co na drobné škrábance..

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
radek_

Re: co na drobné škrábance..

Příspěvek od radek_ » 30 bře 2010, 18:44

Pico píše:Dovolím si nesúhlasiť, že na obyč. farbe royal blue je ešte aj lak. Veď tá farba ide škrábať normálne nechtom a to nemusíš ani príliš tlačiť. Skús nechtom poškrábať metalízu.
Noooo ... dovolím si nesouhlasit:-D kdyz je opřu nehtem do stříbrný metly, malinkatej skrábaneček tam zůstane ... ale není to nic co by nešlo rozleštit :)
Astra G 1.7 DTI, 2003

Reklama

Pico

Příspěvek od Pico » 30 bře 2010, 20:11

Veď práve, skús to urobiť do obyč. farby. Žena oplachovala auto a gumenou hadicou na ktorej bola nejáka nečistota ako ju ťahala cez ľavý predný blatník tento doškrábala. Na metalíze by sa to nestalo - je tam ten lak. / predtým som mal striebornú metalízu na F-ku /.
Astra II

radek_

Příspěvek od radek_ » 30 bře 2010, 20:14

Joo jenomžee.. ono metla na f-ku a na g-čku je uplně něco jinýho ...
Na f-ku ještě byla metla ředěná ředidlem ... ale teď už se v zájmu ekologie používají vodou ředitelné barvy, který jsou oproti těm původním pěkný sračky .... :x :x
Astra G 1.7 DTI, 2003

Pico

Příspěvek od Pico » 30 bře 2010, 21:31

Ja som mal F-ko r.v. 1999, teda taký istý ako máš ty G-čko. Nie som lakýrnik ale podľa mňa metalíza má viacej vrstiev ako obyčajná farba.
Astra II

palix

Příspěvek od palix » 29 dub 2010, 10:07

Na royal blue nie je lak (škriabe sa neskutočne), ale v tej opravnej sade je. Myslím, že je to na ochranu toho opraveného miesta. Ja som to nepoužil na všetkých opravovaných miestách a vyzerá to super, aj bez laku.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007

pepik
Bydliště: vlevo za pravim rohem stredne u prostred nahore smerem severojih = Praha :D

Příspěvek od pepik » 08 kvě 2010, 07:58

co treba smrgl papir drsnost 5000 a zbrousit to pod vodou a pak rozlestit brusnou pastou? :) (delal sem takhle par veci a naprosta bomba :), akorad se na to musi lestit rucne :( takze se na tom nechaji ruce :( :D )
FFS-flip flop simson a na nem dalsi ruzne blbosti ale par uspesne vyhranejch soutezi za sebou maa :D ( http://www.youtube.com/watch?v=2xeThFUemyE&NR=1 )

OPEL ASTRA G CARAVAN 2.0 DTi Confort + AEZ 17´´ na 8J + cerne AE + kozenej vnitrek a dalsi veci v interieru :) + 2x garfild za oknem :D

oda886

Příspěvek od oda886 » 09 čer 2010, 07:59

ten úžasnej Fix It Pro jsem bohůžel koupil (cca 100Kč)... Sice na chvilku zakryje škrábanec (ale při pohledu hodně z blízka je tam stále) ale po prvním dešti je milej škrábanec zase zpět

palix

Příspěvek od palix » 09 čer 2010, 09:47

Také zázraky z tv shopingu sú nanič. Ešte že to stálo len 100 KČ ;). Mne sa ako som spomínal najviac osvedčil Turtle wax safe cut. Prípadne treba vyskúšať podobné značkové prípravky.

Pico

Příspěvek od Pico » 05 črc 2010, 17:44

Takže som si kúpil opravnú sadu Royal blue kód farby Z20Z / 7,- € /. Takisto Turtle wax safe cut / 7,- €/,na doporučenie Palixa. Nejáky hňup mi odrel ľavú časť predného nárazníka asi v štyroch miestach bol lak opadaný v šírke 4 mm a dĺžke cca 8 cm. Podklad je čierny plast, takže to nebolo až tak vidieť. Pretrel som to lakom so štetcom, ktorý je v balení. Som spokojný, len to bude treba zaleštiť. V predaji je aj farba v spreji a tá by bola snáď ešte lepšia. Potom som vyskúšal safe cut. Zo začiatku s rešpektom ale po chvíli som tlačil, až sa auto hýbalo. Stálo to ale za to. Jemné škrabančeky zmizli úplne. Väčší len čiastočne, musím to ešte opakovať. Je to ale riadna makačka, až mám svalovicu. Ako som čupel pri aute, tak som objavil spústu ďalších jemných škrabancov ale to už neriešim. Jednoducho je to daň za tmavú farbu a tá naša je nenormálne háklivá. Opravované miesta som preleštil TW + teflón. Lak som nepoužil, hoci je v balení. Ono by to samozrejme chcelo poriadne pred natretím vyhladiť jemným šmirglom, potom to odmastiť, natrieť s citom a leštiť a leštiť. Mám to na spodnej strane nárazníka, robil som to len tak, že som auto predtým umyl, miesto osušil a natrel. Robil som to na chate v lese a komáre zo mňa dostali asi deci krvi ale vyzerá to dobre. Dá sa však ešte lepšie. :D
Astra II

palix

Příspěvek od palix » 06 črc 2010, 12:43

Ono to ide pomerne ťažko, ale na to, že to robí človek amatér je výsledok postačujúci - ja som aspoň s mojími opravami spokojný ;). Som rád, že podobný postup zabral aj Picovi ;)

Shimmeron

Příspěvek od Shimmeron » 06 črc 2010, 13:22

Zabral ten postup aj mne na cervenej, tak isto pretret skrabanec opravnou sadou a potom safe cut + prelestenie color magicom a vysledok je dost dobry, velke skrabance videt len fakt pri pozornom studovani a male nenajdes vobec 8)
Opel Astra Classic II Eco Line, Grand Lux Super, Twin Spark - rv. 2009, 5d, Z14XEP, 66kw / 90hp, Magma Red, vybava klima, ele. predne okna, vyhrievane a ele. spatne zrkadla, Dezent V-Dark 15", predne kompa Magnat.

Moj S-opel TU

Pico

Příspěvek od Pico » 30 črc 2010, 22:34

No dnes som objavil ďalší škrábanec, resp. vryp do laku na PZ dverách. Lenže okrem toho je v tom mieste aj preliačina a na tú opravná sada nepomôže. Parkoval som pred Tescom a ľudia sú ako hovadá ale to je už do iného vlákna.
Astra II

palix

Příspěvek od palix » 03 srp 2010, 09:53

Ja sa snažím parkovať na kraji parkoviska - niekde pri obrubniku (myslím krajné miesto), kde môžem ísť až na okraj, alebo na miestach pre rodiny s deťmi (tie miesta sú pri Tescu a sú o dosť širšie) - veď malé deti mám, tak mi to patrí ;). Neparkujem, ak sa dá pri 3 dverových autách.

Odpovědět