Zamlžování oken - úprava servomotorku str. 24
Re: Zamlžování oken
Ahoj. Nejlepší bude když si dáš skleničku vína nebo štamprli dobré slivovice, uvedeš se do pohody a v klidu přečteš celé vlákno, protože problémů s tou posranou klapou může být více. Vlákno si přečti pozorně dvakrát i všechny odkazy a uvidíš, že se to vyplatí. Do Opla nechoď budeš platiti a prd z toho. Oprava není jen tak a hlavně zjistit příčinu co odešlo. Nejlepší je vyndat celý odkládací box viz. nahlédnout do odkazového vlákna kde to popisují kluci, pár šroubků a šikovným nářadím odmontovat motorek klapy který je na třech šroubcích ale přístup stojí za prd. Chce to malou golovku a prodloužený klíč tuším č.10 nebo 8. Celkem 15.min. práce když to znáš. Potom musíš zjistit proč se motorek klapy protáčí. Pokud máš DELPHI tak jsou jsou dvě možnosti. mechanická závada a nebo elektronická závada. Další postup je na zváženou, dočteš se ve vlákně a ne vždy se vše podaří opravit jednoduchým způsobem Já zatím jezdím bez klapy, jak říkáš zlatý favorit ale Oplík je lepší a na klapu se chystám před garáží jak bude krásné počasí. Něco už mám vymyšlené abych neplatil v servise 8-tisíc ale kdo ví jestli se podaří. Smradlaví disláci přibývají tak ať se neotrávíme.
Astra G, 1.6, 16V, 74kw, motor X16XEL, 2000. hatchback 5.dv, Černá metalíza, spotřeba 5l/100, klima: ÚPRAVY-LPG IV.genrace - přímé sekvenční vstřikování, carbonové vyhřívání sedadel, GPS, nový palubní PC od Davida, xenon s regulací výkonu, black desing,alu atd.
- Reklama
Ahoj...mno tak zavada lokalizovana a zjistena..ta hridelka, na ktere je motorek a ktera vlastne drzi a nataci celou klapu je v pi*i...tedy zlomena hned kousek za motorkem uvnitr celeho toho bazmeku...mno takze to vidim na tu stamprlu..mam vynikajici merunku..a jdu zjistovat jak to rozebrat, abych se k ni vubec dostal..nebo alespon prichytil at je porad otevrena...
Mno nic...du ja na to...
Mno nic...du ja na to...
Astra G Z16XE 1,6 16V, 12/2004
-
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že nejlepší řešení je, nechat klapu zavřenou, ať tahá jen venkovní vzduch a vys.rat se na to, protože ruku na srdce, kolikrát to člověk použije ?... Otevřeným oknem, se dá taky vyvětrat..
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Tak ted pred chvili jsem skoncil... nejvetsi problem je, ze ta klapka, kdyz je ulomena hridel, nejde jen tak nechat...vyresil to vrtak, sroubek a plastova podlozka..
Astra G Z16XE 1,6 16V, 12/2004
Hlasim se do klubu nefunkcni klapky. Ale proc to pisu, ona ta klapka nekdy funguje, nekdy ne, ten motorek se zasekava a tak divne vrci. Takze je to urcite motorkem jo? Kdyz ho vymenim, bude vsecko fungovat tak jak ma ?
A kdyz funguje, tak se zapnutou vnitrni cirkulaci (sviti) tak je klapka zavrena(bere vzduch z venku) a kdyz ji "vypnu" (zhasne) tak se klapka otevře (bere jen z auta)
A kdyz funguje, tak se zapnutou vnitrni cirkulaci (sviti) tak je klapka zavrena(bere vzduch z venku) a kdyz ji "vypnu" (zhasne) tak se klapka otevře (bere jen z auta)
Přesně opačně.Slash píše:A kdyz funguje, tak se zapnutou vnitrni cirkulaci (sviti) tak je klapka zavrena(bere vzduch z venku) a kdyz ji "vypnu" (zhasne) tak se klapka otevře (bere jen z auta)
video
Vzduch z venku - nesvítí, vzduch z vozu - svítí.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
ano, ale píšu, že to mám opačně, prostě když nesvítí, tak strčím ruku do vetraku, kdyz sviti, tak tam tu ruku nestrcim, protoze je to zavreny, měl jsem napsat
takhle to ted funguje u me v auteA kdyz MI funguje servomotorek, tak se zapnutou vnitrni cirkulaci (sviti) je klapka zavrena(bere vzduch z venku) a kdyz ji "vypnu" (zhasne) tak se klapka otevře (bere jen z auta)
Chápu, ale to je obráceně. Svítit má, když bere vzduch zevnitř, tzn. je otevřena klapka vnitřní cirkulace a zároveň uzavřen přívod vzduchu z venku.
