Výměna sloupku řízení

Zde řešíme vše co se týká interiéru a exteriéru mimo tzv. tuningu a stylingu, na to máme jinou sekci...
Odpovědět
fabio.07

Výměna sloupku řízení

Příspěvek od fabio.07 » 21 dub 2010, 19:57

Zdravím,o víkendu se chystám měnit sloupek řízení :) protože špatné ložisko volantové hřídele mě donutilo sehnat z vrakáče novej sloupek, v tomhle oboru jsem jaksi amatér :? tak vás prosím o radu jak postupovat nebo na co si dat pozor :twisted: jestli už máte někdo s tímto zkušenost. Díky

Reklama

iwo126

Re: Výměna sloupku řízení

Příspěvek od iwo126 » 27 dub 2010, 22:35

Mne to lozisko tiez vcera odpadlo.lopka to a zadrhava sa.Zhanam ten stlpik ale neviem do ktoreho roku je zhodny z rokom 98.Poradte mi ci benzinove a dieselove su rovnake.vcera som to rozoberal po tme a nevsimol som si ako tam je namontovana spinacia skrinka ci je privarena,prinitovana alebo prisrubovana ci nebude problem vymenit tu spinacku.

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 29 dub 2010, 08:42

Takže:
Povolíš dva křížáky zepředu na obložení sloupku a sundáš vrchní díl, pak zvrchu 2 torxy T20 a jeden zespoda na spodním dílu obložení sloupku, jeden TX20 na páce pro stavění volantu a sundáš packu z tyčky stavění volantu, sundáš spodní díl obložení sloupku. Vysuneš páčky blikny a stěraču, jen odjistíš plasty a vytáhneš. Povolíš 2 TX30 zezadu volantu povytáhneš airbag, vycvakneš nejdříve pojistku, pak celý štekr airbagu. Povolíš E20 šroub, rozděláš 2 štekry a sundáš volant. Vezmeš malý šroubovák, na spínačce zvrchu skoro u sloupku je malý otvor, zatlač do něj šroubovák a pootoč klíčem, tím celou spínačku vyndáš ven. Pak stáhni immo z osy spínačky. Šedý kroužek pod volantem drží jen nacvaknutím 4 plastových páček, uvidíš je, tak je jemně odtáhni a sundej kroužek. Elektriku na spínačku odjisti z obou stran (opět jen plastové packy) a stáhni dolů. Pak povolíš 2 TX40 (45) co drží sloupek volantu vepředu, o kousek dál, to uvidíš je jeden TX40 (je šroubovaný zvrchu, k tomu se nedostaneš, ale zespoda je na šroubu 6ti hran na 8 golu) tak ho povol též, nemusíš úplně, je tam stahovací pouzdro, tak jen povolit. (nezapomeň že zespoda je to obráceně, takže jakoby utahovat), no a nakonec povolíš jeden šroub E12 na spoji tyčí řízení nad pedály (doporučuju povolit si to hned na prvním kloubu, na podlahu se to blbě pasuje). Vezmeš za tyč a máš jí venku. ;) Montáž v opačném pořadí. Jo a pozor, tyč se dá nasadit jen jedním směrem, na tom tisícihranu je v jednom místě širší plocha, tak si pohlídej pootočení.
END

Gallo

Příspěvek od Gallo » 29 dub 2010, 08:56

Ty woe, po téhle operaci podle návodu v mém provedení by upadla zadní náprava... :lol:

Mojmec11
Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany

Příspěvek od Mojmec11 » 29 dub 2010, 09:14

Ale my se tady bavíme o Astře,ne o fávu :lol: :lol: :lol: :lol:
Sem myslel,že je to horší,zatím jsem se dostal jen k sundání volantu a celé je to jednodušší,než jsem myslel.Taky se to chystám zkontrolovat,páč se mi občas něco zdá.....Ale doufám,že ne.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 29 dub 2010, 09:20

Stalo se mi pred 2 roky to samy, vymenili jsme lozisko za jine neorigo ale zapouzdrene, cena 180kc :)
Funguje doted v pohode.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 29 dub 2010, 13:57

Mildo, víš přesně typ ložiska?
END

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 29 dub 2010, 15:00

Musel bych se zeptat kamose co to tam daval, je to uz nakej patek, podle vnitrniho a vnejsiho prumeru by se to dalo dohledat, no stalo cca 180-200kc.
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 29 dub 2010, 15:20

Podle vnitřního a vnějšího průměru to vím 6204, ale to se mi zdá zbytečně veliké, třeba jste použili lepší variantu. :wink:
END

Odpovědět