Výměna brzdových destiček vs. info na palubním počítači
Výměna brzdových destiček vs. info na palubním počítači
Zdravím všechny a prosím o radu. Mám po výměně všech brzdových destiček (před koupí, původním majitelem) a palubní počítač mi stále po nastartování hlásí kontrolu brzdových destiček. Asi došlo k výměně destiček za destičky bez kontaktu opotřebení. Mělo by se toto upozornění po výměně samo odstranit, nebo je nutné to udělat na diagnostice vymazáním údaje z registru závad? Nebo mě to bude upozorňovat stále, až do další výměny za destičky s kontaktem opotřebení? Za odpověď díky.
Zafira 2002, 1.8, 92 kW
Zafira 2002, 1.8, 92 kW
- Reklama
Re: Výměna brzdových destiček vs. info na palubním počítači
Dle mého názoru vymazat chybové hlášení jezdím náklaďákem a na diagnostiku musím taky páč mi to jinak pořád otravuje samo se to nevyresetuje jednou je to uložené jako chyba a tu tě to bude připomínat pořád
jestli myslis hlasku brake light check tak ta tam bude pořád....
Nejdřív napiš kterou hlášku Ti to píše - přesně! Pokud je to skutečně opotřebení tak ti to bude hlásit furt. S diagnostikou to nemá nic společného.
2x Opel Astra caravan 99/1,6 16V/X16XEL/Z147 - Italka a Švýcarka
.....po nastartování a zmizne po prvním sešlápnutí brzdyJocker píše:jestli myslis hlasku brake light check tak ta tam bude pořád....
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš čekat na nové desky.Čidla nejsou součástí ,můžeš je doplnit na tvoje desky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja jsem mel, ale treba prervany kablik leveho predniho kola. Zkousel jsem totiz (samozrejme po vymene desek) vymenit i cidla a nic a pak jsem to videl.
Pánové, jelikož mě čeká výměna zadních kotoučů a destiček,do které se chci pustit já sám, začal jsem pátrat, jaké destičky a kotouče vybrat. U kotoučů není problém, ale u destiček je nutno zvolit brzdový systém (Bosch, Lucas). Jak poznám, který je na voze použit?
-
- Kontaktovat uživatele:
přesně jak píše denny.. stačí koupit a vyměnit staré výstražné kontakty za neopotřebené a hláška typu Bremsbelag a nebo Brake Pad nebo Pastiglie freni či Garniture de frein zmizí sama ...
pokud máš hlášky typu Bremslicht Prüfung , Brake Light Check , Controllo luce freni (Controllo luci stop) , Controle des feux stop , tak tam bude pořád a zmizí po prvním sešlápnutí brzdy tak jak píše jocker . pokud zmizí, tak máš brzdové světla v pořádku ...
- varovná hlášení převzata od Mike.S
pokud máš hlášky typu Bremslicht Prüfung , Brake Light Check , Controllo luce freni (Controllo luci stop) , Controle des feux stop , tak tam bude pořád a zmizí po prvním sešlápnutí brzdy tak jak píše jocker . pokud zmizí, tak máš brzdové světla v pořádku ...
- varovná hlášení převzata od Mike.S
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Poznáš to podle tvaru destiček.squedo píše:Pánové, jelikož mě čeká výměna zadních kotoučů a destiček,do které se chci pustit já sám, začal jsem pátrat, jaké destičky a kotouče vybrat. U kotoučů není problém, ale u destiček je nutno zvolit brzdový systém (Bosch, Lucas). Jak poznám, který je na voze použit?
Jinak ti doporučím to nechat raději udělat někoho znalého Opela.Dost tu předělávám u systemu Bosch polohu destiček po amaterských machrech nebo po různých pneuservisech.A už mi to docela leze krkem,takže se na to brzy vyhulím a začnu to účtovat se 100% přirážkou.
Denny, a v com tam robia chybu? Kde je tam problem? Nedaju tam tie pliesky? Alebo?
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Identifikovat podle tvaru, když nevím, jaký tvar má Bosch a jaký Lucas Cenová nabídka z autorizáku za 7200 kaček mi připadne přehnaná....
na strmeni mas napisane o ktoreho vyrobcu ide
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
o víkendu chci konečně vyměnit brzdové destičky na přední nápravě, podle knížky Jak na to sundám kolo, pak třmen, vyháknu pružinu, která jistí desky v třmeni a vyndám desky - po sem dobrý, ale pak jsem tam četl, že abych desky dostal na kotouč, musím trochu zatlačit pístek dovnitř, ale někde (a to nemůžu najít ) jsem četl příspěvek od dennyho, že se zatláčet NESMÍ, ale má se zašroubovat - otázkou je jak? je na to nějaký klíč? a proč se ten pístek nesmí zatláčet?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
vsichni si to malinko sikovkama zmackne a nasadi desticky ja sem si to taky tak delal a pohoda jenom dej bacha aby si to nejak neposkodil.Ja sem si dal pres to hadr a uplne lehce mi to slo
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013