Skladáte niekto papierové modely? :)
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: Skladáte niekto papierové modely? :)
jm9454: jestli chceš metlu, tak to si musíš koupit lak ve spreji a "nějak" to potom přestříknout, metlu tiskárna fakt nedá
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
- Reklama
Sprej?, a co airbrusch..hm??
http://papirovemodelarstvi.cz/forum/vie ... c&start=30
kouni, celej přestříkávanej model...uplně jiný nádech, co?viděl jsi někdy ty černý čáry na autě místo dveří, lišt a tak..
No vytahuju se tady pěkně...budu se muset i se zafčou ukázat, co?(zatím nejlákejte, ponorka a Richeleu má přednost..možná bych mohl stříknout tu astru. ta je jednodušší...
http://papirovemodelarstvi.cz/forum/vie ... c&start=30
kouni, celej přestříkávanej model...uplně jiný nádech, co?viděl jsi někdy ty černý čáry na autě místo dveří, lišt a tak..
No vytahuju se tady pěkně...budu se muset i se zafčou ukázat, co?(zatím nejlákejte, ponorka a Richeleu má přednost..možná bych mohl stříknout tu astru. ta je jednodušší...
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
wow, v první chvíli jsem si myslel, že je to plastikový model, vypadá to super už se těším na Zafču v Tvém podání
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
ne je to vážně papír..nebo spíše papírové lamino...prostě papír lepidlo papír...
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
tohle mi už hlava nebere já jsem rád, že umím z papíru poskládat 2 druhy letadel (pro malého) a několikavrstvý papír používám jinde
ale fakt je to moc pěkné
ale fakt je to moc pěkné
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
dokončí a šup sem fotečky nech môžeme pochváliťpalix píše:Pozor na atramentové tlačiarne - môže sa to trochu rozmazať . Ja to mam vytlačené na farebnej laserovke. Bežne používam lepidlo Herkules a ten je tuším na nejakej vodnej báze .
Ja už musím dokončiť moju začatú Astru, stojí v skrini už poriadne dlho - bez podvozka a kolies
bolo:Opel Astra G Caravan 2.0DI 16V 7/1999 edition 100 499dní spokojnosti
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky
Rendík Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique
Teraz:Volvo S80 2.5TDi
Benzín patrí do zapalovačov, nie do auta ;-) ...DIESEL POWER
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10770 - !Novinka!Kož.sedačky
kluci nemáte nějaký rozměrový list ke všem Gčkům?? stačil by možná bokorys a nárys, prostě pohled z boku, čumáku, zvrchu....díky moc.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si dnes nechal vytisknout v Copy Centru v OV papírové modely Astry G a to červenou a modrou , jen mám obavy zda to bude seděd, protože papír se může nepatrně zmenšit, díky vysoké teplotě kopírky. No jinak mám 2 druhy papíru a to 120g a 140g lesk , tak uvím. jinak mám dotaz na profesionální sklídače modelů , mám opravdu podlepit některé díli a nebo u této Adtry to není potřeba . Díky.
Další dotaz zní, zda někdo už skládal model Zafiry té žluté, protože vypadá skvěle.
Ještě jeden dotaz, po složení modelu, upravujete něčím povrchovou úpravu, proti prachu atd. např. bezbarvým lakem ve spreji. Omlouvám se za tyto dotazy, ale naposledy jsem skládal papírový model asi tak před 20 - 21 lety .
Další dotaz zní, zda někdo už skládal model Zafiry té žluté, protože vypadá skvěle.
Ještě jeden dotaz, po složení modelu, upravujete něčím povrchovou úpravu, proti prachu atd. např. bezbarvým lakem ve spreji. Omlouvám se za tyto dotazy, ale naposledy jsem skládal papírový model asi tak před 20 - 21 lety .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
http://astra-rasag.maweb.eu - vše o Opel Astra G / H / J
Moje astra https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=1704&start=0
Tu žlutou jsem měl už 2x v ruce, že do ni střihnu, ale nic..
jinak 100% podlepuj, ten podvozek se neboj vzítk klidně kartonem - 1mm (ale bez chlopní...(klidně je uřízni a vem to na tupo..poláci tak lepí skoro vše..
tam se ještě podlepuje střecha, nepletu se?? tu vem určitě, a možná to tam doplň o středové žebro, mě se tam ta astra myslím propadá, (koukni na fotky, není to moc, ale patrné to je (ten Kit car je stejnej kostrukce jako ty červené a modré
ještě se kouknu na plán...
budeš stavět podle návodu?? a na jakej tiskárně jsi tisknul?? laser a nebo inkoust (laser profi a nebo obyč) - zkus si zda se ti loupe barva..(nehtem třeba na podlvozku...) jestli jo, stříkni to lakem (z lehýnka..at se to moc nezkoutí) a 100% nebo spíše na 100 000% používej herkules, nebo dispekol, na kores zapomeň, max. na podlepení...ale opravdu max...
rýhování z obou stran, tedy když dle toho jak ohýbáš určitě dodrž...model bude vypadat lépe...těším se na nějaké fotky.
něbo se klidně ptej...rád poradím.
jinak 100% podlepuj, ten podvozek se neboj vzítk klidně kartonem - 1mm (ale bez chlopní...(klidně je uřízni a vem to na tupo..poláci tak lepí skoro vše..
