S AGR som problém už mal dávnejšie, ale to hneď svietila kontrolka a hlavne sa to správalo ináč - strata výkonu, chod bol pravidelný.
Ja som skúšal, či nemám problém s odvzdušnením nádrže, ale asi to nebude ono. Otvoril som veko pri naštartovanom motore - žiadna zmena. Elektronika nehlási chybu. Motor štartuje na prvý šup. Niekedy ide 2-3 sekundy dobre a potom to začne.
Cukani v nizkych otackach(ne AGR)
Re: Cukani v nizkych otackach(ne AGR)
Opel Astra Classic II 1,4 16V Twinport (Z14XEP) 5dv.
- Reklama
Řešil jsem stejný problém před časem a řešil jsem ho poměrně dlouho, cukání zahřátého motoru (motor X16XEL), časem cukání sílilo, EGR nepomohl, ale vyřešeno výměnou zapalovací lišty a vyčištěním škrticí klapky - auto jede jak z praku.
Pri vizuálnej kontrole som objavil popraskané gumové kolienko. Mohlo by to byť zdrojom mojich problémov ?
Jedná sa o sekundárny okruh vzduchového vstrekovania .... bla, bla
Neviem presne o čo ide, len som našiel na nete, že to má súvis s recirkuláciou splodín, EGR, studeným motorom....
Má niekto s tým skúsenosti ?
Jedná sa o sekundárny okruh vzduchového vstrekovania .... bla, bla
Neviem presne o čo ide, len som našiel na nete, že to má súvis s recirkuláciou splodín, EGR, studeným motorom....
Má niekto s tým skúsenosti ?
- ducklin
- Kontaktovat uživatele:
Takze dnes som si skusal vyblikat kody, 0400 - Nespravny signal ventilu EGR, ale ked som sa pozeral na anglicke vyrazy tak to skor vyzeralo na odvetravaci ventil nadrze, zeby?? potom 1405-poskodenie ventilu EGR - zaslepeny mozno preto, a este 1612-nikde som nenasiel, zeby som zle odcital?
Astra G 99 3dv hatchback 1.4 16V 66kw x14xe 235 000 km
0400: Systém lineárnej recilkulácie výfukových plynov (EGR)
1405: Poloha lineárnej recirkulácie výfukových plynov (EGR)
1612: Žiadny alebo nesprávny signál imobilizéru
1405: Poloha lineárnej recirkulácie výfukových plynov (EGR)
1612: Žiadny alebo nesprávny signál imobilizéru
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
No, môj problém je zdá sa zažehnaný. Tesnenia pod škrtiacou klapkou potrebovali výmenu (salo vzduch okolo) + nové sviečky + to kolieko o pár príspevkov vyššie.
Motor je po krátkej chorobe späť.
Motor je po krátkej chorobe späť.