Kontrolka elektroniky motora - večný problém
Kontrolka elektroniky motora - večný problém
Zdravím. Ja už ani neviem, koľko tých chýb moja Astra má, ale je ich veľmi veľa. Jedna z nich je tá, že asi pred rokom mi začala svietiť kontrolka elektroniky motoru vždy, keď som auto štartoval za tepla. Po trištvrte roku som to praskol na diagnostiku, a vyhodilo mi chybu "Snímač otáčiek vačkového hriadeľa - nehodnoverný signál". Tak som asi pred troma týždňami vymenil snímač vačky. Chvíľu bolo všetko ok, ale potom asi pred dvoma týždňami mi za jazdy pri rýchlosti asi 130 km/h auto trhlo a pokračovalo ďalej v jazde, akoby nič. Ale vrátili sa tie sprosté štarty s rozsvietenou kontrolkou. A teraz už aj za studena. 90% štartov je s rozsvietenou kontrolkou...
Moja otázka - mohlo to trhnutie auta znamenať nejakú zmenu polohy snímača vačky, a teraz to opäť nefunguje?? Pretože dovtedy šlo po výmene všetko super.
Druhá otázka - poloha snímača vačky sa aj nejak nastavuje? Alebo je jeho poloha pevná a jeho výmena je blbuvzdorná?? Ak sa nastavuje, tak akým spôsobom??
Vďaka za odpoveď. Ak vôbec nejaká je...
Moja otázka - mohlo to trhnutie auta znamenať nejakú zmenu polohy snímača vačky, a teraz to opäť nefunguje?? Pretože dovtedy šlo po výmene všetko super.
Druhá otázka - poloha snímača vačky sa aj nejak nastavuje? Alebo je jeho poloha pevná a jeho výmena je blbuvzdorná?? Ak sa nastavuje, tak akým spôsobom??
Vďaka za odpoveď. Ak vôbec nejaká je...
ASTRA G Sport, r.v.2000, 3dv., X20XEV
- Reklama
Re: Kontrolka elektroniky motora - večný problém
skus znova diagnostiku a budes vediet viac ako hadat co tomu moze byt a tak napis odkial si niekto ma aj na sk diagnostiku ktory su tu tiez prihlaseny a urcite by ste sa dohodly
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Od kterého výrobce bylo to nové čidlo?
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
Dej tam Siemens.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
No, Roman, a kde mám záruku, že to prestane robiť? FACET ma stál okolo 75 EUR, a Siemens, keď som zisťoval cenu, tak stojí okolo 150 EUR, plus-mínus, možno sa mýlim. A tak či tak, ten snímač je v aute len mesiac, takže nech by bol akýkoľvek, nie je podľa mňa možné, aby za mesiac odišiel. Oprav ma, ak trepem do vetra.
A ja nemám zbytočných 150 EUR.
A ja nemám zbytočných 150 EUR.
Pokud něco píše RomanK, považoval bych tu informaci jako by byla se zárukou.Kiski píše:No, Roman, a kde mám záruku ...
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
záruka se týká funkčnosti čidla, ne jistoty odstranění závady, a o tom to je.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
- Cidla
- Kontaktovat uživatele:
Měl sem ten samý problém, koupil jsem nový, ale neoriginál a dělalo to samé. Pak vyměnil za originál a vše ok. Romanovy bych věřil . Holt někdy šetřit se nevyplácí jak jsem zjistil...
moje bývalka :-)
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
https://www.astra-g.cz/galerie/cidla/
No, veď uvidím, čo sa dá robiť. Ešte to pichnem na diagnostiku, a potom budem múdrejší... Aj tak vďaka všetkým za odpovede.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Z 10ks Facetu jich asi tak 8 po měsíci nefunguje.Odzkoušeno!!!Dávám buď Siemens nebo VDO a je pokoj.
no to je teda síla, co si dovolí někteří výrobci vyrábět a prodávat.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
A když to navíc potvrdí Denny, tak není potřeba o ničem dál přemýšlet.APiK píše:Pokud něco píše RomanK, považoval bych tu informaci jako by byla se zárukou.Kiski píše:No, Roman, a kde mám záruku ...
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
Ale je treba premýšľať. Možno hlavne o tom, kde na ten snímač zohnať prachy...
A diagnostika ma tak či tak neminie...
A diagnostika ma tak či tak neminie...
Základem je že když si něco nového koupím v obchodě ( ne u Čongů ), tak si od toho nechám paragon pro případnou reklamaci Neváhal bych a šel reklamovat a vysvětlil jak se věc má. Pokud nebude i toto čidlo muset mít odbornou montáž někde v servisu A buď mě pošlou do pryč, nebo vymění a já si doplatím za ten lepší
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!