furt říkám, že je ta navigace k ho.nu není nad klasickou papírovou mapu, ta mně ještě nezradilaMajla píše: . . . se nestačím divit kudy mě navigace vede . A to mám nové mapy.
GPS navigace - vše o tomto tématu
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Re: GPS navigace - vše o tomto tématu
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
- Reklama
Pravda, obcas by meli davat k nekterym navigacim i offroada .
Jelikož jsem nuceně přešel z PDA na foun s navigaci od nokie co je dnes zdarma, tak jsem ji otestoval a je to určitě použitelná navigace, ale ještě by měli nějaké věci dodělat jako např. plánováni tras atd. Otestoval jsem i nejnovější Sygic 10 a musím říct, že je to pro mě jedna z nejlepších navigací pro chytre founy, má ovládání a vzhled podobné tomtomu, mraky vychytávek, velmi dobré plánovani tras atd. mapy jsou od TeleAtlasu, ale dají se rozjet i od Navtequ pokud někdo preferuje a pohledá.
http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/181WSN ... lsiObrazky
http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/181WSN ... lsiObrazky
Tak Marky zrovna sosám a vyzkouším ten Sygic, jen se chci zeptat nevíš jestli to podporuje i TMC stejně jako iGO v PDA ?
Mobil : 602318645
Dopravni info by melo urcite jit, ale nevim jestli pres GPRS nebo klasicky pres TMC RDS nemam moznost odzkouset . Dobre je, ze funguji oboje verze map (kazda je ve svem adresari), jen se prepnes na tu kterou potrebujes. Nekdy je lepsi TeleAtlas treba pro auto, ale Navteq ma zase podrobnejsi mapy coz se hodi treba i pri turistice.
No já teď začal sosat plný dývko, takže mi to bude trvat trochen dýl než to vyzkouším, ale měla by to být kompletní verze pro všechny druhy OS
Tak jsem si koupil Garmina, nüvi 255w, a uvidím. Zatím jsem s ním jel jen do práce pro tu srandu, co to bude dělat. Jel jsem si svou trasu, jako už dvacet let, a mašina mně furt posílala někde naokolo. Tak jsem koukal, jak to furt přepočítává.
Takže Sigic stažen, nainstalován a zatím pěkný no. Jen jsem po rychlé prohlídce nenašel nastavení toho osudného TMC přez RDS, zatím mne to vždy chtělo hodit na net a to nechci, takže uvidíme jestli zůstanu u iGO8, nebo ne. Ale v každém případě díky za tip, další navi do sbírky
BLACK-CO: záleží jak máš nastavené navigování a nebo jezdíš 20 let do práce špatnou cestou
- Nosound89
- Kontaktovat uživatele:
má ten sygic10 i čísla popisné (popř jak rozsáhlé? jen větší města jako Ostrava, Brno nebo i menší?)? v popisu jsem to nenašel thx
už HONDA civic VTEC
No to víš, takový ty zaběhnutý cesty "mlíkárna - pekárna - trafika" to ty nový navigace už neznaj.Majla píše:BLACK-CO: záleží jak máš nastavené navigování a nebo jezdíš 20 let do práce špatnou cestou
OPEL ZAFIRA 2,2DTI Y22DTR OPC line 2005
https://www.automilacek.cz
https://www.automilacek.cz
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
To mi iGO8 dělá taky,aspon než se dostanu z města,pokud si nezadám průjezdní bod.Nejhorší je ,že furt kecá
Posledně,když jsem jel ze Ždírce,tak mě zatáhla někam do lesa do zákazu.Sem myslel,že zkratka. To je tím nastavením.
Posledně,když jsem jel ze Ždírce,tak mě zatáhla někam do lesa do zákazu.Sem myslel,že zkratka. To je tím nastavením.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Takže bokužel, ale asi se vrátím k iGO8 , Sigic 10 totiž podle všech mých dostupných info nepodporuje TMC přez RDS, ale pouze přeze NET a mapové podklady čerpají z datumu 09 2009, takže to asi opravdu nebude nějaká super bomba vpřesnosti oproti ostatním aktuálním navigacím.
No nic už jsem se těšil, že se našlo něco co vypadá a chodí jako Tomík a umí to věci coby iGO8, asi bohužel
No nic už jsem se těšil, že se našlo něco co vypadá a chodí jako Tomík a umí to věci coby iGO8, asi bohužel
Jak to myslis s tou aktualnosti, koukal jsem jen tak letmo na mapy IGO a nasel jsem toto:
Teleatlas - CzechRep8.3TA_2009.09_091026.fbl (to stejne co Sygic)
Navteq - CzechRep8.3NTQ_2009.Q2_091104.fbl (Sygic ma novejsi Q1.2010 data from 2009.12)
nejaka CEDA - CzechRep8.3CEDA_2009.12_100204.fbl (ty Sygic nema)
S tim RDS mas pravdu jde to asi zatim jen pres GPRS, ale na druhou stranu znam hodne lidi v okoli co pouzivaji data v mobilu a tem by to vyhovovalo. Pro me to zatim vypada, ze to bude nahrada za Tomika, IGO mi ve founu nejede a asi bych ho tam po zkusenostech v PDA uz nechtel, jeste uvidim jak budu spokojen s tema nokiackyma OVI co jsou zdarma.
Jinak toto je soucasny nejlevnejsi telefon s navigaci od nokie v opliku, za ty prachy velmi dobry kup.
Teleatlas - CzechRep8.3TA_2009.09_091026.fbl (to stejne co Sygic)
Navteq - CzechRep8.3NTQ_2009.Q2_091104.fbl (Sygic ma novejsi Q1.2010 data from 2009.12)
nejaka CEDA - CzechRep8.3CEDA_2009.12_100204.fbl (ty Sygic nema)
S tim RDS mas pravdu jde to asi zatim jen pres GPRS, ale na druhou stranu znam hodne lidi v okoli co pouzivaji data v mobilu a tem by to vyhovovalo. Pro me to zatim vypada, ze to bude nahrada za Tomika, IGO mi ve founu nejede a asi bych ho tam po zkusenostech v PDA uz nechtel, jeste uvidim jak budu spokojen s tema nokiackyma OVI co jsou zdarma.
Jinak toto je soucasny nejlevnejsi telefon s navigaci od nokie v opliku, za ty prachy velmi dobry kup.
Jojo tuhle Nokii má kolega v práci i s tou jejich navi a je celkem spokojenej (má paušální tarif jako já ), s těma mapama a datumama sem to myslel tak, že to oproti ostatním aktuálně novým verzí nav není žádná bomba, takže vlastně čerpají skoro všichni ze stejnýho zdroje (mýním tím stejný aktualizace map ve stejném období), jo a to TMC v Sigicu přes net asi bude chodit, ale asi jen těm, co si ho za 2T zakoupí, při připojení a stažení dat ohledně dopravy to chce zadat key
No na Sigic jsem našel na netu ve srovnání s ostatníma veeeelkou kritiku, ale to nic neznamená, vždyť on je to vlastně subjektivní názor jednoho redaktora, při nejlepším skupiny lidí v jednom kanclu
No na Sigic jsem našel na netu ve srovnání s ostatníma veeeelkou kritiku, ale to nic neznamená, vždyť on je to vlastně subjektivní názor jednoho redaktora, při nejlepším skupiny lidí v jednom kanclu