkem co rozpouští karbon, tak uvidíme
Co myslíte na tenhle přípravek http://www.olejshop.cz/autokosmetika/p/ ... ru-500-ml/ ?
Takže pokud opět zhasnu a nastartuju káru, tak sice kontrolka zhasne, ale opět je cítit lehké pocukávání až do chvíle, než se opět rozsvítí, pak je zase s cukáním klid. Vyřešil jsem to dalším odpojením konektoru z EGRu a chystám se na jeho prostříkání oblasti tý jehly, nějakým přípravkem co rozpouští karbon, tak uvidíme
Co myslíte na tenhle přípravek http://www.olejshop.cz/autokosmetika/p/ ... ru-500-ml/ ?