Ahoj,
zafirka skvělá
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Možná jsem Ti to už psal
Taky jsem si všiml, že jsi uvažoval o domontování 6tého kvaltu.
Mam Coupečko s OPC motorem a taky tam chci 6tej kvalt, protože to je prostě pecka... a přemejšlel jsem jak na to.
Existujou firmy, které ti to na zakázku vyrobí a napasují do stávající skříně, ale zaprvé to je na dlouho a za druhé jednotková výroba bude dosti drahá, což si psal i ty....
No nakonec mě napadlo, že Astra H OPC ma vpodstatě ten samej motor, lišící se pouze novým typem turba, vstřikama, upravenou řídící jednotkou a spojkou. Jinak Vše je puvodní z našich ročníku OPC motoru. Takže si říkám, jestli náhodou ten šestikvalt nepujde proste jednoduše přehodit na náš motor.
Tak jsem se dočetl na anglickejch webech, ze když si seženeš šestikvalt z H OPC... tak akorat sundaš starou prevodovku, a das tam novej šestikvalt... všecko sedí jak má, puvodní šorouby atd. Jedinej problém je s táhly k šaltrpáce, který by bylo nejlečí vzít rovnou s převodovkou, abys je nemusel schánět nebo kupovat, a s poloosama. 6tikvalt ma jinak posazene tisícihrany, takze poloosy potrebujes taky z Hcka...
Zni to slozite a finančně náročně vid ?
Ale před cca pul rokem jsem to s tim myslel doopravdy vážně a psal jsem chlapkovi z anglie na inzerat... bohuzel nevyslo, dva dny predemnou si pro ni nekdo prijel...
Kazdopadne prevodovka která udajne mela cca 3500 najeto ... označení M32, nového 6tikvaltu ... stála u toho chlápka s poloosama (uplně novýma) 430 liber.... coz je doopravdy uplný prd, kdyz se zajdes zeptat kolik to stojí v soplu nebo u nějakého "českého automechanika podnikatele".
Takže nakonec to neni tak finančně náročné, a až opět našetřim penízky a najdu M32 převodovku, hned si pro ní pojedu
Moje poznatky s 6tikvaltem
Jinak v Anglii a Německu tuto úpravu dělaj běžně