Postup na výměnu oleje
Re: vymena oleje v garage....
No právě že jo.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Divné, eště sem neslyšel, že by odešlo čidlo... ale možné to je. Filtr měnil taky doufám.
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Jo byla tam vložka. Doma mě zabijou že všechno nechávám na poslední dobu. Ach jo
-
- Kontaktovat uživatele:
Mno a jak vypadal ten stary olej a po jake doby byl meneny??
No já se do toho kýble ani nepodíval, ale ten co ho měnil říkal že je v poho a měnil sem ho po 1,5 roku.
-
- Kontaktovat uživatele:
A nemenil jsi nahodou typ oleje at uz ted nebo pri minule vymene ??
No co tam bylo tenkrát ví asi jenom v Holansku, ale v servisu mi dali 10W40 a teď taky 10W40.
pokud při volnoběhu otevřeš víčko, a uvidíš trochu kapat, stříkat olej je to v pohodě, bude to čidlo, pokud né,
můžou být nečistoty v tzv pojistném-přepouštěcím ventilu, to ti ale nikdo po netu neupřesní
můžou být nečistoty v tzv pojistném-přepouštěcím ventilu, to ti ale nikdo po netu neupřesní
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Tak dneska sem vyčistil přetlakovej ventil jestli to teda je to co je na šroubu a uvnitř pružinka a nějakej váleček. Koupil a vyměnil nové čidlo tlaku oleje. Děláno v servisu. Nic pořád svítí Další přijde na řadu sundání vany a zkouknout síto a čerpadlo. Při vysokých otáčkách maže ale pod dva tisíce ne. Přitom se mi zdá že při volnoběhu se normálně olej pod víčkem protáčí Teď budu jenom čekat, na řadu jdu až příští čtvrtek. Jenom doufám že jak to tam furt zkoušeli nezkurvil motor. Měli to furt nastartovaný Snad ví co dělaj.
ano, je to ono. A to Ti neměřili lak manometrem, no proč se divím. ASi to bude čerpadlo
Ale je mi divné, že to dělá tak najednou, pokud máš možnost, koukni ha ty vahadla za volnoběhu např zubním
zrcátkem a baterkou.
Ale je mi divné, že to dělá tak najednou, pokud máš možnost, koukni ha ty vahadla za volnoběhu např zubním
zrcátkem a baterkou.
Naposledy upravil(a) spermin dne 16 dub 2010, 06:58, celkem upraveno 1 x.
nyní Civic
nyní Civic
Já už se v tom moc štourat nebudu. Ale co myslíš těma vahadlama?? A to že to dělá hned po výměně vlastně okamžitě. Jestli se tam neuvolnil nějakej karbon nevím nebo řídkej olej?? Je tam AGIP 10W40. No jdu na vlak do Opavy bych si ho vyškubnul
v oleji chybu nehledej, to bys tam musel mít petrolej,
(VAHADLA) už opel nemá, pravda jsou to ventilové vačky.
(VAHADLA) už opel nemá, pravda jsou to ventilové vačky.
nyní Civic
nyní Civic
Tak můj problém byl vyřešen. Při výměně olejového filtru se jim při povolování podařilo pootočit s celým tím domečkem co je na bloku motoru. Tím se částečně zamezil průchod oleje přes filtr a proto svítila kontrolka mazání. Auto už zase jezdí
Já mám problém s tím domkem ve kterým je ten filtr....prostě očkový klíč nepomohl...skoro jsem zvedal celé auto...nevíte náhodou jestli tam není otočený závit ?? že místo povolování doleva to jde doprava ???
Už si nevím rady !
Už si nevím rady !
Teď máme Z18xe Mazlík
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
ne klasický závit ale bacha na povolení a dotažení - viz předchozí problémy
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504