Výměna / vyčištění turba x17DTL (1.7TD)
Re: Výměna / vyčištění turba x17DTL (1.7TD)
ono by to nejlip rekl denny nebo jiny mechanik mne to asi denny rikal ale nejsem si uz stoprocentne jistej ono ale o egru je tu uz hodne psano myslim takze kdyby se svas nekdo chtel kouknut tak urcite odpoved najde
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
- Reklama
No právě že je tu toho tolik, že kdybych to chtěl projít všechno, tak nedělám tejden nic jinýho
Astra G 1.7 DTI, 2003
vem si dovolenou
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
-
- Kontaktovat uživatele:
tak som to odpojil tu gumovu hadicku co tam ide a zatvoril a nevidim nejaky rozdiel ale to som najazdil malo kontrolka sa nerozsvietila tak neviem
Tak já vyměnil vývěvu a je po problému s kontrolkou
Akorát stejně podle mě to auto netahá tak, jak by mělo. Vůbec není cítit žádné "kopnutí" turba - ani na jedničku
Tak nevím, jestli je v prdeli turbo, či co.... Dá se nějak poznat, jak je na tom turbo??? Mě bylo doporučeno, že mám zkontrolovat, jestli nemá turbo nějakou vůli. Na to jsem koukal a nemá, ani se nehne ....
Nějaké jiné nápady? Diagnostikou to jde poznat? (kontrolka nesvítí)
Akorát stejně podle mě to auto netahá tak, jak by mělo. Vůbec není cítit žádné "kopnutí" turba - ani na jedničku
Tak nevím, jestli je v prdeli turbo, či co.... Dá se nějak poznat, jak je na tom turbo??? Mě bylo doporučeno, že mám zkontrolovat, jestli nemá turbo nějakou vůli. Na to jsem koukal a nemá, ani se nehne ....
Nějaké jiné nápady? Diagnostikou to jde poznat? (kontrolka nesvítí)
Astra G 1.7 DTI, 2003
Podívej na video jak to jede mě taky žádnej kopanec necejtím jestli ti to jede taky tak
http://www.youtube.com/watch?v=HV-Ih1NAlO4
http://www.youtube.com/watch?v=HV-Ih1NAlO4
Dříve:
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Astra G X17DTL - 1,7 TD 5OkW, r.99, 5DV, pal. PC - TID, DRL-LED, tempomat+kontrolka, AngelEyes+Xenon, Křídlo OPC
Opel Vectra B 1,6 16V
Ford Fiesta 1,8D
Škoda Forman
Mám pár otázek..
První z nich je, jestli záleží u motoru x17dtl na natočení agr ventilu?
Je na této fotce natočenej správně?
http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/im ... 000001.jpg
Dál by mě zajímalo jak ten ventil funguje...
Když je jehla plně vyjetá, tak se do motoru pouští výfukové plyny nebo je to naopak?
A poslední dotaz...
Může my někdo vysvětlit jak funguje turbo? Původně jsem si myslel že to funguje podle obrázku
http://img413.imageshack.us/img413/2652/x17dtl68km.jpg
Ale jak jsem pak koukal, tak hadice s modrou šipkou vede k agr ventilu .....
Díky za objasnění...
První z nich je, jestli záleží u motoru x17dtl na natočení agr ventilu?
Je na této fotce natočenej správně?
http://fotoalbum-eu.s3.amazonaws.com/im ... 000001.jpg
Dál by mě zajímalo jak ten ventil funguje...
Když je jehla plně vyjetá, tak se do motoru pouští výfukové plyny nebo je to naopak?
A poslední dotaz...
Může my někdo vysvětlit jak funguje turbo? Původně jsem si myslel že to funguje podle obrázku
http://img413.imageshack.us/img413/2652/x17dtl68km.jpg
Ale jak jsem pak koukal, tak hadice s modrou šipkou vede k agr ventilu .....
Díky za objasnění...
Astra G 1.7 DTI, 2003
Ad1, je to jedno, EGR má na konci jehli tu " čepku" která dosedá na sedlo propojení výfuk sání.
Ad2, když je jehla vyjetá, je ta spojnice výfuk -sání zavřená. Jinak bys to nevyndal ven. Snad se nepletu, kdyžtak mě opravte. A nejlíp to zjistíš při zkouknutí přímo toho sedla EGR ne motoru. Tam se nespleteš.
Ad3, Princip turba, to určitě někde najdeš, co se hadic týče, červená šipka je výstup turba do intercooleru a modrá výstup z intercooleru do sání.
Ad2, když je jehla vyjetá, je ta spojnice výfuk -sání zavřená. Jinak bys to nevyndal ven. Snad se nepletu, kdyžtak mě opravte. A nejlíp to zjistíš při zkouknutí přímo toho sedla EGR ne motoru. Tam se nespleteš.
Ad3, Princip turba, to určitě někde najdeš, co se hadic týče, červená šipka je výstup turba do intercooleru a modrá výstup z intercooleru do sání.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Princip turba samotnýho chápu, jen mi jde o to, že z intercooleru mi jde hadice k agr ventilu... jestli jsem se teda špatně nekoukal ...
Tak mě tak teda napadá, když bych měl děravej intercooler, tak mi bude tlak z něho utíkat, co?
Tak mě tak teda napadá, když bych měl děravej intercooler, tak mi bude tlak z něho utíkat, co?
Astra G 1.7 DTI, 2003
To si piš a nejspíš i pěkně hulit
Ta hadice vede určitě do sání motoru a u 1,7 je nejspíš v tom místě namontován i EGR. ( nikdy jsem ten motor neviděl)
Proto to asi tak vypadá. A zároveň nejspíš spodem tam k EGRu vedou i spaliny.
Ta hadice vede určitě do sání motoru a u 1,7 je nejspíš v tom místě namontován i EGR. ( nikdy jsem ten motor neviděl)
Proto to asi tak vypadá. A zároveň nejspíš spodem tam k EGRu vedou i spaliny.
no jako když na to na jedničku dupnu tak je zamnou slušně černo .. ale za normálního provozu ne ....
Tak už to chápu jak to funguje dík za vysvětlení
Tak už to chápu jak to funguje dík za vysvětlení
Astra G 1.7 DTI, 2003
Ten dým je v podstatě normál. To je zpoždění dodávky vzduchu do motoru, než projde vzduch přes turbo a intercooler. Ale já už nedýmým A to jsem sypal brikety i za normální jízdy. To bych nevěřil, co váha dokáže .
Zdravím všechny.Mám 2.0 typ X20DTL,60kw.Při jízdě jsem zjistil že motor ztratil výkon .Nevíte někdo co s tím???? Turbo jede to jsem zkoušel,ale co víc na co se kouknout atp.díky za rady
2,0di 60kw
valex chtelo by to diagnostiku pak budes poudrejsi a hlavne cisla chyb
Čaute lidičky takže jsem byl dnes na diagnostyce a byla nalezena chyba -P1125 Regulace tlaku přeplňování- taky mi zjistily při přidání plynu že mi málo nasává vzduch než na volnoběh.A dnešní poznatek.Při cestě domů se mi zapla kontrolka výfukových emisí .Tak teď jsem z toho úplně jelen.Ještě jsem si tak vzpoměl jako by mi někde unikal vzduch po nastartování ale nikde jsem nic nenašel žádnou praskliny a tak podobne.Tak nevím kdyby měl někdo radu tak písněte díky.
2,0di 60kw