tam se ještě podlepuje střecha, nepletu se?? tu vem určitě, a možná to tam doplň o středové žebro, mě se tam ta astra myslím propadá, (koukni na fotky, není to moc, ale patrné to je (ten Kit car je stejnej kostrukce jako ty červené a modré
ještě se kouknu na plán...
budeš stavět podle návodu?? a na jakej tiskárně jsi tisknul?? laser a nebo inkoust (laser profi a nebo obyč) - zkus si zda se ti loupe barva..(nehtem třeba na podlvozku...) jestli jo, stříkni to lakem (z lehýnka..at se to moc nezkoutí) a 100% nebo spíše na 100 000% používej herkules, nebo dispekol, na kores zapomeň, max. na podlepení...ale opravdu max...
rýhování z obou stran, tedy když dle toho jak ohýbáš určitě dodrž...model bude vypadat lépe...těším se na nějaké fotky.
něbo se klidně ptej...rád poradím.
- Astra - R@SAG
- Kontaktovat uživatele:
No tak děkuji za vyčerpávající informace, tisknuto laserem a na profi papír a to na 2 druhy 120g a 140g, k lepení používám Herkules . No snad se k tomu snes dostanu, včera už jsem podlepil podvozek Astry podle návodu a dnes snad začnu stavět .
Předešlé vozy: Opel Astra F 1992 - 1.4 8v / Opel Astra G 2006 1.4 16v Twinport
o papír ani tak nejde, ale ty laserovky se rády loupou, poznáš až budeš dělat lomový hrany...
Tak držím palce...
Jo a ještě jedna rada, nelep přední sklo a kapotu, - astra tam má pěkndou díru a kdy to slepíš, bude se ti hroutit a kroutit maska...
se nacvič a pak dáme Zafiru paralelně, ale až tak na podzim, nebo v zimě, co ty na to??
Tak držím palce...
Jo a ještě jedna rada, nelep přední sklo a kapotu, - astra tam má pěkndou díru a kdy to slepíš, bude se ti hroutit a kroutit maska...
se nacvič a pak dáme Zafiru paralelně, ale až tak na podzim, nebo v zimě, co ty na to??
Tak jestli vy se do ní dáte na podzim,nebo v zimě,tak bychom ji mohli dodělat tak nějak společně
Já jsem se na ni vrhnul hned jak jste mi ji poslali (tímto ještě jednou díky) a můžu vám říct,že je to pěknej mazec.
Nejdříve jsem ji nechal přebarvit na tmavě modrou, změnili jsme i interier,pak šla do tisku a dneska je to tak,že mám komplet vnitřek,přední kapotu,páté dveře,pravé zadní a apřední dveře a motor. Ale jestli se někdy povede ji dodělat,tak to bude nádhernej model Docela jsem měl strach jak ty jednolivé díly na sebe budou pasovat,ale nato,že nejsem žádný papírový modelář jako vy tak to docela jde.Sice jsem dříve něco postavil,ale jak jsem viděl tady tu vaši sbírku,tak mi jen padla brada.To jsou krásné modely... Škoda jen,že je to nějaké Lotyšsko nebo Litva či co,a tomu jejich návodu ani náhodou nerozumím ,takže se to snažím nějak patlat.Pro vás mazáky to bude určitě brnkačka a to teprve bude maketa Tak aťse dílo daří.
Já jsem se na ni vrhnul hned jak jste mi ji poslali (tímto ještě jednou díky) a můžu vám říct,že je to pěknej mazec.
Nejdříve jsem ji nechal přebarvit na tmavě modrou, změnili jsme i interier,pak šla do tisku a dneska je to tak,že mám komplet vnitřek,přední kapotu,páté dveře,pravé zadní a apřední dveře a motor. Ale jestli se někdy povede ji dodělat,tak to bude nádhernej model Docela jsem měl strach jak ty jednolivé díly na sebe budou pasovat,ale nato,že nejsem žádný papírový modelář jako vy tak to docela jde.Sice jsem dříve něco postavil,ale jak jsem viděl tady tu vaši sbírku,tak mi jen padla brada.To jsou krásné modely... Škoda jen,že je to nějaké Lotyšsko nebo Litva či co,a tomu jejich návodu ani náhodou nerozumím ,takže se to snažím nějak patlat.Pro vás mazáky to bude určitě brnkačka a to teprve bude maketa Tak aťse dílo daří.
Není to špatný nápad...já se teda o vás asi budu tak trochu odchylovat, protože budu přebarvoat behěm práce, už jsem si našel barvu, (tamvě modrá hlubná modř, ale není to metla..
budu mít teď na dva tři měíce jednu modelářskou zakázku a pak na to můžeme jít...kdo nemá at si napíše
budu mít teď na dva tři měíce jednu modelářskou zakázku a pak na to můžeme jít...kdo nemá at si napíše
čoveče co se týče toho papíru, tak na tom lesklim vůbec nedrží herkules pokud se nemýlim!!
Nanes na jednu stranu, nanes na druhou, nech zavadnout, ne zaschnout a přitiskni, ejhle drží když ne, kup si Disperkol, (sintetická verze herkulesu - neplesniví..a bude držet.....kdyžpak to vezmi lehce jemným šmirklem..není to sekunďák!!!