Motor 1,7td Astra G versus F
Motor 1,7td Astra G versus F
Dobrý den ,
mám nasledující problém . Tchán jel mou Astrou G do Prahy a na dálnici mu praskla hadice ( voda ) ale on jel dál dokud se auto uplně nezastavilo . Teť mě čeka výměna motoru bohužel jsem sehnal jen motor z F má sice stejný kod X17DTL . Tak se chci zeptat jestli bude pasovat do G . Předem děkuji za odpověď
mám nasledující problém . Tchán jel mou Astrou G do Prahy a na dálnici mu praskla hadice ( voda ) ale on jel dál dokud se auto uplně nezastavilo . Teť mě čeka výměna motoru bohužel jsem sehnal jen motor z F má sice stejný kod X17DTL . Tak se chci zeptat jestli bude pasovat do G . Předem děkuji za odpověď
- Reklama
Re: Motor 1,7td Astra G versus F
Když má stejný kód tak motor jako jako tak pasovat bude.
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
-
- Kontaktovat uživatele:
do toho F-koveho sa musi vyvrtat diera do bloku kvoli niecomu
-
jasně vyvrtej si do bloku díru Bože to jsou rady!!!
rozdíly:
F kový X17DTL ( o 30° pootočený hliníkový nálitek turba - to má také kruhovou přírubu svodů s turba (Gčko má trojůhelníkovou) lze ponechat a dát na Fkový motor - jen musíš pootočit tu nasávací přírubu turba)
Fkový motor nemá ŘJ tj do čerpadla jde pouze jeden drát s + 12V na elektromagnetický ventil paliva (některé měli na čerpadle Imo)
Pro předělání do Gčka je potřeba převařit jeden úchyt F kového motoru - nic co by mechanik nezvládl...
Jiný vrchní nasávací hliníkový díl
obyč EGR ventil možno bez problémů vypojit hadičku podtlaku a tím ho vyřadit - hadičku nutno zaslepit.
Fkový motor má "pouze" 50kW oproti Gčkovému 55kW (ovšem dle mích zkušeností je tohle způsobeno turbem, které u Gčka "tlačí" víc. tedy podle toho co jsem zaregistroval já osobně! Mám sice Fkovou astru ale turbo jsem do něj dal s Gčka - skoro zánovní!
Pak už jen drobnosti. Z Gčka ti zbyde dost el. kterou efkový motor nepotřebuje...
rozdíly:
F kový X17DTL ( o 30° pootočený hliníkový nálitek turba - to má také kruhovou přírubu svodů s turba (Gčko má trojůhelníkovou) lze ponechat a dát na Fkový motor - jen musíš pootočit tu nasávací přírubu turba)
Fkový motor nemá ŘJ tj do čerpadla jde pouze jeden drát s + 12V na elektromagnetický ventil paliva (některé měli na čerpadle Imo)
Pro předělání do Gčka je potřeba převařit jeden úchyt F kového motoru - nic co by mechanik nezvládl...
Jiný vrchní nasávací hliníkový díl
obyč EGR ventil možno bez problémů vypojit hadičku podtlaku a tím ho vyřadit - hadičku nutno zaslepit.
Fkový motor má "pouze" 50kW oproti Gčkovému 55kW (ovšem dle mích zkušeností je tohle způsobeno turbem, které u Gčka "tlačí" víc. tedy podle toho co jsem zaregistroval já osobně! Mám sice Fkovou astru ale turbo jsem do něj dal s Gčka - skoro zánovní!
Pak už jen drobnosti. Z Gčka ti zbyde dost el. kterou efkový motor nepotřebuje...
- Luboš X17DTL
Géčkový motor (X17DTL) má taky 50kW, 55 Kw má Isuzu.Martinekxxl píše: Fkový motor má "pouze" 50kW oproti Gčkovému 55kW (ovšem dle mích zkušeností je tohle způsobeno turbem, které u Gčka "tlačí" víc. tedy podle toho co jsem zaregistroval já osobně! Mám sice Fkovou astru ale turbo jsem do něj dal s Gčka - skoro zánovní!
...
Pokud potřebuje zaměnit svůj poškozený motor za motor z eFka, tak vše, co bude potřebovat, mu ze starého zbyde.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583
-
- Kontaktovat uživatele:
Martinekxxl píše:jasně vyvrtej si do bloku díru Bože to jsou rady!!!
ja som mu neradil len som napisal ze sa tam musi vyvrtat nejky otvor aby vedel ze niesu totozne
Je toto mozne spravit aj s motorom TC4EE1 60kw/82hp, totiz mam Astru F rv93 prichadza jar a tak zacina kvitnut, rad by som kupil Astru G a do nej importoval tento motor kedze tam mam vymenene rozvody, komplet pretesneny a najazdene ma iba 110tis km
ak ano mam hladat 1,7 alebo mozem aj 2,0 pouzit
ak ano mam hladat 1,7 alebo mozem aj 2,0 pouzit