Nefunkčníruční brzda - už mi z toho hrabe....
Re: Nefunkčníruční brzda - už mi z toho hrabe....
Já to sice neviděl u Astry rozebrané ale příčina může být i v pístku ,mechanizmu nebo seřízení.Já bych to rozdělal,vyčistil,i závit v pístku, taky zkusil mechanizmus naprázdno a namazal,složil, povolil ručku úplně aby byl mechanizmus až na konci jako odbržděno,odvzdušnil,párkrát zabrzdil a až potom seřídil ručku. Mechanizmus otáčením v závitě pístku možná vázne a proto se to neodbrzdí jen při ručce .A pístek by měl být s deskou až na konci než se ručka seřídí kvůli nastavení chodu ručky Pokud to tak není,jde sice seřídit na počet zubů,ale účinek je slabý . No jen takový názor ale třeba se pletu A ta vratná pružina není třeba unavená ?
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
- Reklama
Nezatlačil jsi náhodou pístek bez toho, aby jsi si ním otáčel?
END
Trdlo, urcite nie....Otacal som ho v smere hodinovych ruciciek.
Uz si to sada, ale stale to mierne drie..ako nepocut to, len ten kotuc je kustik viac horuci.
Uvidime po viacej km.
Uz si to sada, ale stale to mierne drie..ako nepocut to, len ten kotuc je kustik viac horuci.
Uvidime po viacej km.
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
langdon vyriesil si to??? ja mam dost podobny ak nie taky isty problem zadna prava brzda je stale zabrzdena uz som dal rozobrat brzdic a vymenit vsetky gumicky a nepomohlo stale je to zabrzdene a dost ma to serie ked ze som prave nahodil nove kotuce aj dosky.Dneska som odpojil rucnu brzdu ale problem je stale rovnaky tak ze to asi nebude rucnou brzdou.Volal som kamaratovi ktory robil v opli a "potesil" ma ze je to dost casty problem u astry a ze oni to vzdy riesili vymenou celeho strmena vraj sa dost kazili a neda sa to opravit.Ak by ste vedeli poradit kde zozeniem novy strmen napiste prosim
Z20LET
ties som mal podobny problem ako Langdon, ked som pred mesiacom menil platnicky, tal som rozobral brzdic. NO iba z casti. Odkrutil som ten srob, co langdon zakruzkoval, vyklepal tu packu kde sa dava lanko - je na 1000-hrane, vsetko tam ocistil, premazal, poskladal a teraz sa mi pekne vracia. KONECNE
ak ste to uz aplikovali, tak to ignorujte, a ja vam s tym neporadim
ak ste to uz aplikovali, tak to ignorujte, a ja vam s tym neporadim
ASTRA G, 99, 1.6 X16SZR, EDÍCIA 100, STRIEBORNÁ METALÍZA
NO ja som ten brzdic musel vymenit..Zohnal som pouzity, ale v super, stave za 50€ na vrakovisku v Lozorne.
Cez ten stary mi zacala uz vytekat aj brzdova kvapalina...prave cez system rucnej brzdy.....
Cize vymena bola nutna....
Cez ten stary mi zacala uz vytekat aj brzdova kvapalina...prave cez system rucnej brzdy.....
Cize vymena bola nutna....
Ak to nemas daleko, zbehni do Lozorna...skadial si? Mam aj kontakt na neho..Je to cisto Opel vrakovisko. Hovorim, brzdice za 50€ ma...to je este celkom fajn cena...A ten moj bol skoro jak novy.