Rucni brzda
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rucni brzda
To jo, a někdy to musím dát i dvakrát ročně.... Furt lepší než 10000.
Aktuální: Opel Zafira B 1.8 | Z18XER . . . . Opel Astra G 1.8 | X18XE1
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Předchozí: Opel Zafira B 1.9 CDTi | Z19DT
Předchozí: Opel Zafira A OPC | Z20LET
Předchozí: ]Opel Astra G 2.0 Di| X20DTL
Předchozí: Opel Astra G 1.4 | Z14XE
Zdravím,Trdlo píše:Vaclav:
od čísla karoserie 22006461 do čísla karoserie 38999999 - 1592mm/1592mm
od čísla karoserie 42000001 - 1587mm
do čísla karoserie 22006460 - 1593mm
Vše je ATE, a na tvém místě bych nelaboroval a dal tam ATE lana. Starline lana jsem dával jednou, a už nikdy více, absolutně nesedí
(a to kdo mně zná, tak ví, že starline až tak neodsuzuju, naopak, ale ty lana fakt hnus...)
zjišťoval jsem na EPC lanka a podle WINka jsem se dostal k číslu 522001 (u ATE tedy AT580752). Mám vzadu kotouče a systém BOSCH. Dneska jsem si ale pro ně byl, a zarazily mě ty kulaté gumy na konci. Vím, že na autě teď mám bez gum a s kulatým zakončením (pravděpodobně 522453 u ATE AT580783). Tak čemu teď mám věřit? Konec WINka mám 35W2176347.
Opel Astra G Caravan 1.6 16V X16XEL Comfort
Tak s číslem mi asi nikdo nepomůže
O víkendu se chystám na montáž, ale vrtá mi hlavou několik věcí.
Nejvíce mě trápí způsob uchycení předního (krátkého) lanka na ty zadní.
Je tám závit a já nevím k čemu a jestli ho mám po vsunutí do zadní části a otočení o 90 st. dotáhnout na max?
Viz foto.
Díky
O víkendu se chystám na montáž, ale vrtá mi hlavou několik věcí.
Nejvíce mě trápí způsob uchycení předního (krátkého) lanka na ty zadní.
Je tám závit a já nevím k čemu a jestli ho mám po vsunutí do zadní části a otočení o 90 st. dotáhnout na max?
Viz foto.
Díky
Co na tom nechápeš? T našroubuješ na lanko, potom ho nasuneš na vahadla a otočíš o 90°, předek prostrčíš do táhla na ručce, chytíš matkou. No a pak už jen pod ručkou dotahuješ klasicky. Tzn. zvednout prdel, ručku na třetí zub a dotahovat matku, ve chvíli, kdy budou kola brzdit, povolit ručku, zkusit zda nepřibržďuje povolená a jinak je hotovo.
END
Nechápu jednoduchou věc. Proč tam je vůbec závit a hlavně když se podívám na vahadlo, tak mám pocit, že se to musí lehce vysmeknout. Toť vše.
Protože ze strany od ručky se ti to krátké lanko protáhne lépe pod auto než obráceně, a s tím téčkem by jsi ho neprotlačil.
T z vahadla nevyskočí ani omylem, je otočeno o 90° a zapadne do takové vlnky. Fakt se nemusíš bát toho, že by vyskočilo.
T z vahadla nevyskočí ani omylem, je otočeno o 90° a zapadne do takové vlnky. Fakt se nemusíš bát toho, že by vyskočilo.
END
Tak už to mám za sebou. Musím ale říct, že to byla fuška. Hlavně to první kratší lanko tam vůbec nepasovalo. A má otázka směřuje právě k němu. Je na něm gumová bužírka. Při montáži jsem se neměl koho zeptat, tak jsem ji tam nechal. Je dlouhá asi tak od horního závitu k manžetě u přechodu z auta ven.
Neudělal jsem chybu, že jsem ji tam nechal?
Díky
Neudělal jsem chybu, že jsem ji tam nechal?
Díky
Trdlo, Denny, vy jste se s tím určitě setkali. Poraďte
Vrtá mi to v hlavě.
Díky
Vrtá mi to v hlavě.
Díky
Nechal jsem to v té části přesně podle obrázku tzn. blíže k závitu pro nastavování. Když jsem to zkoušel na opačné straně, tak jsem měl pocit, že to pak špatně chodí v té manžetě která tam je od výroby a vede z podlahy až k T na konci lanka. Takže je správné i místo?
Tak jak? Potřebuji vědět, jestli to tak nechat nebo posunout na opačnou stranu. Čeká mě ještě dost dalších oprav .
Díky
Díky