Zadní světla - diodové žárovky
Re: Zadní světla - diodové žárovky
Pro brzdová světla doporučuji následující zapojení. Na jednom 10W rezistoru se pálí sice jen 5W, ale i tak to topí. Tohle celé zapojit paralelně k LED světlům.
To že to topí nevadí těm rezistorům (ty jsou na to stavěné) ale může to při nesprávném umístění napáchat v autě škodu. V žádném případě nefixovat ke kabelovým svazkům, plastům apod.
To že to topí nevadí těm rezistorům (ty jsou na to stavěné) ale může to při nesprávném umístění napáchat v autě škodu. V žádném případě nefixovat ke kabelovým svazkům, plastům apod.
Naposledy upravil(a) APiK dne 26 kvě 2010, 09:03, celkem upraveno 1 x.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
- Reklama
Radošu, to jsem nepochopil. To jsou 4 rezistory zapojené sériově a to vše paralelně ke koncovým LED světlům? Pokud ano, tak ANO, ale výsledný odpor musí být těch 10 ohm (tzn jeden rezistor ideálně 2R5).Radoš 92 píše:
A Trdlo by mohl vyprávět, viď....A[b][color=#FF0000]S[/color][/b]PiK píše:Pro brzdová světla doporučuji následující zapojení. Na jednom 10W rezistoru se pálí sice jen 5W, ale i tak to topí. Tohle celé zapojit paralelně k LED světlům.
END
Ne jen Trdloň. Všechny výkonové prvky hřejí. Většinou stačí jen kus nějakého AL profilu a vhodně přidělat ke kastli a je klid.Trdlo[b][color=#FF0000]ň[/color][/b] píše:Trdloň by mohl vyprávět, viď....
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže by to mohlo ve finále vypadat takhle: odpory napájet podle Apikova obrázku a dát mezi hliníkový profil, který se přišroubuje ke kastli. (Možná by stačilo i jedním šroubkem, druhý by jen spojoval profily k sobě. A toto udělat na každé světlo, nebo jen jednou?
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
V podstatě Radošu ANO. Osobně bych volil třeba hliníkový profil "U" a podobným způsobem jako to máš na obrázku hliníkovou příložkou a stáhl k sobě. Výkonové odpory bývají hranaté. Nenapáchej si u toho zkraty nožiček rezistorů na hliníkové profily atp....
Musíš to udělat pro každé světlo (vpravo i vlevo).
Musíš to udělat pro každé světlo (vpravo i vlevo).
- Ruprecht
- Kontaktovat uživatele:
Je tohle nutny?
Proc zvysovat odber pro to, aby na nejakem mericim odpurku ridici jednotky bylo dostatecne napeti, aby si ridici jednotka myslela, ze ma funkcni svetla? Cozpak nejde zmenit hranicni hodnotu pro tu ridici jednotku, aby si to myslela uz pri mensim proudu protekajiciho svetlama?
Takhle bych to zkousel resit ja a je pravda, ze jsem necetl uplne cele vlakno, ale nezaznamenal jsem zadnou myslenku timto smerem. Pritom by se nemuselo resit zadny teplo z odporu a vymyslet buhvijake konstrukce?
Jestli se pletu a z nejakeho duvodu tohle proste nejde a nejak se to tu uz resilo, tak se Vam omlouvam...
Proc zvysovat odber pro to, aby na nejakem mericim odpurku ridici jednotky bylo dostatecne napeti, aby si ridici jednotka myslela, ze ma funkcni svetla? Cozpak nejde zmenit hranicni hodnotu pro tu ridici jednotku, aby si to myslela uz pri mensim proudu protekajiciho svetlama?
Takhle bych to zkousel resit ja a je pravda, ze jsem necetl uplne cele vlakno, ale nezaznamenal jsem zadnou myslenku timto smerem. Pritom by se nemuselo resit zadny teplo z odporu a vymyslet buhvijake konstrukce?
Jestli se pletu a z nejakeho duvodu tohle proste nejde a nejak se to tu uz resilo, tak se Vam omlouvam...
Opel Astra coupe Bertone 2.0L Turbo - Galerie
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L
Opel Vectra Vauxhall Caravan 2.0L
hlavně nechápu proč toto všechno, když výsledný efekt je stejný jako u klasický žárovky
Vše je o CC, který hlásí prasklé žárovky. A ono odpálkovávat po každém zabrzdění chybovou hlášku je dost otravné.
Hraniční hodnota změnit jde, ale ne u Astry-G/Zafiry. Leda vyřadit z provozu CC nebo část CC, to už jsem tu nakousl.
Hraniční hodnota změnit jde, ale ne u Astry-G/Zafiry. Leda vyřadit z provozu CC nebo část CC, to už jsem tu nakousl.