1,6 16V - Škubání
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1,6 16V - Škubání
jako první bych vyčistil škrtící klapku
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Reklama
Zdarec, dnes mi začal Oplík také zlobit. Motor při rozjezdu (v akceleraci) začal vynechávat cca půl sekundy škubnutí a pak zase naskočil a šel opět do otáček. Žádná kontrolka nesvítila. Jelikož mám už od koupi problém se zaneseným egr ventilem, odpojil jsem během jízdy konektor a bylo po problému. Doma jsem udělal záslepku a důkladně očistil egr a šel projet. Egr musí být elektricky v pořádku. Takhle to ještě nejelo , jak raketa. Kontrolka sice svítí, ale vím, čím to je a vůbec mi to nevadí.
Ještě taková myšlenka, protože velmi často zlobí u Oplů DIS modul (zapalování), řekl bych, že to bude nedměrnou teplotou z hlavy válců, které je tento modul vystaven. V letním období je teplota ještě vyšší, proto je dobré odmontovat vrchní kryt motoru a nechat modul volně větrat.
Ještě taková myšlenka, protože velmi často zlobí u Oplů DIS modul (zapalování), řekl bych, že to bude nedměrnou teplotou z hlavy válců, které je tento modul vystaven. V letním období je teplota ještě vyšší, proto je dobré odmontovat vrchní kryt motoru a nechat modul volně větrat.
Opel Astra G caravan, 1.6 16V, X16XEL, r.v. 1999
Egr skus připojit krajní kontakty na baterku a měl by se otevřít.A ještě tu klapku,mě to pomohlo o 100%.
Opel Zafira A 1.8 16V X18XE1
Takže jsem to zkusil s tím odpojením EGRu a musím říct, že i když svítí kontrolka, tak spotřeba se zdá být +- stejná a holka jede jako za mlada. Podle mne byla v mém případě závada odhalena, ale mám jiný dotaz. Myslíte že s tím odpojeným ventilem můžu jezdit např. "neomezeně dlouho" a nic s tím nedo****m dalšího ??
Samozřejmě že to budu řešit výměnou za jiný, ale chce to čas NO
Samozřejmě že to budu řešit výměnou za jiný, ale chce to čas NO
Mobil : 602318645
pokud neklesne výkon, tak to neřeš. a svítit bude-bohužel.
já už tak jezdím 2 roky
já už tak jezdím 2 roky
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
No po odpojení konektoru EGRu spíš ten výkon jakoby stoupl, ale jasně že ne, ale vrátilo se to do normálu . Dnes jsem konzultoval s RomanemK a koupě egru se zdá jako hloupost, doporučil mi zaslepit a v mém případě by to mělo jít bez problémů, jelikož dokud jsem neodpojil, tak nevykazoval žádné chyby
Apropo neprodává tady někdo záslepky na X16XEL EGR ?
Apropo neprodává tady někdo záslepky na X16XEL EGR ?
výkon se vyrovnal, ale svítit bude, bohužel.
nyní Civic
nyní Civic
Kontrolku zhasneš tím,že do příruby agr ventilu vyvrtáš 5ku díru a tím jak je zaslepen tak bude sát čistej vzduch .Jezdím s tím takhle cca.30000km a kontrolka nesvítí (x16xel)
kruciš, já s takto upraveným AGR najezdil cca 2000 km, a od té doby zase svítí.
nyní Civic
nyní Civic
Takže jsem dnes navštívil v práci Berryho a při té příležitosti jsem zakoupil tuto origo záslepku (na doporučení RomanaK ) od Adama (Opela) v ceně 288 kačen .
Nerad bych to zkonil a třeba tím, že ji namontuji obráceně, tak zapříčinil stálého, nebo po akceleraci dočasného svícení kontrolky, děkuji za radu předem
A tak se ptám, prosím nevíte někdo jakou stranou se ta záslepka montuje pod EGR ?? (je pravda že jsem ho ještě neměl odmontovaný, takže to třeba poznám podle toho výstupku, ale co když )Nerad bych to zkonil a třeba tím, že ji namontuji obráceně, tak zapříčinil stálého, nebo po akceleraci dočasného svícení kontrolky, děkuji za radu předem
tim vystupkem do diry... blbe to proste dat nemuzes, mel bys tam hrb ...aspon teda myslim
Naposledy upravil(a) ála dne 23 čer 2010, 20:50, celkem upraveno 1 x.
Děkujíííí, takže to na tu díru po ERU přijde tak jak je to nafocený že
normalne to rozdelej a uvidis... a kdyz neuvidis, tak to zas zadelas no...