Vzdálenost mezi pedály plynu a brzdy

Co nenajdete na fóru v sekcích Astra G, pravděpodobně to bude zde.
Odpovědět
lape

Vzdálenost mezi pedály plynu a brzdy

Příspěvek od lape » 19 čer 2010, 14:07

Zdravím.Díval jsem se do tématu jak demontovat palubní desku a na fotkách jsem si tam všiml,že mezi pedálem plynu a brzdy ja spousta místa.Otec si teď koupil Zafiru r.v 2000 a tam je to přesně naopak.Mezi brzdou a plynem místo skoro není.Já dostávám nohu na plyn jen velmi těžko a skoro pořád chytám o brzdu.Tak by mě zajímalo,jestli je to rokem výroby,že by to třeba u novějších modelů změnili,nebo je tam jiný problém.Tady fotka pro představu http://picasaweb.google.cz/lape444/OPEL ... 0699816546
Z té fotky se zdá,že je tam taky relativně dost místa,ale není.Tady ještě fotka z toho tématu,kde jsem si všiml,že je tam víc místa

Reklama

Alzafir

Re: Vzdálenost mezi pedály plynu a brzdy

Příspěvek od Alzafir » 19 čer 2010, 15:57

Ahoj, to vypadá na nějakého Tima kutila. Němci jsou pedanti a dát pedály takhle blízko...,to asi nevymysleli, to může být za jízdy na zabití :x . Já mám model 05 a tam je to jako u fotky z rozborky palubky. I tak když občas jedu v polobotkách, tak si sem tam štrejchnu. Kdybych měl vzdálenost jako Ty, tak brzdím a přidávám plyn zároveň. Snad Ti to potvrdí někdo ze stejného ročníku,ale myslím, že to není z výroby. Můžeš to vyfotit, aby bylo vidět i na zakřivení pák pedálů?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

M.erik

Příspěvek od M.erik » 19 čer 2010, 16:02

Tak u mě je to takhle :arrow: Obrázek

lape

Příspěvek od lape » 19 čer 2010, 16:26

No tak já s tím jezdit nebudu,maximálně párkrát za rok.To si koupil otec,já mám francouze(a teď do mě :) ) Ale když jsem do toho poprvé sedl a zůstala mě tam viset bota a nemohl jsem to dostat ven abych šlápl na brzdu,tak mě to trochu vyděsilo.Otec říkal,že mu to ani nedošlo,páč má 6tku nohu,takže on asi problém nemá :) Původně jsem si myslel,že to tak má být.Člověk nikdy neví co výrobce napadne,ale když jsem pak viděl fotky jiných Zafir a tu velkou mezeru mezi pedály,tak jsem začal bádat.No nafotil jsem to zakřivení pedálů.Na první fotce je to ještě s to umalou mezerou,další dvě už jsou poté co jsem rukou natáhl brzdu ke spojce.Šlo to celkem lehce,bez použití nějaké velké síly.Takže nevím co s tím kdo dělal,ale teď už by to mělo být OK.Hned jsem to otestoval a je to v pohodě,místa na nohu už tam mám dost.I když tak jako na fotce z rozborky to ještě není,tak už to stačí a víc to rvát nechci,abych něco neurval.Tady fotky
http://picasaweb.google.cz/lape444/OPEL ... 8196419730
http://picasaweb.google.cz/lape444/OPEL ... 6532047842
http://picasaweb.google.cz/lape444/OPEL ... 9165049842

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 19 čer 2010, 18:17

To vypadá, že jsi zvítězil 8) . Ono i na té fotce je vidět, že spodní a vrchní hrana pedálů nejsou rovnoběžné. Jinak já to mám takto:
P6190020.jpg
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

lape

Příspěvek od lape » 19 čer 2010, 19:25

No teď už je to s místem mezi pedály v pohodě.Jak jsem psal,já s tím sice budu jezdit jednou za Uherský rok,ale přece jen je lepší,když člověku nezůstává noha zaseklá mezi pedály a auto přede mnou se tak rychle přibližuje :D Jinak díky za fotky a pomoc

MAX - CZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MAX - CZ » 19 čer 2010, 19:36

lape píše:... poté co jsem rukou natáhl brzdu ke spojce.Šlo to celkem lehce,bez použití nějaké velké síly...
No tak tohle se mi moc nelíbí!!! :( Jestli jsi ten pedál narovnal lehce rukou, tak si nedokážu, teda spíš vůbec nechci, představit co se stane s pedálem až budeš potřebovat na něj v krizové situaci prudce šlápnout nohou. :o Rozhodně doporučuju kontrolu resp. preventivní výměnu pedálu nebo ukotvení.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005

https://www.automilacek.cz

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 19 čer 2010, 20:05

žeby nějaká bouračka až se ohl pedál? rozhodně rozdělat a zkontrolovat
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 19 čer 2010, 20:34

MAX - CZ píše:
lape píše:... poté co jsem rukou natáhl brzdu ke spojce.Šlo to celkem lehce,bez použití nějaké velké síly...
No tak tohle se mi moc nelíbí!!! :( Jestli jsi ten pedál narovnal lehce rukou, tak si nedokážu, teda spíš vůbec nechci, představit co se stane s pedálem až budeš potřebovat na něj v krizové situaci prudce šlápnout nohou. :o Rozhodně doporučuju kontrolu resp. preventivní výměnu pedálu nebo ukotvení.
Vojta píše:žeby nějaká bouračka až se ohl pedál? rozhodně rozdělat a zkontrolovat
jako bych tyhle slova už někde viděl :twisted: :mrgreen:
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Odpovědět