mno to já vím, že má svítit, když je cirkulace aktivní
Dnes jsem to musel ve své Astře rozebrat, protože mlžení už bylo neúnosné. Takže ještě jednou pro toho, kdo to stále neví - pokud zapnu tlačítko "vnitřní cirkulace" (rozsvítí se kontrolka), klapka je v poloze z pohledu zepředu (do kastlíku) OTEVŘENA - čili nasává se vzduch z prostoru auta a je uzavřen přívod vzduchu z venku. Pokud vypínač vypnu (signálka zhasnuta), klapka je z pohledu zepředu (do kastlíku) UZAVŘENA - čili vzduch je nasáván zvenčí. Mimochodem, vše je krásně popsáno zde:APiK píše:Chápu, ale to je obráceně. Svítit má, když bere vzduch zevnitř, tzn. je otevřena klapka vnitřní cirkulace a zároveň uzavřen přívod vzduchu z venku.
https://www.astra-g.cz/zamlzovani-oken/
Jinak já mám problém ani tak ne s motorkem, jako spíše s tím šnekovým mechanismem, který je společně s ozubenými kolečky vevnitř. Motorek pracuje tak, že dostane impuls a jede tak dlouho, dokud nedojde k nějaké zátěži - poté se vypne, v okamžiku stlačení tlačítka vnitřní cirkulace do druhé polohy opět najede, ale točí se opačně až do doby, kdy je odpor tak velký, že se vypne (tak jsem to vysledoval ) - u mě se stává to, že stlačím tlačítko, motorek by chtěl jet, ale celý ten šnekový mechanismus se nějak "rajbne" (sekne), pro motorek je to jakoby povel, že klapka dojela kde má a vypne. Na tom jsem skončil, nevím co s tím - každopádně motorek je v pořádku, naprázdno běží. Jo a navíc se mi na jednom konci zlomilo to plastové táhlo, takže teď mám závady dvě Poradí mi někdo, kde sehnat to táhlo a co s tím mechanismem?
Každopádně klapka je teď u mě v poloze "z pohledu do šuplíku UZAVŘENO", tzn. nasávání ZVENČÍ, vnitřní okruh UZAVŘEN, okna se nemlží, vnitřní okruh mimo funkci.
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
(10/1998)
Mi motorek taky obcas jel a obcas nejel - problem je ne v motorku, ale v tom snekovem mechanismu (snek na hrideli motorku a navazujici 3 plastova ozubena kolecka) - obcas se to nejak sekne a v tu chvili motorek zastavi (asi nejak pozna, ze jakoby klapa dojela do koncove polohy). Kdyz tlacitko vypnes, toci se motorek opacne - respektive mel by se tocit, ale pokud je snekovy mechanismus tak jako u me "seknuty", v motorku jen zahrci a hned vypne.Slash píše:Hlasim se do klubu nefunkcni klapky. Ale proc to pisu, ona ta klapka nekdy funguje, nekdy ne, ten motorek se zasekava a tak divne vrci. Takze je to urcite motorkem jo? Kdyz ho vymenim, bude vsecko fungovat tak jak ma ?
1. Zapnuta vnitrni cirkulace (sviti) - klapa je na pohled otevrena, privod zvenci tudiz uzavren
2. Vypnuta vnitrni ventilace (nesviti) - klapa je na pohled uzavrena (viz ten muj odkaz vyse), privod z vozidla uzavren a privod zvenci otevren.
Opel Astra Caravan 2.0 DI (X20DTL) 16V/60 kW
(10/1998)
(10/1998)
http://img248.imageshack.us/i/obraz099f.jpg/ http://img411.imageshack.us/i/obraz098t.jpg/ tohle jsme udělali dnes s mým šikovným švagrem výměna motorku+mikrospínače=vše uvnitř,teď už zbývá jen tento výtvor otestovat v běžném provozu
Naposledy upravil(a) zip dne 26 čer 2010, 18:38, celkem upraveno 4 x.
Jen škoda, že na těch pidiobrázkách není nic vidět.
zkusil jsem to zvětšit je to focený mobilem jsou tam dva mikrospínače osazený do plastu a na ozubeným kole 2x obroušený kovový šroubek-posléze zalitý v tafixu,dal bych ty obrázky sem ale nějak nevím jak
ahoj tak už taky patřím mezi vás,rozdělal jsem motorek a on běží když ho podržim tak se zastaví a jak ho chci vrátit na druhou stranu tak se někdy rozeběhne ale častějí neudělá nic i když mačkám tlačítko ty ozubeny kolečka chodí uplně volně ale zdálo se mi že ten motorek je stale pod proudem a je pěkně žhavý(mam ho ted vypojeny)zajímalo by mě co mu dává impuls aby se netočil
astra G 1,6 16v XE 2002