vibrace motoru
Re: vibrace motoru
To jsme na tom úplně stejně. Diagnóza jak přes kopírák....... Kontrola svodů, vlnovce, i silentbloků motoru - vše ok a vibrace pořád zlobí.....
- Reklama
Je to ode m dost "střílení od pasu",ale co volný setrvák? S podobným problémem jsem se setkal na Oktávce. Studený nic a jak se trochu zahřál motor tak to nepravidelně uklepávalo. Nejznatelnější to bylo při volnoběhu.
Upozorňuju, že setrvák je dost nákladný náhradní díl, origo tuším necelých 30tis. a nejlevnější co jsem viděl snad kolem 15tis.
Upozorňuju, že setrvák je dost nákladný náhradní díl, origo tuším necelých 30tis. a nejlevnější co jsem viděl snad kolem 15tis.
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
Nemá to nic společného se studeným nebo zahřátým motorem. Abych to popsal trochu víc: zdá se mi, že se to projevuje nejvíc na dvojku, otáčky tak 1500-2000. Vibrace jdou ruku v ruce s duněním. Není to nic až tak brutálního,ale na benzínový motor je to zvláštní. Kultivovanost to prostě není. O víkendu se kouknu jestli není třeba něco uvolněný u airboxu.....
Naposledy upravil(a) squedo dne 05 kvě 2010, 22:29, celkem upraveno 1 x.
tak jsem to všechno kontroloval.silenbloky v pohode a jeden borec koukal na setrvak a taky v pohode.zjistil jsem že když to začne na ten neutral ten motor zakopávat,tak začne modře kouřit a divně smrdět,jako když je špatně spálena nafta.a když dám na neutrál okolo 2000 ot-min,tak začnou otáčky kolísat 200ot-min nahoru a 200ot-min dolu,když jdou dolu tak tam jako neco otevře a jdou zas nahoru a takhle pořát.když jsem to mněl napíchlí tak počítač říkal vše ok,akorát co mi vrtá hlavou je na kolonce egr ventilu bylo napsáno funkčnos v pořádku,ale na těch egr spalinách nebo jak to tam bylo, bylo na olnoběch napis v pořádku a kdyz jsem dal tšch2000ot-min tak napis nesprávné,tak si myslim jestli mně teda ty dva roky trápení nakonec netrápi egr ventil.co myslíte....
opel zafira elegance, 2.0dti 74kw, Y 20 DTH, r.v2003
Tak jsem nechal v servisu komplet výfukový systém...vše ok. Pomalu se s tím vypořádávám stylem jízdy.....nenechávám otáčky padat na 1500 a když už třeba na dvojku se tak stane, tak nepřidávám tolik plynu a pak to nedělá. No ale to se mi nezdá jako řešení. Jo a motor je Z18XE
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja mam za sebou vymenu ulozeni motoru. Ten silentblock pod baterkou byl otrhlej. Nicmene se nic nezmenilo. Nemuzu motor trapit pod 2000t/ot jinak zacne vibrovat a zvenku to zni jak dira ve vyfuku. Vibruje, zevnitr mi z toho rezonuje palubka. Jsou to vibrace, zacnou az tak az pri 1400ot a konci tak 2200ot a vytrati se uplne az tak pri 2500ot. Zevnitr je celkove motor do 2500ot dunivy, je citit i v sedackach. Vymeneno olozeni motoru, svody a cely vyfuk mimo katalizatoru. Taky se ze spotrebou nedostanu pod 10. Uz je teplo celkem a jezdil jsem i za 9. Mesto. Dalnice s klimou do 8l a ted stale nad 10
Svody jsou spojený s katem nebo ne? Že svody máš nový a kat jsi neměnil....
Koukám, že ty vibrace jsou častý problém.....už by to měl někdo rozlousknout a zjistit, kde je zakopanej pes.....
Koukám, že ty vibrace jsou častý problém.....už by to měl někdo rozlousknout a zjistit, kde je zakopanej pes.....
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Svody ne, ale ta trubka od nich. Je na ni pletenec, hned u svodu, pak jde dal dolu, lambda - kat - lambda(tosim ze za) a pak se napojuje stred. No v oplu rekli, ze jsou praskle, ale efek zadny, ani jsem si nevsiml ze by prdeli. Predtim jsem menil vlnovec. Kat jsem koukal ze nikde neprdi, vypada vcelku zachovale a uz to vibruje pul roku a jezdi furt stejne, jen ta spotreba je uminene stale na 10.5l Jinak mi to zaclo pri prujezdu kruhace z cista jasna. Na dotek se motor klepe, pri 2000ot je to nejvyraznejsi, ale nijak dramaticky. Na pohled velmi malo a kdyz jsem sahal na na mista, kde je ulozeni, tak se to neprenasi ani na jedne strane ani dole. Novy je i spodni silentblock v podlaze.
A to Ti dělá jen když je motor pod zátěží nebo i když jen motor vytočíš na volnoběh? Mě jen pod zátěží....
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz ho nezstezuju, citim vibrace v jemne, v sedacce a asi pri 1300ot mi zavibruje plast pod oknem jemne. To je staly stav, je to citit i podleze a tak. Jinak kdyz to zatizim, tak to panecku grady (1300 - 2500ot cca) To vibruje palubka a kaslik. Nad 2500ot je ticho a klid.
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes se stala zvlaštní věc. Když jsem startoval, asi ne dostatečně dlouho, motor zakuckal, zapoškubal, ozvala se rána, jak z díry ve výfuku a motor naskočil. Po chvilce se mi větráním začal valit bílý výfukový kouř. Tak 5 vteřin kouře. Po otevření kapoty se už nedalo určit odkud se vyvalil Nevím zda to má souvislost. Každopádně u motoru není slyšet prdění výfuku.
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Tak už mám problém vyřešen Ač se mi to nezdálo až tak pravděpodobné, tak to byl katalizátor. Neprojevilo se hned po výměně, to to bylo snad ještě horší, ale po ujetí cca 40km se počítač srovnal s novýma hodnotama a vibrace se vytratily. Motor se o něco lépe vytáčí, je tiší a vibrace v sedačkách taky pozvolna zmizely, takže pohoda Jak jsem psal, auto se půl roku chovalo stejně, tak se mi to moc nezdálo, že by to měl být KAT, začlo to naprosto náhle a na výkonu se to neprojevilo, ale ta spotřeba. Ta mi na dálnici zvýšila městský průměr, což bylo divné. Tak jsem vyměnil poslední část výfuku, která byla ještě stará a je to
No v předchozím příspěvku píšeš, že jsi měnil vše mimo katu......
- riddick2663
- Kontaktovat uživatele:
Jj, sice jsem na něj furt myslel, ale nevěděl jsem. Většinou když začne odchazet Kat, tak to už jde celkem rychle, co mam zkušenosti z dob co jsem dělal v servisu a když odešel nedávno kamarádovi, tady se to nijak nezhoršovalo. Asi se vysloveně nerozpadl, ale jen se nějak hnul bo něco takového. No další zkušenost
Tak problém vyřešen spravylo to 35000kč za nový vstřikovací čerpadlo
opel zafira elegance, 2.0dti 74kw, Y 20 DTH, r.v2003